ایران، می تواند وحدت در استهلال را در امت اسلامی ایجاد کند

خبرگزاری شبستان: امام جمعه اهل سنت اسدیه، گفت: ما می توانیم در امر استهلال و عیدفطر در بین امت مسلمان وحدت و یکپارچگی ایجاد کنیم تا دچار تفرقه و تشتت نشوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، مولوی سید احمد عبداللهی اسکندر سخنگوی کمیسیون نقش علما و روحانیون پیرامون استهلال و عیدفطر امروز(5 خرداد) در اختتامیه سومین اجلاسیه ستادهای استهلال مناطق قومی کشور، گفت: در این کمیسیون به بررسی این مسئله پرداختیم که علمای دین چه فکری می توانند برای اتحاد و انسجام بیشتر مسلمانان در این امر دینی بکنند.

 

وی افزود: علمای اسلام جایگاه بسیار مهمی دارند و یک قسمت اعظم از وراثت سید المرسلین برقراری همین اتحاد و همفکری بین مسلمین هست تا مسلمانان در این امر دینی دچار تفرقه و پریشانی نشوند چون علما از یک طرف با بعثت جهانی محمدی(صلوات الله علیه) و از طرفی دیگر با زندگی روزمره بشری در ارتباطند.

 

مولوی عبداللهی اسکندر، با بیان اینکه زمینه وحدت و گفت و گو در کشورما فراهم است، اظهار کرد: ما باید به کشورهای اطرافمان که دچار ناامنی تشتت و تفرقه هستند نگاه کنیم و در اینجا از این نعمت استفاده کنیم تا مسلمانان در امر دینی استهلال دچار اختلاف نشوند.

 

وی با تأکید بر توجه ویژه علما به نهی قرآن و سنت از تفرقه، بیان کرد: اگر علما « واعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا» را جدی بگیرند و اهتمام ویژه ای بر آن داشته باشند ما می توانیم در امر استهلال و عیدفطر در بین امت مسلمان وحدت و یکپارچگی ایجاد کنیم تا دچار تفرقه و تشتت نشوند و این فریضه اسلامی به صورت خوب و منسجم برگزار شود.

 

امام جمعه اهل سنت اسدیه، اعلام کرد: باتوجه به اعتماد و اعتبار روحانیون و علما در میان عموم مردم از گذشته تا کنون و زعامت مرجعیت فکری و علمی آنها جهت حفظ و تقویت امت واحده اسلامی موارد ذیل در کمیسیون نقش علما و روحانیون در استهلال و اعلام عید فطر مصوب شد.

 

  1. تشکیل جلسات منظم علما و روحانیون پیرامون استهلال و تقویت علمی مستمر با حضور اساتید و کارشناسان مربوطه.
  2. تشریح و تبیین مبانی فقهی و اصولی رویت هلال(تولد و رویت) که منشأ برداشت های مختلف گردیده است.
  3. تبعیت از حکم حاکم از مسلمات و ضروریات فقه ما می باشد که در تمامی تریبون های در اختیار علما باید به آحاد مردم اعلام گردد لذاا مناط عمل در اعلام عید فطر نظر دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور می باشد
  4. در مناطق قومی و تلفیقی افرادی جهت اختلاف و زدودن معارف دینی اعلام رویت هلال را منوط به افق دیگر ممالک می نمایند که فقط جنبه عناد و دشمنی داشته و دارند، تمهیدی اندیشیده شود که تکرار این موضوع باعث تشتت و تفرقه در میان صفوف مسلمین نگردد.
  5. حضور علما و روحانیون اهل سنت مناطق قومی در گروه های اعزامی رویت هلال دفتر مقام معظم رهبری جهت اعلام رویت هلال شوال و رمضان و وحدت رویه و نظر یک امر ضروری است.

 

گفتنی است، سومین اجلاسیه ستادهای استهلال مناطق قومی کشور(4 و 5 خرداد) به میزبانی کرمانشاه و با حضور علمای اهل سنت از 12 استان کرمانشاه برگزار شد که یکی از برنامه های اصلی آن برگزاری کمیسیون های پنج گانه تخصصی متشکل از علمای طراز اول شیعه و سنی بود.

 

کد خبر 546601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha