به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، شاهروخ یوسف زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز(12خرداد)در کارگروه سلامت و امنیت غذایی گیلان اظهار کرد: امروزه تغییرات چشم گیری در نحوه مصرف غذایی انسان ها در جامعه رخ داده است که این خود موجب بروز انواع تغییرات شده است.
وی با بیان اینکه مصرف قند، چربی و نمک یکی از عوامل افزایش برخی از بیماریها در کشور است گفت: افزایش بی رویه اسیدهای چرب و قند و نمک موجب انواع بیماریها در کشور شده است.
یوسف زاده افزود: با اجرای طرح های نوین سلامت درصدد کاهش انواع چربی، قندو نمک در غذاهای تولیدی هستیم.
این مقام مسئول اذعان کرد: بر اساس آمارها و گزارش های انجام شده در ادارات دولتی 20درصد از کارمندان ادارات به دیابت مبتلا و 15 درصد به فشار خون بالا مبتلا هستند و بقیه افراد که تست انجام نشده اند به این بیماری ها مبتلا هستند و از بیماری خود بی خبر هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: روستانشینان از نظر وضعیت سلامتی نسبت به شهر وضعیت بهتری دارند.
یوسف زاده به طرح تروما در گیلان اشاره و تصریح کرد: محل حادثه تا بیمارستان، محل بیمارستان و بازتوانی از جمله مهمترین مواردی است که در طرح تروما مورد برسی قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: باز توانی در کشور مورد توجه قرار نمی گیرد که در این زمینه برنامه های ویژه ای بایستی تدوین و اجرایی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: مراحل قبل از آسیب در بهداشت و درمان بایدمورد توجه قرار گیرد.
یوسف زاده اظهار کرد: 30 هزار کشته در جاده های کشور نشان از عقب ماندگی در بخش های مختلف زیر ساختی بهداشت و درمان و جاده ها و ایمنی راهها است.
وی اضافه کرد: در سال های اخیر تصادفات و تلفات جاده ای کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: برای اجرا و توسعه تروما در استان می باید زیر ساخت های مخابراتی باید افزایش یابد.
یوسف زاده افزود: معیار توسعه هر کشور میزان ترومای آن کشور است.
وی خاطر نشان کرد: کشوری توسعه یافته است که دارای جاده ای ایمن و کاهش در تصادفات و تلفات جاده ای باشد، غیر از آن، کشور توسعه یافته نخواهد بود.
این مقام مسئول به توسعه گیاهان دارویی در گیلان اشاره کرد و افزود: توسعه دانش گیاهان دارویی در کشور به دانشگاه علوم پزشکی گیلان سپرده شده است.
یوسف زاده اذعان کرد: گیلان دارای آب هوای مطلوب برای پرورش انواع گیاهان دارویی است که در کنار چای و برنج برای ارتقاء اقتصاد استان می توان انواع گیاهان دارویی را در استان پرورش داد.
نظر شما