خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پاکستان کشوری در حال توسعهاست که در جبهههای سیاسی و اقتصادی با چالشهایی روبهرو بودهاست. با وجود اینکه در سال ۱۹۴۷ این کشور بسیار فقیر بود نرخ رشد اقتصادی پاکستان در طول ۴ دهه بعد از آن بهتر از میانگین جهانی بودهاست. اما سیاستهای ناآگاهانه به پایین آمدن این نرخ در دهه ۱۹۹۰ منجر شد. اخیراً تغییرات گسترده اقتصادی به اقتصادی قدرتمندتر منجر شدهاند و به نرخ رشد بهویژه در زمینههای ساخت و تولید و بخشهای خدمات مالی (اقتصادی) سرعت بخشیدهاند. پیشرفتهای بزرگی نیز در موقعیت ارز خارجی و رشد سریع در منابع ارز ثابت در سالهای اخیر شاهد بودهایم.
بنابراین گزارش، پاکستان دارای روابط دیرینه ای با ایران بود که این روابط دارای فراز و نشیب های بسیاری بود با این حال همچنان به عنوان یک شریک تجاری و رابط تجاری برای کشورمان محسوب می شود. در راستای تعاملات تجاری و اقتصادی و سهولت در امر صادرات نیز به تازگی ایران و پاکستان یادداشت تفاهم با موضوع تردد قطار زاهدان-کویته امضا کردند. طرف ایرانی و پاکستانی با امضای این تفاهم نامه توافق کردند تا تردد قطار باری و کانتیربر هفته یک بار بطور منظم بین استان سیستان و بلوچستان ایران و استان بلوچستان پاکستان تردد کند تا از این طریق انجام فعالیت ها و همکاری های تجاری میان دو استان و دو کشور، با سرعت بیشتر و مشکلات کمتر انجام شود.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از سید مصطفی داودی، مدیرکل راه آهن منطقه جنوب و شرق ایران نوشته است: "بی تردید برقراری منظم قطار های باری بین ایران و پاکستان زمینه افزایش تجارت و نیز گسترش همکاری های اقتصادی بین دو کشور را فراهم می کند. برقراری ارتباط ریلی محدود و منحصر به دو استان مرزی ایران و پاکستان نیست بلکه می تواند بستر مناسبی برای بازرگانان سراسر کشور برای حمل و نقل ایمن و ارزان کالا فراهم کند اخیرا یک قطار حامل برنج از پاکستان عازم زاهدان شده بود."
یادآور می شود: هم اکنون تجار ایرانی و پاکستانی در حال انجام تماس ها و دیدارهای پی در پی برای افزایش همکاری های تجاری بعد از لغو تحریم ها هستند و به نظر می رسد در آینده، قطار کویته-زاهدان یکی از پرترددترین خطو ریلی در منطقه شود.
نظر شما