خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سازمان ملل متحد که پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت دارای چندین سازمان واتحادیه تخصصی و مستقل است که هریک وظایفی را بر عهده دارند. زمانی که سازمان ملل متحد به وجود آمد، خبری و اثری از مؤسسات و سازمانهای تخصصی وابسته به این سازمان دیده نمیشد و به مرور زمان وقتی که سازمان ملل با شرایط جدیدی مواجه شد، ضرورت شکل گیری مؤسسات تخصصی هم بیش از پیش احساس شد. به همین دلیل، سازمانها و مؤسسات جدیدی پا به عرصه وجود نهاده و فعالیت خود را آغاز کردند. از جمله مؤسسات تخصصی سازمان ملل متحد، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) است.
بنابراین گزارش، یونیدو از سازمانهای تخصصی سازمان ملل متحد میباشد که چند دهه پیش به وجود آمد، زیرا زمانی که مساُله تشکیل سازمان ملل در بحبوحهُ جنگ جهانی دوم مطرح بود و حتی پس از پایان جنگ که تلاش وسیعی برای تاُسیس سازمانی جهانی و فراگیری برای حفظ صلح جهانی آغاز شده بود، توجه چندانی به مساُلهٔ صنعتیشدن کشورهای در حال توسعه یا جهان سوم نمیشد، دلیل آن نیز حضور قدرتمندانه کشورهای استعماری در این مناطق بود که عمدتاً در جنگ هم به پیروزی رسیده بودند؛ ولی جنگ دوم زمینه ساز سقوط استعمارگران و آغاز جنگهای آزادیبخش در تمام سرزمینهای تحت سلطه گردید و موجب استقلال کشورهایی شد که برخی از آنها حتی قبلاً سرزمین و کشور مستقل نبودند. این کشورها پس از آنکه پا به عرصهُ وجود گذاشتند با مشکلات بسیاری در زمینههای سیاسی و اقتصادی دست به گریبان بودند؛ لذا با افزایش تعداد کشورهای استقلال یافته، سازمان ملل هم در صدد تجدید نظر در برخی سیاستهای خود برآمد و فعالیتهایی در جهت ارائه کمکهای صنعتی انجام داد که از جملهُ آنها میتوان به یونیدو اشاره کرد.
این گزارش می افزاید: کشورمان درنظر دارد در صنعت زنبورداری با یونیدو همکاری کند و در این زمینه تفاهمنامه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار و توسعه زنجیره ارزش صنعت زنبورداری کشور با همکاری وزارتخانه های جهاد کشاورزی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد(یونیدو) امضا شد. در این تفاهمنامه، ایران به عنوان یکی از ظرفیت های مناسب برای تولید و صادرات عسل و همچنین ایجاد اشتغال پایدار، شناسایی شده که با کمک سازمان توسعه صنعتی ملل متحد(یونیدو) مقرر شده این برنامه در مراحل مختلف عملیاتی شود. براساس این تفاهم نامه، انعقاد این قرارداد به ایجاد آزمایشگاه مرجع مطابق با استانداردهای بین المللی منجر می شود.
ایرنا در این زمینه خبر داده است که: "در این آیین «الساندرو آمادیو» نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)، «عیسی منصوری» معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «حسن رکنی» معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی به همراه برخی از فعالان صنعت زنبورداری کشور حضور پیدا کردند."
یادآور می شود: هم اکنون ایران با داشتن حدود هفت هزار کلونی زنبور عسل و 78 هزار تن تولید سالیانه، رتبه چهارم کندوداری و رتبه هشتم تولید عسل دنیا را به خود اختصاص داده است. اکنون در کشور 75 هزار زنبوردار در این صنعت فعالیت دارند.
نظر شما