هدفگذاری صادرات ۴۰۹ میلیون دلاری در سالجاری

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: پیش بینی صادرات استان تا پایان سالجاری بالغ بر ۴۰۹ میلیون دلار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حسینقلی قوانلو، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان، شامگاه دیروز (12 خرداد) در همایش کشوری میز مشترک ایران و قزاقستان گفت: یکی از پروژه های ابلاغی از سوی وزارت خانه افزایش 10 میلیارد دلاری صادرات کشور است که در برش استانی نیز سهم گلستان بالغ بر 409 میلیون دلار است.

 

به گفته وی، میزان تجارت خارجی گلستان در سال 94 بالغ بر 340 میلیون دلار بوده است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار امیدواری کرد: هرچند طی ماه های نخست امسال خیلی در زمینه صادرات موفق نبوده ایم اما با همکاری بخش خصوصی طی ماه های آینده به رشد پیش بینی شده دست پیدا خواهیم کرد.

 

وی بیان کرد: با توجه به هزینه های زیادی که سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان برای احداث خط ریلی سراسری انجام داده اند و گلستان نیز در مسیر کریدور شمال- جنوب دروازه ورودی به آسیای میانه به شمار می رود.

 

قوانلو با اشاره به اهمیت توسعه روابط تجاری بین ایران و قزاقستان هم گفت: این کشور 1.6 برابر ایران وسعت دارد و جمعیت اندکی دارد. قزاقستان از نظر ذخایر معدنی بسیار غنی بوده و تولیدات کشاورزی زیادی دارد مانند گندم که سالانه 10 میلیون تن مازاد تولید دارد، همچنین این کشور دهمین تولید کننده سنگ آهن، هفتمین تولید کننده زغالسنگ، دارنده هشتمین ذخیره طلا و چهارمین ذخیره فروآلیاژها در جهان است.

 

وی گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری در اینچه برون که به تصویب هیئت وزیران رسیده دقیقا در راستای استفاده از ظرفیت های این کشور است.

 

قوانلو بیان کرد: مشکلاتی برای توسعه روابط تجاری با این کشور وجود دارد که باید برای رفع آنها چاره جویی کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: سخت گیری بیش از حد و طولانی بودن پروسه صدور ویزا برای تجار و بازرگانان، عدم حضور فعالان اقتصادی داخلی در رویدادهای بین المللی این کشور مانند نمایشگاه ها، عدم وجود تفاهم نامه تعرفه توجیهی، مشکلات ناشی از انتقال ارز، پیگیری برای استقرار شرکت های فعالی در زمینه سوآپ غلات، نبود سیستم گمرکی و لزوم صدور گواهینامه بازرسی از مبدا از جمله مسائلی است که باید در سطح فراملی به آنها پرداخته شود.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: عدم حمایت کنسولی از تجار و بازرگانان در بازارهای هدف، عدم دسترسی از آخرین اطلاعات مربوط به صنعت، اقتصاد و سرمایه گذاری قزاقستان، عدم وجود شعب بانک جهت نقل و انتقال ارز در قزاقستان، عدم وجود نمایندگی نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش، بالا بودن نرخ هزینه های حمل و نقل از دیگر مشکلات تجارت خارجی با این کشور است.

 

کد خبر 548363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha