به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، وی افزود: اطلاعات کاملی با کمترین حجم در این اثر به مخاطب ارائه میشود و در آن از منابع پژوهشی و اسناد و روزنامهها و خاطرات و کتابهای عمومی در تاریخ انقلاب استفاده شده است.
قاسم پور با بیان اینکه «گاهنامه نهضت امام خمینی(ره)» 110 مدخل دارد، افزود: برای نگارش این مداخلها، علاوه بر روزنامهها و اسناد، از 450 منبع استفاده شده و هر مدخل شامل اتفاقات برجسته و مهمی است که بر نهضت امام خمینی(ره) اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: شروع مداخل با فوت آیتالله بروجردی و طرح مرجعیت امام (ره) است و پس از آن رویدادهای مهمی مثل حمله به فیضیه، سخنرانی امام (ره) در 13 خرداد، دستگیری امام (ره) و تمام حوادث و رویدادهای مهم انقلاب از سال 1341 تا روز پیروزی انقلاب در سال 1357 را در بر میگیرد.
این پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی درباره روند تولید مقالات گفت: مقالات این مجموعه از منابع پژوهشی و اسناد و روزنامهها و خاطرات و کتابهای عمومی در حوزه تاریخ انقلاب تهیه شده اما مهمترین منبع ما برای این اثر، «صحیفه امام (ره)» بوده است.
وی در پاسخ به این پرسش که «گاهنامه نهضت امام خمینی(ره)» تا چه حد میتواند پاسخگوی نیازهای جامعه امروز باشد؟ گفت: این اثر برای کسی که بخواهد اطلاعات جزئی و کاملی درباره هر رخداد خاص و مرتبط با انقلاب مانند قیام 19 دی داشته باشد، مفید است. چنین شخصی ممکن است نتواند یک کتاب 150 صفحهای در این زمینه مطالعه کند اما خواندن بخش قیام 19 دی این گاهنامه میتواند برایش مفید باشد. مثلا برای چنین رویدادی ما شکلگیری قیام، چرایی شکلگیری آن، اتفاقات قیام، واکنش و نتایج قیام و ... را در حدود 5 صفحه آوردهایم. همچنین در انتهای هر بخش منابع و مآخذ را معرفی کردهایم.
به گفته قاسمپور «گاهنامه نهضت امام خمینی (ره)» در واقع کتابی مرجع به شمار میرود که اطلاعات تکمیلی برای شناخت حدود 20 سال از تاریخ معاصر ایران را در بردارد. مخاطب این اثر عام است و مختص گروه خاصی نیست.
نظر شما