نقش بسیار بزرگ « محمد علی کلی» در تبلیغ  اسلام

خبرگزاری شبستان: قهرمان اسطوره ای بوکس جهان که دو روز پیش دار فانی را وداع گفت از ابتدای مسلمان شدندنش گامهای موثری برای تبلیغ اسلام برداشت.

خبرگزاری شبستان : محمد علی کلی، اسطوره بوکس جهان که پس از سال ها دست و پنجه نرم کردن با بیماری پارکینسون روز جمعه،14 خرداد در آریزونای آمریکا دار فانی را وداع گفت. وی نه تنها به دلیل قهرمان بودن در رشته اش بلکه به این دلیل که به اسلام گرویده بود دارای شهروت جهانی شد.

کلی  در سال 1964 میلادی در « جنبش ملت اسلام» پذیرفته شد و نام خود را از «کاسیوس کلی» یه محمد علی تغییر داد.

او با «جنبش امت اسلام» آشنا بود. جنبشی که در دهه ۱۹۳۰ در دیترویت راه افتاده بود. سیاست امت اسلامی این بود که سیاهان هم باید جنبشی مشابه اما مجزا داشته باشند – به‌عکس مارتین لوتر کینگ که خواهان جنبشی فراگیر بود.

«کلی» همیشه تأکید داشت که تغییر نامش به «محمد علی»، یکی از مهم‌ترین اتفاقات در زندگی‌اش محسوب می‌شود و «کاسیوس کلی» را نام بردگی‌اش عنوان می‌کرد و برنمی‌تابید کسی به آن نام قبلی صدایش کند.

مالکوم،سیاهپوستی که خود را از قعر اشتباهات نجات داده و تبدیل به فعال حقوق سیاهپوستان شده بود نقش بسیار بزرگی در تشویق همگان برای گرویدن به اسلام داشت.

محمد علی در حالی از خدمت در ارتش آمریکا سر باز زد که سه سال پیش از آن عنوان قهرمانی جهان را از آن خود کرده بود. او علاوه بر مخالفت علنی با جنگ ویتنام، گفت باورهای مذهبی‌اش به او اجازه حضور در ارتش را نمی‌دهد.

او در این باره گفت:من دین،مردم و شخصیت خود را با تبدیل شدن به ابزاری برای به بردگی گرفتن آنهایی که برای عدالت،آزادی و برابری می جنگند،خدشه دار نمی کنم.

پلیس آمریکا به همین علت محمد علی را بازداشت کرد و عناوین قهرمانی‌اش هم از او سلب شد. محمد علی که به اتهام «فرار از خدمت» گناهکار شناخته شده بود، چند سالی از رینگ بوکس دور ماند تا این که بالاخره اعتراض او به حکم قاضی، در آغاز دهه ۷۰ میلادی به دادگاه عالی آمریکا ارجاع داده شد و این دادگاه که عالی‌ترین مرجع قضایی در آمریکاست، محکومیت محمد علی را لغو کرد.

کلی در گفتگو با نشریه «ریدرز دایجست» در روز حملات 11 سپتامبر گفت:می گویند یک مسلمان موجب این تخریب شده است. من عصبانی هستم از اینکه جهان این اتفاق را از چشم مسلمانان می بینند در حالی که افرادی اقدام به این کار کرده اند که از اسلام و مسلمان بودن بویی نبرده اند. چند روز پس از این حادثه،کلی باز هم تصریح کرد که اسلام دین کشت و کشتار نیست،اسلام دین صلح است. من نمی توانم در خانه بنشینم و ببینم که به مسلمان برچسب های این چنینی می زنند.

در پی حملات تروریستی سال گذشته در پاریس و همچنین قتل عام تروریستی در کالیفرنیای آمریکا،محمد علی کلی در ماه دسامبر بیانیه ای صادر کرد و در آن نوشت:من یک مسلمان هستم و می دانم که هیچ چیز اسلامی در رابطه با کشتن مردم بی گناه در پاریس،سن برناردینو یا هر جای دیگر جهان وجود ندارد.

اسطوره مسلمان بوکس دنیا اواسط ژانویه بود که به اظهارات ضد اسلامی کاندیدای اصلی جمهوری‌خواهان آمریکا در انتخابات ریاست جمهور سال آینده آمریکا واکنش نشان داد. وی دونالد ترامپ،نامزد جمهوری خواه ریاست جمهوری آمریکا را که گفته بود گفته بود آمریکا باید ورود مسلمانان به این کشور را ممنوع و شرایط زندگی آن‌ها در خاک آمریکا را محدود کند،بدون اشاره مستقیم به نام او،مورد انتقاد قرار داد و در بیانیه‌ای که NBC آن را منتشر کرده نوشت: "ما به عنوان مسلمان باید مقابل این آدم‌ها که می‌خواهند از اسلام برای رسیدن به هدف‌های مقطعی خودشان استفاده کنند بایستیم. این آدم‌ها، خیلی‌ها را از راه شناخت اسلام منحرف کرده‌اند. مسلمان‌های واقعی می‌دانند یا باید بدانند اسلام علیه هیچ کس نیست.

قهرمان بوکس جهان پس از مسلمان شدنش تلاش کرد تا  از هر فرصتی برای تبلیغ اسلام استفاده کند.

در سال 1983 میلادی وقتی در یکی از مناطق دورافتاده کبک روی سن قرار گرفت تا از رشته اش و از قهرمانی هایش سخن بگوید ،از فرصت استفاده کرد و خطابه ای در مورد اسلام ارائه داد.

کمتر کسی باور می کرد که قهرمان بوکس جهان چنین روستای دورافتاده ای  که هفت ساعت با مونترال فاصله داشت را برای بازدید انتخاب کند.

همه مشتاقانه در «روین نوراندا» جمع شده بودند و منتظر بودند در مورد تجربیات محمد علی کلی در خصوص بوکس بشنوند اما چیزی کاملا متفاوت را شنیدند: سخنرانی محمد علی کی در مورد اسلام.

محمد علی در ۲۷ ژوئن ۱۹۷۹  اعلام بازنشستگی کرد و با دنیای پر هیجان رینگ و بوکس خداحافظی نمود. اگرچه در طی دو سال پس از آن مسابقاتی هم انجام داد ولی در آخرین مسابقه خود برابر ترور بربیک که ۱۲ سال از او جوانتر بود شکست خورد و پس از این شکست در سال ۱۹۸۱ با رکورد ۵۶ پیروزی، ۳۷ ناک اوت و ۵ شکست به طور کامل از بوکس کناره گیری کرد.

محمد علی روز دوشنبه ۲۳ مه ۲۰۱۶ به علت بروز مشکلات تنفسی راهی بیمارستان شد و پس از بستری شدن به تدریج حالش رو به وخامت گذاشت  تا اینکه شامگاه جمعه پزشکان مرگ محمد علی را در ساعت نه و چهار دقیقه عصر جمعه (به وقت غرب) آمریکا اعلام کردند. علت مرگ محمدعلی 'شوک عفونتی به دلایل طبیعی ناشناخته' اعلام شد. وی در روز سوم ژوئن ۲۰۱۶ پس از ۳۲ سال تحمل بیماری پارکینسون، بر اثر مشکلات تنفسی در سن ۷۴ سالگی در بیمارستان اسکاتسدیل آریزونا درگذشت.

 

کد خبر 548792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha