اجرای اقتصاد مقاومتی با قامت خمیده زنان شالیکار گیلانی

خبرگزاری شبستان: زنان شالیکار گیلانی با قامتی خمیده در شالیزارها تجلی اقتصاد مقاومتی هستند.

خبرگزاری شبستان -صومعه‌سرا: فصل بهار با همه زیبایی‌هایش قصه درد و رنج شیر زنانی است که پا به پای مردان، با رنج فراوان و به امید ذخیره آینده خود و فرزندان، نشاء برنج را بر پهنه گلی شالیزارهای گیلان می‌کارند.

 

آنان با شروع فصل نشاء برنج که از اوایل اردیبهشت آغاز می شود هر روز از سپیده دم صبح تا غروب آفتاب در شالیزارها در داخل آب گل آلود همه خطرات و آسیب‌ها را به جان می خرند و نشاء می کنند؛ کاری که بسیار سخت و طاقت فرساست و امید به برداشت محصولی خوب با درآمد مناسب آنان را مصمم می‌کند.

وقتی نام برنج و شالیزارهایش به میان می آید ناخود آگاه یاد گیلان و زحمات زنان روستا می‌افتیم، زنانی که با پاهای برهنه وارد آب و گل می‌شوند وبه نشا و وجین شالی‌ها می‌پردازند.

 

کشاورزی یکی از محورهای اقتصادی کشور و مهم‌ترین رکن تامین کننده امنیت غذایی و اجتماعی است و برنج یکی از محصولات اساسی و استراتژیک در کشور به شمار می‌رود و نقش تعیین‌کننده‌ای در ترکیب غذایی جامعه دارد.

 

با توجه به اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور، زنان گیلانی به عنوان عاملان کاشت، داشت و برداشت برنج در جریان بهره وری و تولید ملی سهم بسزایی دارند.

امروزه نیز بخش کشاورزی در بسیاری از کشورهای درحال توسعه بخش غالب اقتصاد ملی به شمارمی‌رود، به طوری که رشد و توسعه اقتصادی این کشورها ارتباط بسیار تنگاتنگی با توسعه کلی بخش کشاورزی آنها دارد.

 

در این راستا خبرنگار خبرگزاری شبستان با چند تن از شالیکاران گیلانی گفت‌وگویی انجام داده است که به شرح زیر است:

 

زنان گیلانی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی بسیار تاثیرگذار هستند

فرشته، شالیکار 39ساله صومعه‌سرا با بیان اینکه از بچگی در شالیزار پدرم به شالیکاری پرداخته‌ام، افزود: این کار را با تمام سختی‌هایش دوست می‌دارم.

 

وی با بیان اینکه زنان گیلانی در تامین معیشت خانواده به همسران خود کمک می‌کنند، گفت: اینکه تهیه قوت مردم با دستان پینه بسته ما تهیه می‌شود افتخار بزرگیست.

این شالیکار صومعه‌سرایی با بیان اینکه کشت شالی صرفه اقتصاد مناسبی برای کشاورز دارد و محصولی است که کشاورز می تواند در هر زمان آن را به فروش برساند، تصریح کرد: زنان گیلانی در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی بسیار تاثیرگذار هستند.

 

فرشته با بیان اینکه علت اصلی کاشت برنج نماندن این محصول روی دست کشاورز است، خاطرنشان کرد: از نظر برخی‌ها، زنانی که در مزرعه کار می‌کنند اغلب اقشار ضعیف جامعه هستند، این گفته را قبول ندارم و من برای کمک به همسرم این کار را با اشتیاق انجام می‌دهم.

 

بانوان ماسالی در اجرای اقتصاد مقاومتی پیشتاز هستند

بهار، شالیکار 55ساله ماسالی با بیان اینکه با آمدن بهار فصل دیگری از زندگی برای ما زنان شالیکار رقم می‌خورد، اظهار کرد: کار در شالیزار یک نوع زندگی برای ما محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه به مدت دو ماه باید از صبح تا غروب به نشاء خزانه‌ها بپردازیم، افزود: من سه فرزند خود را در همین شالیزارهای ماسال بر پشتم بسته‌ام و بزرگ کرده‌ام.

این شالیکار ماسالی با بیان اینکه ما باید در تامین معیشت خانواده هم‌پای همسرانمان فعالیت کنیم، گفت: کاشت، داشت و برداشت برنج از شالیزارها نوعی اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بر آن تاکید فراوان دارند.

 

بهار با بیان اینکه بانوان ماسالی علاوه بر کار در شالیزارها، می‌توانند با تولید صنایع دستی، تهیه ماست، دوغ، شیر و... در اجرای اقتصاد مقاومتی پیشتاز باشند، تصریح کرد: با توجه به همه تحریم‌هایی که در کشور موجود است، اما زنان روستایی این موضوع را کمتر درک می‌کنند، زیرا بیشتر مواد اولیه غذایی را خودشان تولید می‌کنند.

 

زنان روستایی در گیلان دوشادوش مردان و حتی بیشتر از آنان کار می کنند و در نشاء برنج این زنان هستند که با همت و دستان پینه بسته خود محصولی را رقم می زنند که قوت اصلی مردم این سرزمین است.

 

زنان شالیکار که بار نشا برنج بر عهده آنان است ساعت ها خمیده در شالیزارها با آب و گل همنوا می شوند تا بتوانند درآمدی را با گذشت از خود نصیب خانواده کنند و رفاه فرزندانشان را موجب شوند اما سهمشان در این تولید نادیده گرفته می شود و اغلب چون در مزارع خودشان کار می کنند دستمزدی ندارند و تمام عواید این تلاش نصیب مردان خانواده می شود، اینان تجلی اقتصاد مقاومتی هستند.

کد خبر 547211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha