کاهش بی‌سابقه دارایی‌های خارجی عربستان

خبرگزاری شبستان: با توجه به کاهش بی‌سابقه میزان دارایی خارجی عربستان سعودی در ۴ سال گذشته موفقیت طرحی که اخیرا ریاض برای کاهش وابستگی اقتصادی به نفت مطرح کرد با ابهامات جدی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛ آژانس پولی عربستان سعودی روز یکشنبه (9 خرداد) اعلام کرد رقم خالص دارایی‌های خارجی این کشور در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت) با 1.1 درصد کاهش به 2.15 تریلیون ریال (572 میلیارد دلار) رسید.

طبق اعلام این آژانس این دارایی‌ها که اغلب در قالب دلار امریکا به اضافه اوراق بهادار نظیر اوراق قرضه خزانه‌داری امریکا و سپرده در بانک‌های خارجی نگهداری می‌شود نسبت به سال گذشته میلادی 15.7 درصد کاهش یافته و به عبارت دیگر کسری بودجه ریاض در سال جاری میلادی به 115 میلیارد دلار رسیده است. میزان کسری بودجه عربستان سعودی در سال 2015 میلادی حدود 100 میلیارد دلار بود.

کاهش شدید بهای نفت دولت سعودی را مجبور کرده به فکر فروش سهام شرکت نفتی دولتی این کشور (آرامکو) تا سال 2018 بیفتد.

هزینه‌های تجاوز نظامی ریاض به یمن نیز اقتصاد عربستان را بیش از پیش تحت فشار قرار داده است.

عربستان تحت عنوان طرح موسوم به «چشم‌انداز 2030 سعودی» از برنامه‌های خود برای اصلاحات اقتصادی گسترده در این کشور خبر داده است.

ملک سلمان بن عبدالعزیز بن آل سعود، پادشاه عربستان 25 آوریل (6 اردیبهشت) در یک سخنرانی تلویزیونی از این طرح خبر داد و به نظر می‌رسد محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع این کشور آن را پیگیری می‌کند.

این طرح بر خصوصی سازی، کاهش بیشتر یارانه‌ها، فروش کمتر از 5 درصد از سهام شرکت آرامکو و تشکیل صندوق ذخیره ارزی 2 تریلیون دلاری متمرکز خواهد بود.

با این وجود اقتصاددانان و کارشناسان سیاسی همچنان درباره موفقیت این طرح ابهام دارند و معتقدند ایجاد یک اقتصاد پایدار در این کشور بدون اتکا به نفت سرابی بیش نیست.

به عقیده آنها نفت، مایه حیات اقتصاد عربستان سعودی به شمار می‌رود که طبق آمارهای صندوق بین‌المللی پول نیز 78 درصد از صادرات سال گذشته این کشور را تشکیل می‌داد.

 

 

کد خبر 547598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha