عضویت ۴۲ هزار چایکار در اولین صندوق حمایت ازبخش کشاورزی

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه اولین صندوق حمایت ازبخش کشاورزی در کشور تشکیل شده است، گفت: این صندوق ۴۲هزار نفر عضو دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، محمدولی روزبهان، رئیس سازمان چای کشور ظهر امروز(۱۱ خرداد) در نشست با فرماندار فومن در فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: روند تولید منفی برگ چای  تغییر کرده و پیش‌بینی می‌شود امسال 100هزارتن برگ چای برداشت شود.

 

وی با بیان اینکه تولیدات چای دیگر در انبارها بایگانی نمی‌شود، افزود: تولیدات در استکان مصرف کننده است و کارخانجات چای را به خوبی به فروش می‌رسانند.

 

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه امسال برای اولین بار بعد 15 سال، کارخانجات قدر و سهم خود را پرداخت کردند، گفت: کارخانجات از حدود 45 ونیم میلیاردتومان 45 میلیارد را پرداخت کردند.

 

روزبهان با بیان اینکه تا به امروز ریالی از دولت پول دریافت نکرده‌ایم، تصریح کرد: در سال قبل 25 میلیون دلار کمتر واردات چایی داشتیم و در سال قبل‌تر 4هزار هکتار از باغات چای رها شده که 68 هکتار آن مربوط به فومن است.

 

وی با بیان اینکه حدود 4هزارهکتار باغات رها شده چای پنج سال قبل دوباره به چرخه تولید برگشتند، خاطرنشان کرد: با برگشت به باغات چای برای 4 هزار نفر اشتغالزایی و 25میلیون دلار واردات کمتر شد.

 

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه تولید چای نوعی اقتصاد مقاومتی و کمک به تولید داخلی است، اظهار کرد: سال گذشته 19 هزار و 600تن چای خشک تولید کردیم و امسال پیش بینی می شود که این عدد به 23 هزار تن برسد.

 

روزبهان افزود: برای اینکه یک کشاورز چایکار بتواند امورات شخصی خود و یک خانوار را بگرداند باید دو ونیم هکتار زمین داشته باشد در صورتی که کشاورزان چایکار گیلان متوسط 3هزار و 500متر زمین دارند.

 

وی با بیان اینکه یعنی هفت کشاورز چایکار باید زمینشان با هم جمع شود که بتوانند یک خانوار را بچرخانند، گفت: کشاورزی که یک هکتار باغ دارد اگر همه برگ چای درجه یک باشد فقط یک میلیون و 500هزار تومان درآمد یکسال وی می‌شود.

 

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه باغات چای باید توسعه و تعاملشان بیشتر شود تا سطح زیر کشت توسعه یابد، تصریح کرد: تغییر کاربری سود موقت گذرا می‌دهد اما سود مستقیم از بین می‌رود و به سود اقتصاد کشور نیست.

 

تشکیل اولین صندوق حمایت ازبخش کشاورزی در کشور

روزبهان با بیان اینکه اولین صندوق حمایت ازبخش کشاورزی در کشور تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: 99 صندوق دیگر در کشور تشکیل شده که کشاورزان در آنجا سهام دارند و پول واریز می‌کنند در صورتی که چایکاران هیچگونه پولی واریز نمی‌کنند.

 

وی با بیان اینکه یک میلیارد و 30 میلیون تومان به چایکاران منطقه با کارمزد 4 درصد وام داده شده است، اظهار کرد: فاصله بین درخواست و وام ضمانت دو نفره بوده است.

 

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه این صندوق 42هزار نفر عضو دارد، افزود: این صندوق در راستای ایجاد امید در روحیه کشاورزان چایکار موثر بوده است.

 

روزبهان با بیان اینکه مصرف کننده با چای  ایرانی آشتی کرده‌اند، گفت: چای ایرانی سمی نیست و بسیار سالم است در صورتی که چای خارجی سم زده است.

 

وی با بیان اینکه آخرین تولید چای سنواتی سال 88 است، تصریح کرد: مصرف چایی حداکثر سه سال است و این یعنی سال 90 تاریخ مصرف آن به اتمام رسیده است.

 

رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه چای سنواتی سرطان زا است، خاطرنشان کرد: عده‌ای برای سودجویی می‌خواهند چایی کیلویی 100 تومانی را به مردم کیلویی 10هزار تومان بفروشند و به خورد مردم دهند.

 

روزبهان با بیان اینکه چای تولید 88، فقط با رعایت یک ساز و کار ساده که در کارخانه‌ای پلمپ شود و در گمرک خارج شود و برای تبدیل اسانس صادر گردد، اظهار کرد: مردم باید به امنیت غذایی برسند تا طعمه سودجویان نشوند.

 

کشاورزی بخش راهبردی و مهم برای کشور محسوب می‌شود

در ادامه میرشمس مومنی‌زاده، فرماندار فومن با بیان اینکه باید پیگیری شود تا سطح زیرکشت تدریجا کاهش پیدا نکند، افزود: باید در حوزه‌های مختلف اقتصادی،گردشگری، صنعت و کشاورزی بتوانیم سطح زیرکشت و تولید و کیفیت را ارتقا دهیم.

 

وی با بیان اینکه با افزایش سطح زیر کشت، اشتغالزایی بیشتر می‌شود،گفت: فومن یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور است و باید از این ظرفیت برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهره برد.

 

فرماندار فومن با بیان اینکه خودکفایی در تامین محصولات غذایی با توجه بیشتر و حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی امکانپذیر است، تصریح کرد: بدون تردید کشاورزی بخش راهبردی و مهم برای کشور محسوب می‌شود.

 

 

کد خبر 547987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha