سواد اینترنتی راهبردی ترین عامل حفاظت از فرهنگ است

خبرگزاری شبستان: موسس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه ایجاد یک شبکه اجتماعی طراحی شده بر مبنای فطرت الهی نیاز جامعه دینی است، گفت: سواد اینترنتی راهبردی ترین عامل حفاظت از فرهنگ است.

به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام سید سعیدرضا عاملی، مؤسس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی شب گذشته(12خرداد) در هفتمین جلسه بزم اندیشه موسسه خدمات مشاوره ای، جوانان و پژوهش های اجتماعی آستان قدس رضوی اظهار کرد: ما باید ظرفیت های فیزیکی و مجازی خود را بشناسیم و تفاوت های آنها را نیز درک کنیم چرا که برای مثال ارتباطات در فضای فیزیکی حضوری است، ولی در فضای مجازی از هر نقطه می توانید محتوا را وارد فضای مجازی کنید از سوی دیگر زمان، حرکت و سرعت در این فضا معنا ندارد و همه این مسائل اهمیت استراتژیک فضای مجازی را افزایش می‌دهد.

 

 عاملی افزود: در نسبت بین فضای فیزیکی و فضای مجازی در تولید محتوا 5 رویکرد وجود دارد که عبارتند از: فضای تکرار منابع جهان مجازی در جهان واقعی، انحصار محتوا در جهان مجازی، انحصار محتوا در جهان واقعی، رابطه تکرار ظرفیتهای جهان واقعی در فضای مجازی، رابطه ترکیبی محتوا در فضای مجازی و واقعی است.

 

موسس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه با بیان اینکه برخی از افراد در مسیر دشمن شناسی با شناخت ترفند های دشمنان دچار وحشت می شوند و از مقابله کردن صرف نظر کرده و عقب نشینی می کنند، گفت: دسمن شناسی نباید به دشمن هراسی منتهی شود.

 

وی با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه فضای مجازی، اظهار کرد: ما باید دو فضای مجازی و فیزیکی را توأمان در نظر داشته باشیم چرا که در این عرصه اگر یکی را فراموش کنیم، باعث مرگ دیگری و سستی در رسیدن به اهدافمان می‌شویم.

 

عاملی با بیان اینکه ایجاد یک شبکه اجتماعی طراحی شده بر مبنای فطرت الهی نیاز جامعه دینی است، تصریح کرد: امروز مت باید در فضای مجازی با قدرت تفکر و با شناسایی توان دشمن به دنبال نهادینه کردن آرمان های انقلاب باشیم چرا که استعمار مجازی اکروز با استفاده از فناوری اهداف خود را در تار و پود زندگی مردم دنبال می کند.

 

وی با اشاره به اینکه سواد اینترنتی راهبردی ترین راهکار حفاظت از فرهنگ است، گفت: بهره گیری از توانایی های فضای مجازی در راستای ترویج ارزش های الهی ضروری است چرا که تسلط بر مجیط مجازی قدرت مدیریت و کنترل را برای ارائه محتوا را تقویت می کند.

 

استاد ارتباطات دانشگاه تهران گفت: سخن امروز در زمینه زیرساخت‌های محتوایی و دوفضایی شدن است و کلیه فعالیت های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی ما می بایست برمبنای این اصل یعنی توجه به مسئله دوفضایی باشد.

 

عاملی  با اشاره نقش کاربری فضای مجازی، گفت: کاربر در میان دو فضای فیزیکی و مجازی در فشار و کشش این دو فضا قرار گرفته است و رویکرد آسیب شناسانه و رویکرد ظرفیتی و راهبردی دو رویکردی است که در فضای مجازی باید به آن توجه کرد.

 

وی با بیان اینکه آمریکا در فضای مجازی به دنبال تسلط بر کشور های مختلف جهان است و به همین دلیل در این فضا قدرت داده ای را ایجاد کرده است و در حال حاضر دز 180نقطه و 130 کشور جهان پایگاه نظامی ایجاد کرده است، تصریح کرد: با توجه به منویات رهبر حکیم انقلاب اسلامی ما باید در محیط مجازی با بهره گیری از محور های راهبردی دینی در پی پیاده سازی اسلام تلاش کنیم.

 

عاملی با اشاره به اینکه امروز باید مراقب باشیم که دشمن شناسی به دشمن هراسی منتهی نشود، اظهار کرد: دشمن شناسی در جامعه اشلامی باید منجر به تقویت خلاقیت جامعه شود.

 

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی قذرت سیاسی در محیط مجازی تبدیل به قدرت فرهنگی شده است، گفت: قدرت فرهنگی در هر جامعه تعیین کننده سرنوشت آن است چرا که نظام قدرت در فضای نجازی برای حریف خود بازی تولید می کند و تغییر فرهنگ محصول فشار و کشش در فضای محازی است.

 

 استاد ارتباطات دانشگاه تهران  با اشاره به اینکه افق نگاه مقام معظم رهبری  نجات بشریت از انحرافات است، تصریح کرد: در فضای مجازی گفتمان قدرت مشروعیت و هنجار احتماعی برای خودش تولید می کند.

 

وی با بیان اینکه نفوذ از مسیر فرهنگ در حوزه ناخود آگاه و خود آگاه جامعه برای تامین اهداف نظام قدرت صورت می گیرد، گفت: قدرت عقلانیت الهی کار آمد ترین ابزار در مقابل جنگ نرم است.

 

وی با بیان اینکه مفهوم فضای مجازی در مسیر پیشرفت فناوری توسعه یافته است، اظهار کرد: جهان مجازی از محیطی متکثر، عددی شده جهانی، غیر مرکزی، به هم پیوسته و دارای ماهیت متفاوت از جهان فیزیکی برخوردار است.

 

      

 

 

کد خبر 548378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha