به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مجتبی خالصی، رئیس دبیرخانه شورای اقتصادمقاومتی، امروز(۱۳ خرداد)در نشست ستادفرماندهی اقتصادمقاومتی استان گفت: میثاق نامه مسئولین کرمان در این زمینه، حرکت مهمی در راستای پیشبرد گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است و اجماع درونی نهادهای فعال در عرصه اقتصاد استان در یک مفهوم به یک اشتراک نظر گذاشتن خیلی مبارک است.
وی افزود: نکته مهم دیگر در برنامه های اقتصادمقاومتی استان، اینکه تأمین منابع مالی پروژه ها منوط به دولت نشده است زیرا منابع مالی دولت به دلیل حجم پایین صادرات به شدت محدود است؛ ما وضعیت استان را نمی توانیم فارغ از فضای کلی کشور ببینیم، امروزه رشد اقتصادی بدون بهبود فضای کسب و کار شدنی نیست زیرا عرصه برای حضور فعال تر بخش خصوصی برای فعالیت های اقتصادی باز می شود.
خالصی با افزودن اینکه اگر این استان در بخش بین الملل و صادرات غیرنفتی هم بخواهد فعال شود که مزیت های آن را هم دارد {می تواند} مشارکت خصوصی و عمومی هم به عنوان سازوکار و هم به عنوان موضوعی که منابع مالی را تأمین می کند و هم کارآیی بخش خصوصی را بالاتر می برد.
وی با بیان اینکه اقتصادمقاومتی در ادبیات اقتصادی{دنیا}با واژه تاب آوری و برگشت پذیری وجود دارد با این تفاوت {در کشور ما} که نمی خواهد به محل قبلی برسد بلکه می خواهد به تعادل جدیدتری در مرحله بالاتر برسد؛ گفت: رشد پویا، هدف اصلی اقتصادمقاومتی است که اگر شوکی از بیرون وارد شد فاصله چندانی میان تولید و اهداف اصلی آن نیندازد.
رئیس امور شورای اقتصادسازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به اینکه اقتصادمقاومتی می خواهد در برابر تهدیدات و مخاطرات حرف مشخص داشته باشد و بتواند از تحولات فناوری دنیا برای پویایی و رشد اقتصادی دنیا استفاده کند؛ افزود: اقتصادمقاومتی ۵ رویکرد دارد که باید تمام استان ها و با توجه به فرمایشات رهبری دنبال شود و این رویکردها« دورن زایی، برون گرایی، مردمی بودن، عدالت بنایی و دانش بنیانی» است و اقدامات استان ها باید در این چارچوب تعریف شود.
وی فناوری و سرمایه و بازار را از جمله امکانات دنیا دانست که می توان از آن برای اقتصادمقاومتی استفاده کرد اما میزان استفاده ما از فناوری بسیار کم است و به دلیل اینکه صادرات غیرنفتی هم کم است، عملاً از بازار خارجی نتوانستیم استفاده کنیم زیرا اقتصادما متکی به نفت بوده است.
خالصی همچنین تورم مزمن دو رقمی و بودجه پرنوسان کشور و وابسته به نفت و نرخ ارز و پرداخت ها هم که متکی به نفت است را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: یکسان سازی نرخ ارز در سال ۹۵ از برنامه هایی است که در راستای اقتصادمقاومتی در دستور کار است.
در این جلسه، جعفر رودری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان هم اظهار داشت: استان کرمان در موقعیتی است که برنامه ها، اولویت ها و نحوه کار آن برای اقتصادمقاومتی مشخص است؛ مباحثی به عنوان ابزار کار و الزامات پیشبرد برنامه ها در استان نیاز است که سعی می کنیم مطرح کنیم.
نظر شما