به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، به مناسبت فرارسیدن ایام ولادت ریحانه الحسین(ع)، شامگاه گذشته(9 خرداد) جشن میلاد حضرت رقیه خاتون(س) در مسجد امام حسن مجتبی(ع) اصفهان با سخنرانی حجت الاسلام مهدی دانشمند برگزار شد.
حجت الاسلام مهدی دانشمند با بیان اینکه انجام هر کار خیر و نیکو نیازمند داشتن توفیق و کمال متناسب با آن است اظهار داشت: تمامی انسانها بر این نکته که انجام هر کار نیکی، کمال و توفیق انجام آن را می طلبد واقف می باشد ولی علل عدم دستیابی به این توفیقات را باید در خود انسان جست و جو کرد.
وی همچنین ادامه داد: همان طور که یک عکاس در شغل حرفه ای خود به دنبال شکار لحظه ها می باشد، یک انسان مسلمان نیز باید به دنبال شکار توفیقات باشد و در این امر بسیار تلاش و مجاهدت نماید.
حجت الاسلام دانشمند به آیه ی «لیس للانسان الا ما سعی» اشاره کرد و افزود: خداوند در این آیه حجت را بر انسانها تمام می کند و نتیجه تمامی اعمال وی را در میزان تلاش و سعی او می داند.
وی با بیان اینکه همه ی انسانها از توانایی ها و استعدادهای یکسان برخوردار نیستند خاطر نشان کرد: اگر خداوند قصد داشت تمامی انسانها را که با توانایی و استعدادهای مختلف خلق شده اند را به یک میزان مورد بازخواست قرار دهد هرگز در آیه از قرآن کریم نمی فرمود:« لا یکلف الله الا وسعها» .
این کارشناس دینی همچنین تصریح کرد: این آیه هرگز به تنبلی و عدم تلاش انسان اشاره نمی کند همان طور که مقام شهیدان فی سبیل الله با مردن با مرگ طبیعی یکسان نیست بنابراین هرکس باید متناسب با استعدادها و توانایی های خود تلاش و کوشش داشته باشد و برای سعادت اخروی و ابدی خود توشه ای برگزیند.
حجت الاسلام دانشمند غفلت انسان در شکار توفیقات را در بهانه طلبی آن دانست و افزود: تنبلی، مقصر دانستن دیگران و عدم اعتراف به گناه خود از بهانه هایی است که انسان خود را از رسیدن به قله کمال محروم می سازد.
وی با بیان اینکه رشد و کمال انسان در اعتراف به گناه و تقصر خود خلاصه می شود ادامه داد: حضرت یونس(ع) زمانی از عذاب الهی نجات پیدا کرد که به گناه و تقصیر خویش اعتراف کرد و فرمود:« سبحانک انی کنت من الظالمین» همچنین خداوند زمانی برادران یوسف(ع) را از غم و اندوه نجات داد که بر گناه خویش اعتراف نمودندو طلب استغفار از پدر خویش داشتند.
حجت الاسلام دانشمند بزرگترین غم و اندوهی که یک مسلمان در عصر حاضر با آن مواجه است را غم دوری از امام زمان(عج) دانست و افزود: افضل العمل ،افضل الدعا و در صدر تمامی دعاها دعا برای فرج امام زمان(عج) می باشد و آنچه این دوری و زمان فرج را به تاخیر می اندازد در بهانه جویی های انسان و آلودگی به گناه و فساد در جامعه است.
نظر شما