نه شرقی، نه غربی آشکار در سیاست خارجی

خبرگزاری شبستان: روز گذشته وزیر خارجه اوکراین در حالی به دیدار و گفت و گو با مقامات کشورمان پرداخت که این کشور مشکلات عدیده ای با روسیه هم پیمان ایران دارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روز گذشته پاولو کلیمکین وزیر خارجه اوکراین که به تهران سفر کرده بود در دیدار و گفت و گو با مقامات کشورمان مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

این در حالی است که اوکراین از سال ۲۰۱۴ و پس از انقلاب مردمی این کشور دچار مشکلات سیاسی و نظامی با روسیه شد و از آن جایی که روسیه و ایران هم خوانی سیاسی زیادی دارند انتظار می رفت ایران در این تنش ها مسکو را حمایت کند اما شعار نه شرقی، نه غربی جمهوری اسلامی ایران این بار هم ثابت کرد که جمهوری اسلامی ایران در مراودات سیاست خارجی خود همواره جانب عدالت را در نظر می گیرد.

این موضوع به صراحت در اظهارات رئیس جمهور در دیدار با وزیر خارجه اوکراین بیان شد.

حسن روحانی روز یکشنبه در دیدار پاولو کلیمکین وزیر امور خارجه اوکراین گفت: روابط جمهوری اسلامی ایران و اوکراین همواره روابط خوب و رو به رشد بوده و تهران خواهان تقویت این روابط دوستانه است.

وی به امکانات و توانمندی‌های گسترده برای همکاری دو کشور از جمله ظرفیت‌های موجود در حوزه های انرژی و ترانزیت اشاره کرد و اظهارداشت: این امکانات و توانمندی‌ها می تواند در مسیر تقویت همکاری های مشترک و منطقه‌ای بویژه در حوزه اقتصادی به کار گرفته شود.

رییس جمهوری، تقویت همکاری های بخش خصوصی دو کشور را ضروری خواند و یادآور شد: همکاری میان بانک‌های دو کشور، راه توسعه همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری را هموارتر می سازد.

روحانی افزود: همکاری های دو کشور می تواند در بخش‌های فرهنگی‌، علمی، فناوری و گردشگری نیز گسترش یابد.

وی با بیان این که ثبات و آرامش در منطقه شرق اروپا برای ایران مهم است، گفت وگو، مذاکرات سیاسی و راه حل‌های مسالمت آمیز را تنها راه تامین امنیت پایدار و حل مشکلات منطقه‌ای دانست.

وزیر خارجه اوکراین نیز در این دیدار از ایران به عنوان کشوری بزرگ با تاریخ عمیق و فرهنگ غنی نام برد و تاکید کرد که کیف خواهان روابطی خوب، عمیق و رو به جلو با جمهوری اسلامی ایران است.

کلیمکین افزود: در نقشه راهی که برای تعمیق روابط کیف با تهران طراحی شده، خواهان روابطی صمیمی در همه حوزه‌ها از جمله در عرصه اقتصادی، کشاورزی و انرژی با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

وی همچنین با ارائه گزارشی از نشست کمیسیون مشترک دو کشور اظهارداشت: تقویت همکاری های دو کشور در حوزه‌های گردشگری، فرهنگی و علمی نیز ضروری است و موجب شناخت بهتر مردم دو کشور از یکدیگر خواهد شد.

بنابراین گزارش، محمد جواد ظریف نیز روز گذشته در دیدار با پاولو کلیمکین راههای تحکیم گسترش مناسبات دوجانبه و مسائل منطقه ای بین المللی را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

وزیـر امور خارجه در این دیدار با اشاره به روابط رو به رشد دو کشور اظهار داشت :سفر هیئت اقتصادی اوکراین به جمهوری اسلامی ایران ، چشم انداز مناسبی دارد و زمینه های گسترش همکاری های اقتصادی و صنعتی دو کشور فراهم شده است.

ظریف خاطرنشان کرد: توافق برجام نتایج خوبی در زمینه پیشرفت امور تعاملات مالی بین شرکت های خصوصی و دولتی دو کشور داشته است و این تعاملات را تسهیل می کند.

وی با اشاره به ظرفیت های دوجانبه تهران – کیف در زمینه های آموزش عالی، علمی، فناوری، انرژی، تجهیزات نیروگاهی و انرژی های تجدید پذیر و کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با افزایش رایزنی های مقامات فیمابین و روان شدن تسهیلات روادیدی برای صاحبان صنایع و تجار، زمینه های ارتقای مناسبات دو کشور فراهم شود.

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به همکاری های چند جانبه و بین المللی دو کشور گفت:جمهوری اسلامی ایران و اوکراین در زمینه مجامع بین المللی، مبارزه با مواد مخدر و جنایات سازمان یافته می توانند همکاری های دوجانبه و چند جانبه سازنده ای داشته باشند.

وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به ظرفیت های همکاری های فرهنگی و گردشگری و میراث فرهنگی و در بخش های علمی و تبادل اساتید بی دو کشور ابراز امیدواری کرد مراودات در این زمینه شاهد تحرک بیشتری باشد.
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین آخرین دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران را پیرامون عراق، سوریه و یمن تبیین کرد.

پاولو کلیمکین وزیر امور خارجه اوکراین هم در این دیدار با اشاره به روابط دو کشور در بیش از دو دهه گفت: ما علاقه مندیم روابط و مناسبات دو کشور را در تمامی سطوح سیاسی و اقتصادی و با افزایش رایزنی های بین مقامات دو کشور گسترش دهیم.

وزیر امور خارجه اوکراین با تشریح راه های ایجاد تسهیلات کنسولی آسان تر، خواهان افزایش رایزنی بین مقامات کنسولی وزارت خارجه دو کشور برای یافتن راهکارهای جدید شد.

پاولوکلیمکین با تشریح ظرفیت های اوکراین درصنایع نیروگاهی، هوانوردی، انرژی تجدید پذیر و انرژی اتمی صلح آمیز، تبادل دانشجو و استاد گفت: اوکراین علاقه مند است در این زمینه ها در چهارچوب فعال سازی کمیسیون مشترک اقتصادی گام های جدیدی بردارد.

وزیر امور خارجه اوکراین با ارائه گزارشی از آخرین تحولات توافق مینسک و نقطه نظرات کشورش پیرامون تازه ترین اقدامات در باره آزادی زندانیان اوکراین و روسیه، چگونگی رفع موانع بر سر راه توافق مینسک را تبیین کرد.

همچنین علی لاریجانی رئیس موقت مجلس دهم شورای اسلامی عصر یکشنبه در دیدار پاولو کلیمکین وزیر امور خارجه اوکراین، گفت: کشور اوکراین برای عبور از بحران می تواند از شرایط منطقه ای خود استفاده کند و روابط اقتصادی خود را با کشورهای آسیایی و اروپایی افزایش دهد.

وی در ادامه اظهار داشت: در برهه های مختلف آمریکایی ها ثابت کرده اند که نمی توان روی قول آنها حسابی باز کرد و خیلی زود تغییر موضع می دهند و به همین دلیل اوکراین با وضعیتی که اکنون دارد نمی تواند انتظار یاری از آنها داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش گروه های دوستی پارلمانی در تحکیم ارتباطات دو کشور ایران و اوکراین، گفت: باید تلاش کرد که گروه‌های دوستی فعال تر از قبل عمل کنند زیرا علاوه بر تحکیم روابط پارلمانی می توانند در ارتقاء روابط سیاسی و اقتصادی هم نقش داشته باشند، ما هم سعی می کنیم که در دوره جدید این گروه را سریعتر تشکیل دهیم.

پاولو کلیمکین وزیر امور خارجه اوکراین نیز در این دیدار ضمن تبریک به لاریجانی به جهت انتخاب مجدد وی به ریاست مجلس گفت: دو کشور ایران و اوکراین اشتراکات فراوانی در زمینه های تاریخی و برخی عادات فرهنگی و سنتی دارند و همچنین درخصوص اتفاقات و تحولات مختلفی که در منطقه و جهان رخ می دهد دارای درک مشترکی هستند و ما علاقه مندیم تا در کنار تقویت روابط سیاسی، در جهت گسترش روابط اقتصادی هم تلاش کنیم.

وی ادامه داد: اوکراین از نظر محصولات کشاورزی کشوری غنی است اما تا رسیدن به درجه مطلوب فاصله دارد اما می تواند در حوزه صادرات این محصولات به ایران اقدام کند.

پاولو کلیمکین گفت: در زمینه توسعه شبکه ریلی و همچنین انرژی هم زمینه های همکاری فراهم است و اکنون ما در کشور ترکمنستان چندین پروژه در دست داریم.

وزیر امور خارجه اوکراین در ادامه با اشاره به اوضاع و شرایط نامناسب اوکراین گفت: ما خواستار یک اوکراین متحد و اروپایی هستیم و 69 درصد مردم ما هم موافق پیوستن ما به اتحادیه اروپا هستند.

وی وضعیت منطقه کریمه را مرگبار و اسفبار خواند و تصریح کرد: ما تلاش داریم که به یک وضعیت ثابت برسیم و با کمک مالی صندوق‌های مختلف بانکی کشورهای اروپایی سریعتر بازسازی این منطقه را آغاز کنیم.

وزیر خارجه اوکراین در پایان ضمن دعوت از لاریجانی جهت سفر به اوکراین تأکید کرد: دیدار روسای مجالس دو کشور علاوه بر گسترش روابط پارلمانی می تواند مناسبات سیاسی، اقتصادی و همچنین روابط مردمی در کشور را ارتقاء بخشد.
 

کد خبر 547441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha