اعتراض دانش آموزان و نقش شبکه های اجتماعی

خبرگزاری شبستان: رصد کانال هایی با نام های اعتراض به امتحانات نهایی نشان می دهد این اعتراض ها همچنان ادامه دارد.امید است که این اعتراضات؛دانش آموزی باشد و افراد سود جو از گلایه های دانش آموزان سواستفاده ابزاری نکنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان؛ سال 95 برای دانش آموزان سوم دبیرستان از لحاظ امتحانات نهایی متفاوت تر از سال های گذشته بود است. امتحانات نهایی خرداد ماه دانش‌آموزان به دلیل تقارن با ماه مبارک رمضان یک هفته زودتر یعنی از روز  25 خرداد ماه آغاز شد.

 

امتحاناتی که حاشیه هایی با خود همراه کرده است، دانش آموزان معتقد هستند امتحانات نهایی سخت بوده است و همین اعتقاد آنان را به سوی اداره کل های آموزش و پرورش شهرهای مختلف کشانده است.

 

هرسال شاهد اعتراضات برخی از دانش آموزان نسبت به امتحانات نهایی بوده ایم اما امسال حجم اعتراضات بسیار گسترده شده است  و شبکه های اجتماعی از تصاویر اعتراضات دانش آموزان پر شده است.

 

دانش آموزان شهرهایی همانند تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، قم و یزد اعتراض های خود را با تجمع مقابل اداره کل های آموزش وپرورش نشان داده اند و دربرخی از شهرها همانند یزد دانش آموزان برگه هایی را نیز به نشانه اعتراض آتش زده اند.

 

دانش آموزان به سخت بودن سوالات و مفهمومی بودن اعتراض دارند و در ساماندهی این اعتراضات شبکه های اجتماعی نقشی زیادی داشته است به طوری که صفحه ای با عنوان  اعتراض به امتحانات نهایی در شبکه اجتماعی راه اندازی شد که 20 هزار عضو داشت.همچنین صفحه هایی با عنوان نهایی 95 و امتحانات نهایی و نام های مشابه دیگر  نیز راه اندازی شده است.

 

نظراتی که دانش آموزان در آن صفحه ها می دهد نیز در نوع خود جالب است ،برخی ها معتقد بودند امتحانات سخت نبود.برخی دیگر گفته بودند بعد از اعتراض امتحانات آسانتر گرفته شده است.

 

وزارت آموزش و پرورش در ابتدای اعتراضات وعده بررسی  سختی امتحانات را داد و پس از مدتی اعلام شد بررسی روی نتایج امتحانات نشان دهنده  نمرات  خوب انش‌آموزان است.

در این اعتراضات دو نکته برجسته وجود دارد، یک نقش شبکه های اجتماعی که تجمع  دانش آموزان را اینگونه در استان های مختلف ساماندهی کرده است که نشان به حضور گسترده دانش آموزان در شبکه های اجتماعی دارد.نکته دوم؛ نشان از سطح یادگیری دانش آموزان دارد، یادگیری که  سطحی شده است و دانش آموز به دنبال راحت ترین راه برای پاس کردن امتحانات با نمرات بالا است و به دلیل اینکه بسیاری از دانش آموزان دغدغه  کنکور دارند و بیشتر کتاب هایی که می خوانند تستی است هنگامی که با سوالات مفهومی رو به رو می شوند حس می کنند در حق آنان اجحاف شده است و باید با اعتراض این حق خود را بگیرند.

 

متن هایی که در شبکه های اجتماعی وجود دارد نیز در نوع خود جالب است که پرسشی پیش می آید، آیا مدیریت این شبکه ها  از سوی دانش آموزان است یا کسانی که می خواهند از دانش آموزان سواستفاده ابزاری برای ایجاد اغتشاش در جامعه کنند.

 

در همین ارتباط یک معلم دوره متوسطه در باره ی سختی  امتحانات نهایی به خبرنگار شبستان می گوید: هشت سالی بوده است که سوالات به شکل روتین طراحی می شد و تنها اعداد و ارقام تغییر می کرد اما دو سالی است که سوالات به صورت مفهومی شده است.

 

وی ادامه داد: با مفهومی شدن سوالات  بازار موسسات و همایش های تست زنی کساد می شود و آنان می خواهند به گونه ای تلقین کنند که امتحانات بسیار سخت بوده است.

 

این دبیر دوره متوسطه بیان کرد: دانش آموزان بیشتر به درس شیمی اعتراض داشتند و اعتراضشان تا حدی به جای است البته اینگونه نیست که همه دانش اموزان درس را نتوانند پاس کنند بلکه به دلیل سختی سوالات نمی توانند نمره 20 بگیرند اما می توان گفت دو سوال درس شیمی غیر استاندارد و حتی برای معلمان نیز گنگ بود.

 

وی تاکید کرد: یکی از مشکلات دانش آموزان خواندن جزوء به جای کتاب درس است انان به جای اینکه به کتاب درس رجوع کنند بیشتر به جزوء هایی که معلم داده است رجوع می کنند.

 

این دبیر شیمی بیان کرد: دانش آموزان عضو یک کانال با اعضای زیاد هستند و آن کانال تجمع دانش آموزان را مدیریت می کند و به این دلیل است که شاهد اعتراضات دانش آموزان در شهرهای محتلف هستیم.

 

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش نیز اعلام کرده است، بررسی‌ها نشان داده است نه تنها سوالات سخت نبوده بلکه نسبت به سال گذشته آسانتر هم بوده است به گونه‌ای که سال گذشته میانگین نمره دروس نهایی دانش آموزان 11/57 بوده و امسال یک نمره افزایش داشته و به 12/46 رسیده است.

 

از رصد کانال هایی که با نام های اعتراض به امتحانات نهایی مشخص است این اعتراض ها همچنان ادامه دارد و پیام هایی هم مبنی بر تجمع در شهرهای مختلف نیز در حال بازنشر است.امید است که این اعتراضات؛دانش آموزی باشد و افراد سود جو از گلایه های دانش آموزان استفاده ابزاری نکنند.

کد خبر 547643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha