خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گروهی از بازرگانان کشورمان در سال ۱۳۲۱، نخستین شرکت هواپیمایی حامل پرچم ایران را با نام ایرانیان ایرویز تأسیس کردند. این شرکت به جابجایی مسافر و بار در مسیرهای داخلی و منطقهای میپرداخت و علاوه بر آن یک پرواز هفتگی باری نیز به اروپا انجام میداد. ناوگان آن از تعدادی هواپیمای داگلاس دی سی ۳ تشکیل شده بود. بعدها تعدادی هواپیمای داگلاس دیسی-۴ و پس از آن هواپیماهای ویکرز ویسکونت نیز به ناوگان ایرانین ایرویز اضافه شد.
بنابراین گزارش، در سال ۱۳۳۳، یک شرکت هواپیمایی خصوصی دیگر به نام پارس یا پرشین ایرسرویس در تهران تشکیل شد. هواپیمایی پارس ابتدا به صورت باربری و با استفاده از هواپیماهای آورو یورک کار خود را آغاز نمود و پروازهایی را از تهران به بیروت، بریندیسی و بازل از طریق آبادان انجام میداد. پس از آن این شرکت با خرید هواپیمای داگلاس دی سی -۷ سی از شرکت بلژیکی سابنا توانست مسیرهایی را از دو شهر آبادان و تهران به مقاصد پاریس، لندن، بروکسل و ژنو پروازهایی را به صورت مرتب انجام دهد. در روز ۵ اسفند سال ۱۳۴۰، دو شرکت ایرانیان ایرویز و پرشین ایرسرویس در یکدیگر ادغام شده و شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما)، با نام بینالمللی ایران ایر (IRAN AIR) تأسیس گشت. این شرکت ملی اعلام شد و تمام امکانات و پرسنل دو شرکت مذکور را در اختیار گرفت. در همان زمان نشان هما برای این شرکت تازه تأسیس طراحی گشت. هما پروازهای خود را با بهرهگیری از هواپیماهای داگلاس دی سی ۳، داگلاس دیسی-۶، ویکرز ویسکونت و آورویورک آغاز نمود و در سال ۱۳۴۲ به عضویت کامل یاتا در آمد.
این گزارش می افزاید: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایرانایر) در طول سالیان متمادی از تاسیس خود به دنبال توسعه و پیشرفت در ارائه خدمات خود بوده است و در حال حاضر نیز بعد از لغو تحریم ها مذاکراتی با ایرباس و ای.تی.آر برای خرید هواپیما داشته است که در تازه ترین اخبار درباره جزئیات این مذاکرات به گفته مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایرانایر) پیچیدگی قرارداد خرید 118 فروند ایرباس و 20 فروند هواپیمای ای.تی.آر (ATR) در این پروژه موجب شده تا از وکلا و حقوقدانان خبره داخلی در این زمینه استفاده شود.
وزارت راه و شهرسازی در این زمینه به نقل از فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایرانایر) نوشته است: "مذاکرات ایرانایر با نمایندگان شرکت ایرباس ادامه دارد و ابراز امیدواری کرد دو طرف در این قرارداد به نتیجه مناسب دست یابند. همچنین مذاکرات ایرانایر با کمپانی ای.تی.آر که 50 درصد سهام آن در اختیار ایرباس است، هم تداوم دارد. روند بررسی قرارداد ایرباس امروز جاری است. قرارداد بسیار بزرگ و پیچیدهای داریم که ابعاد آن گسترده است؛ این قرارداد در حوزههای مختلف حقوقی، مالی، فاینانس، فنی، عملیاتی، آموزش، پشتیبانی و از این قبیل مطرح میشود و چون تعداد هواپیماها زیاد بوده و حجم قرارداد سنگین و اجرایی شدن آن کمی زمانبر شده است. براساس هر دو توافقنامه خرید ایرباسها و ای.تی.آرها، مقرر شده تا شرکت های سازنده در بخش آموزشی و زیرساختی به ما کمک کند.
کارشناسان دو طرف در همه محورها در حال بررسی ابعاد مختلف قراردادها قرار دارند و انتظار می رود طبق وعده شرکت ایرباس تا پایان سال میلادی ( 2016 ) بتوانیم حدود هشت فروند از ایرباسها و ای.تی.آرها را به ناوگان هما وارد کرد. کار مذاکره برای این دو قرارداد طولانی است، اما امیدواریم ظرف 45 روز آینده قرارداد نهایی شود. این پروژه در چند بخش تنظیم شده و به صورت موازی در حال انجام است و پیش بینی می شود طبق جدولی که با ایرباس توافق شده، به نتیجه دستیابیم."
یادآور می شود: ایرباس، (Airbus) شرکت هواپیماسازی اروپایی و سازنده بزرگترین هواپیمای جت مسافربری جهان است. دفتر مرکزی این شرکت در شهر تولوز، فرانسه قرار دارد و کارخانجات آن در سراسر اروپا گسترده میباشند. شرکت ایرباس هماکنون بهعنوان بازوی تولید هواپیماهای مسافربری گروه ایرباس فعالیت مینماید. ایرباس هماکنون پس از بوئینگ، دومین شرکت هواپیماسازی جهان بهشمار میآید و در حدود نیمی از هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی جهان را تولید میکند. این شرکت دارای ۱۶ دفتر در کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا است. مونتاژ نهایی هواپیماهای ایرباس در شهرهای تولوز در فرانسه، هامبورگ در آلمان، سویل در اسپانیا و تیانجین در چین انجام میپذیرد. این شرکت همچنین دارای شعباتی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، ژاپن و جمهوری خلق چین است.
نظر شما