آزادسازی فلوجه، پایه و اساس پیروزی های بزرگ در عراق

خبرگزاری شبستان: دولت «عراق» درجنگی بزرگ و حساس چون آزاد سازی شهر «فلوجه» از سیطره گروه تروریستی «داعش»، باید نگاهی فراتر از پیروزی نظامی داشته باشد؛ پیروزی که در آینده ای نه چندان دور حاصل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ پایگاه اطلاع رسانی عراق در مقاله ای به قلم "باسل محمد" نوشت: دولت «عراق» درجنگی بزرگ و حساس چون آزاد سازی شهر «فلوجه» از سیطره گروه تروریستی «داعش»، باید نگاهی فراتر از پیروزی نظامی داشته باشد؛ پیروزی که در آینده ای نه چندان دور حاصل خواهد شد.

به طور عملی می بینیم که دولت عراق به ریاست «حیدر العبادی» در هر دو حالت در طول جنگ بی وقفه «فلوجه»، هوشمندانه عمل کرده است. در حالت نخست، وی با عنایتی ویژه از امنیت غیرنظامیان در «فلوجه» سخن گفت، همان گونه که «عبدالوهاب السعدی»، فرماندۀ عملیات آزادسازی فلوجه نیز به اقدامات آینده برای اطمینان از ادامه عملیات نظامی تهاجمی علیه «داعش» اشاره کرد و گفت: البته این عملیات، به حساب غیر نظامیانی که در دام «داعش» گرفتار بوده و توان خروج از گذرگاههای امن ایجاد شده توسط نیروهای امنیتی را ندارند، گذاشته نمی شود و این یک اقدام نظامی حرفه ای و اخلاقی است.

حالت دوم نیز به عملکرد  یاران «العبادی »، چون «سلیم الجبوری»، رئیس پارلمان «عراق»، رئیس دیوان وقف سنی عراق و دیگران در اتاق عملیات «فلوجه» مربوط می شود. این رفتار، نشانگر نوعی دور اندیشی است، چرا که اندیشه ملی در جنگ فلوجه علیه تروریسم را تقویت می کند، از نقطه نظر استراتژیک نیز با این پرسش احتمالی روبرو هستیم که : نبرد «فلوجه چگونه می تواند نقطه تلاقی همه مردم عراق، اتحاد و همدلی آنها باشد؟ بدون تردید، تحقق چنین اتحادی، خود پیروزی و دستاوردی است که اهمیت معانی و پیامدهای آن، کمتر از اهمیت پیروزی نظامی در عرصه واقعیت نیست. کاملا آشکار است که اوج موفقیت دولت «عراق» در «فلوجه» به نحوه تفسیر پیروزی نظامی ارتش بر گروه تروریستی به پیروزی هر شهروند فلوجه ای بستگی دارد و  پیروزی فلوجه «عراق» نیز به  دولت این کشور منتسب می باشد که از آن دفاع  می کند، چنین حالتی بر تمام شهرهای «عراق» حاکم است، چه  آنهایی که تحت کنترل «داعش» بوده و آزاد خواهند شد  و چه شهرهایی که از مشکلات توسعه قوی رنج می برند.

در بعد بین المللی شاهد هستیم که اظهارات دولت «عراق» و فرماندهان نظامی در مورد سلامت شهروندان «فلوجه» ارزیابی مثبتی از مبارزه «عراق» با تروریسم از طریق قوانین مشخص و قاطع بشر دوستانه  در پی خواهد داشت. از نقطه نظر اخلاقی، امکان برقراری تساوی بین تروریست ها و غیر نظامیان وجود ندارد. این استدلال که هر فرد غیر نظامی که حکومت «داعش» را بپذیرد، مشکوک است، استدلال باطلی است، چرا که دیکتاتورهای حاکم بر عراق، مردم را به زور تهدید و ارعاب، وادار به  پیوستن به حزب خود کردند، اما در صورت بروز فرصت همه به دنبال رهایی از شر آنها هستند. بنا براین از نگاه انسانی، عملیات نظامی راه اندازی شده توسط نیروهای امنیتی برای آزادسازی فلوجه به مفهوم چنین فرصتی است تا شهروندان از ظلم و ستم و ترور «داعش» خلاص شوند. از این رو، شهروندان غیر نظامی در مرحله پس از نابودی داعش در صدر اولویتهای دولت برای تحقق دو هدف، قرار می گیرند: هدف نخست برقراری صلح و امنیت در داخل «فلوجه» و نابودی بقایای تروریست ها که حتی پس از فرار داعشی ها از شهر نیز وجود دارند و زندگی عناصر ارتش و پلیس را تهدید می کنند.  هدف دوم نیز تبدیل عملیات آزاد سازی به آشتی بین شهر و دولت است، چرا که رابطه این دو، از سال 2003  دچار تزلزل شده و همین امر، زمینه را برای جذب تروریست ها بیش از چهار یا پنج بار فراهم کرده است.

در پایان باید گفت که توجه بالای دولت عراق به زندگی و  جان غیرنظامیان در فلوجه و طرح برنامه های نظامی علیه «داعش» بر اساس تامین امنیت آنها، نخستین سنگ بنای پیروزی نظامی در آینده در شهر «موصل» می باشد، چرا که ساکنان این شهر، مفاهیم زیبای این پیام را درک خواهند کرد.

کد خبر 548352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha