به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داود محمدی پیش از ظهر امروز (5 خرداد) در همایش آسیب شناسی رخداد طلاق با تأکید بر اعتیاد که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که بعد از پیروزی انقلاب تاکنون با آن مواجه بودیم، عدم توسعه متوازن است که به یک آسیب برای ما مبدل شده است.
وی ادامه داد: بیش از 70 درصد جمعیت کشور در مساحتی کمتر از 20 درصد ساکن هستند و امروز 75 درصد جمعیت ما شهری است و این امر ناشی از عدم توازن در توزیع امکانات بوده که آسیب های بسیاری را مانند مهاجرت، تلاقی فرهنگ ها و عدم ساماندهی آن، اعتیاد، طلاق و حاشیه نشینی را به دنبال داشته است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما خسارت های ناشی از آسیب های اجتماعی را با عمق وجود درک نکرده ایم چراکه حرکت آن زیرپوستی و آرام است و اگر عمق خطر را درک کنیم خود را متناسب با میزان خطر مجهز می کنیم و الان هیچگونه تناسبی بین تجهیز و آمادگی در برابر آسیب های اجتماعی و عمق خطر مشاهده نمی کنیم.
وی عنوان کرد: در ارتباط با آسیب های اجتماعی باید خود را مجهز کنیم به تناسب میزان خطر با آن مواجه شویم و میزان ورودی پرونده ها به دادگستری، حاشیه نشینی، طلاق و اعتیاد آسیب هایی است که باید برای مقابله با آنها برنامه ریزی کرد و برگزاری اینگونه همایش ها لازم است ولی کافی نیست.
محمدی تأکید کرد: ما باید به خانواده و مدرسه به عنوان 2 رکن اساسی بها داده و سازمان های مردم نهاد را نیز مورد توجه داشته باشیم و در واقع باید از همه ظرفیت ها برای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده کنیم.
در ادامه عضو هیئت علمی پزوهشگاه اندیشه اسلامی اظهار کرد: طرح عملیاتی پیشگیری از طلاق طرحی است که حدود 9 سال روی آن کار شده است و 10 جلد نیز کتاب در این راستا تألیف و منتشر شده است و اگر به خوبی برنامه ریزی شود سهم هر دستگاه در آن مشخص است.
حجت الاسلام هدایت نیا افزود: نادانی، ناتوانی و نافرمانی(نخواستن) سه منشا اصلی مشکلات خانواده است و ما بر اساس این منشا باید برنامه داشته و اقدام کنیم.
وی در پایان توضیحاتی را در خصوص بررسی ریشه مشکلات و لزوم شناخت افراد برای حل مشکلات آنها ارائه کرد.
نظر شما