همه قوا در بحث درمان آسیب های اجتماعی مسئول هستند/مجلس یار و یاور وزارت کشور باشد

خبرگزاری شبستان: وزیر کشور با اشاره به آمارهایی از طلاق، بزهکاری و حاشیه نشینی و همچنین اعتیاد در کشور گفت: براساس تاکید رهبری هر سه قوه در بحث درمان آسیب های اجتماعی مسئول هستند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه علنی امروز دوشنبه 17 خرداد با ارایه گزارشی در زمینه آسیبهای اجتماعی گفت: رهبر معظم انقلاب در 6 ماه گذشته سه بار در این خصوص جلسه گذاشته‌اند و در جلسات سه ساعته موضوع آسیبهای اجتماعی را به ما گوشزد کرده اند.

 

وی با بیان اینکه اسیبهای اجتماعی در حوزه های فرهنگی اجتماعی سیاسی و امنیتی و اقتصادی بروز پیدا می کند اظهار کرد: اگر اسیبهای اجتماعی به موقع درمان نشوند موجب تخریب سرمایه های اجتماعی و مشکلاتی می شوند که این مشکلات در بعضی مواقع مسایل امنیتی را نیز به وجود می آورند.

 

وزیر کشور بحث تغییرات اجتماعی و رصد و تعقیب انها را یکی از مسایلی عنوان کرد که باید مدام در حوزه های اجتماعی انجام شود و گفت: تغییرات اجتماعی با توجه به رشد تکنولوژی سطح سواد و آگاهی، مصرف انبوه و افزایش سطح اطلاعات دائم در حال تغییر است و این تغییرات قطعی و حتمی است.

 

وی با اشاره به سفر رهبری در سال گذشته به سمنان و همچنین بحث مهندسی تغییرات اجتماعی که در این سفر معظم له به ان تاکید داشته اند گفت: اگر تغییرات اجتماعی را مدیریت نکنیم باید پذیرای عوارض ان باشیم.

 

وزیر کشور با اشاره به سبک زندگی و لزوم ارایه سبک زندگی مناسب در کشور گفت: سبک زندگی تمام احوالات فرهنگی سیاسی و اجتماعی ما را تحت تاثیر قرار می دهد و باید این موضوع مناسب با الگوهای ایرانی و اسلامی تعریف کنیم.

 

وی تصریح کرد: آنچه در حوزه مسایل اجتماعی مهم است و باید ان را مورد پیگیری قرار دهیم بحث اعتماد اجتماعی، اعتماد عمومی، رضایتمندی، امید به آینده، و انسجام اجتماعی است که این عناوین می توانند در قوام و دوام و حرکت سالم اجتماعی موثر باشند و می توانند ما را برای رسیدن به اهداف در حوزه های منظور کمک کنند.

 

رحمانی فضلی تاکید کرد: در موضوعات اجتماعی انچه مهم است اسیبهای اجتماعی رفتارهای اجتماعی، قضاوت داوری، انتقاد و بحث مشارکت اجتماعی است.

 

وزیر کشور با اشاره به برخی اسیبهای اجتماعی گفت: آنچه با ان مواجه هستیم بسترهای اسیبهای اجتماعی است که با توجه به اینکه جغرافیای کشور جغرافیایی است که موجب تقسیم بندیهای حوزه های مختلف شده است لذا این تقسیم بندهای می تواند موجب انشقاق اجتماعی شود یعنی قرار گرفتن اقوام، قومیتها و مذاهب مختلف در حوزه های مختلف به خودی خود زمینه چنین انشقاقی را فراهم می کند اما با توجه به مسایل چسبندگی همانند اسلامیت و فرهنگ ایرانی اسلامی این عوامل باعث می شود که این حوزه های مختلف دچار انشقاق نشوند.

 

وی اضافه کرد: نظام برنامه ریزی که در ایران از سال 40 به بعد انجام شده است برنامه ریزی کلان بخشی متمرکز است که یکی از اثار این نظام عدم تعادلها و توازنهای منطقه ای است در واقع عدم توازن و تعادل هم در حوزه های منطقه ای و هم توزیع جمعیت و هم خدمت و فعالیت و منابع و زیرساختها قابل مشاهده است.

 

وی ادامه داد: ما بعد از انقلاب توانستیم این عدم تعادل را تا حدودی برطرف کنیم اما باز هم عدم تعادل در همه حوزه ها وجود دارد و اگر نظام بودجه ریزی ما مبتنی بر فعالیتها و جمعیتها است به درستی تخصیص داده شود این سیکل بسته نیز تا حدودی باز خواهد شد.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه مسایل فوق باعث مهاجرت حاشیه نشینی و بزه‌کاری شده است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر در کشور 11 میلیون حاشیه نشین وجود دارد گفت: سه میلیون از این حاشیه نشینها در حاشیه شهرهای مشهد، تهران و اهواز زندگی می کنند و 2 هزار و 700 محله حاشیه نشین در کشور داریم که این محلات می توانند نیاز به مدیریت و کنترل دارند.

 

وزیر کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر 3 و نیم میلیون نفر بیکار در کشور داریم توزیع بیکاران در کشور نرمال نیست یعنی ما مناطقی را داریم که 50 درصد بیکار دارند و در عین حال مناطقی وجود دارند که 60 درصد موضوع بیکاری در انها وجود دارد.

 

وی از دیگر مسایل مهم در حوزه های اسیبهای اجتماعی را بحث مخدر و اعتیاد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر و براساس شاخصهای سازمان ملل 1 و نیم میلیون نفر معتاد به مخدر در کشور داریم که روند مصرف از مواد سنتی به مواد صنعتی پرخطر تبدیل شده است.

 

وی ادامه داد: اگر این 1 و نیم میلیون نفر ضربدر بعد خانواده که 4 نفر است بکنیم حدود 5 و نیم میلیون نفر در کشور درگیر مواد مخدر هستند.

 

وزیر کشور ادامه داد: در حال حاضر 45 درصد زندانیان به صورت مستقیم و 15 درصد به صورت غیرمستقیم به دلیل مواد مخدر در زندانها به سر می برند و عامل 50 درصد طلاقها در کشور اعتیاد است.

 

وی تاکید کرد: علی رغم تلاشهای زیادی که در حوزه مواد مخدر و قاچاق انجام شده است اما به دلیل سودآور بودن مواد مخدر ما همچنان درگیر این مواد هستیم گرچه ما به دلیل همسایگی با کشوری که سالانه 6 هزار تن مواد مخدر تولید می کنند نیز مشکلات دیگری را در این حوزه داریم.

 

رحمانی فضلی با اشاره به بحث طلاق در حوزه اسیبهای اجتماعی حدود 2 و نیم میلیون فر در حال حاضر در کشور زن سرپرست خانوار که براساس طلاق و مرگ و میر همسر دچار این مشکل شده اند.

 

وی با بیان اینکه در سال 93 و 94 با نرخ کاهشی طلاق مواجه شده ایم گفت: در برخی مناطق در 36 درصد به ازدواجها شاهد طلاق هستیم که البته طلاق در سالهای ابتدایی زندگی بیشتر است.

 

وزیر کشور گفت: اگر اثار اجتماعی تمامی این موارد را ببینیم باید انها را ضربدر بعد خانوار کنیم بعد متوجه می شویم که تا چه اندازه در حوزه های اجتماعی و اقتصادی می توانند تاثیرگذار باشند.

 

رئیس شورای اجتماعی کشور تاکید کرد: ما از دو منظر انسانی و الهی باید این اسیبها را ببینیم و به عنوان متولیان حکومت به این مشکلات رسیدگی کنیم، ما نمی توانیم نسبت به این مسایل منفعلانه برخورد کنیم.

 

وی اضافه کرد: همه این موارد با توجه به تبلیغات و برنامه ها و مداخلات زیادی که در قالب جنگ روانی ایجاد میشود می تواند ما را دچار مشکلات اساسی کند.

 

رحمانی فضلی سخنان و توصیه های مقام معظم رهبری در زمینه بحث اسیبهای اجتماعی گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که ما 20 سال از این مساله عقب هستیم و باید همه کسانی که در این حیطه وظیفه داشته‌اند خود را مسئول می دانستند، همه قوا در برابر این موضوع مسئول هستند و اسیب دیدگان را نباید همانند مجرم مورد برخورد قرار داد بلکه باید با تصمیم گیری مناسب انها را درمان و عقب ماندگی های خود را جبران کنیم.

 

وی گفت: مقام معظم رهبری در سطوح تصمیم گیری شورای عالی انقلاب فرهنگی که با موضوعیت فرهنگی در کشور تشکیل شد به عنوان شورای عالی انقلاب فرهنگی و اجتماعی و با این موضوعیت تبدیل کردند و شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول رسیدگی به این موارد ارتقا سطح پیدا کرد و رئیس جمهور مسئول این شورا شده اند.

 

وزیر کشور ادامه داد: رهبری همچنین برای دستگاههای مختلف یعنی نظارت و پیگیری معاونت فرهنگی وزارت کشور را تبدیل به سازمان کرده است که این مسایل را با اولویت پیگیری و اجرا کند و دولت را موظف کردند بودجه‌های خاصی در لوایح بودجه سالیانه برای جبران این عقب ماندگی اختصاص دهد.

 

وی تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مسئولین باید نسبت به این موضوع حساس باشند و بحث ترویج و گفتمان اسیبهای اجتماعی را در دستور کار قرار داده اند که ما در وزارت کشور به دنبال هستیم.

 

وی با بیان اینکه وزارت کشور خود را مسئول درمان اسیبهای اجتماعی می داند گفت: ما امیدواریم بتوانیم در مرحله اجرا به گونه ای عمل کنیم که این عقب ماندگی ها را جبران کنیم و شما به عنوان نمایندگان مجلس می توانید در این زمینه ما را یاری کنید.

 

رحمانی فضلی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری گفت: رهبری 5 اولویت را در حوزه اسیبهای اجتماعی در این برنامه مورد تاکید قرار داده‌اند که نخستین اولویت اعتیاد، حاشیه‌نشینی، طلاق، بزهکاری و مناطق خاص است.

 

وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم این مجلس این موضوعات را در کنار اقتصاد مقاومتی و فرهنگی مورد توجه قرار دهد و یار و یاور ما برای حل این مسایل و مشکلات باشد.

کد خبر 549015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha