انتخاب گری مخاطب از مولفه‌های شعر استاد محمد حسین مهدوی است

خبرگزاری شبستان: یک شاعر و پژوهشگر در آیین تجلیل از استاد محمد حسین مهدوی گفت: شعر این استادبه شکل خودخواسته مخاطب را انتخاب کرده است.

ساعد باقری، شاعر و پژوهشگر در حاشیه آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری شعر نور و تجلیل از استاد محمد حسین مهدوی که روز گذشته در رشت برگزار شد در گفتگو با خبرنگار خبرگاری شبستان از رشت گفت: اگر در جشنواره ها به شعرهای جشنواره پسند اکتفا شود می توانند آسیب زا باشند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر شاعر در شعر خود به مختصات شعر جشنواره پسند بسنده نکند و به بیانی خود را روایت کند شعری از جشنواره ها در می آید که دلتان برایش تنگ می شود.

 

این شاعر افزود: کارهایی که در مراسم اختتامیه شعر نور شنیدم نشان دهنده این بود که شاعران شرکت کننده همیتشان خود شعر و ادبیات است.

 

وی اذعان داشت: نسل جوان شعرامروز، به مراتب از نسل میانی شعر امروز امیدوارکننده‌تر ظاهر شده‌اند.

 

باقری با بیان اینکه شعر بسته به اثری که در انسان می‌گذارد نام شعر به خود می‌گیرد، گفت: تعریف از شعر ناظر به کارکرد و اثر گذاری آن است.

 

وی در خصوص ساز و کار لذت هنری اظهار داشت: ساز و کار لذت از شعر مانند لذت از سرعت است.

 

این شاعر افزود: همانگونه که انسان با طی مسافت بیشتر در زمان کمتری به نوعی لذت می‌برد شعر هم با رساندن بیشترین معنی در کمترین فرصت مخاطب را به حظ می‌رساند.

 

وی با اشاره به تجلیل از استاد محمدحسین مهدوی (م.موید) اظهار کرد: شعر برخی شاعران مانند م. موید به شکل خودخواسته‌ای مخاطب خود را انتخاب کرده است.

 

باقری با اشاره به اینکه مخاطب خاص استاد م. موید از شعر او بسیار لذت می برد، گفت: این راه لذت بردن برای همه هموار نیست.

 

وی اذعان داشت: این گونه شاعران نمی‌توانند به این تن دهند که برای مخاطب بیشتر از آسمان خود پایین بیایند.

 

این شاعر تصریح کرد: در مواجه با شعر شاعرانی از جنس م. موید یا مخاطب زبده و برگزیده می ‌خواهد و یا اینکه مخاطب رخ می‌دهد و شاعر خودش را متولد می‌کند.

کد خبر 546985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha