به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پایان عمر مجوزهای سنتی در بخش معدن، نرخ تورم اردیبهشت به 10.2 درصد رسید، افزایش بهره وری اساس برنامه های بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی برخی از سرتیترهای اخبار اقتصادی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
پایان عمر مجوزهای سنتی در بخش معدن
اسدالله کشاورز باحقیقت مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صنعت با بیان اینکه از ابتدای تیرماه امسال تمام مجوزهای قدیمی (غیرکاداستری) فاقد اعتبار خواهد شد افزود: تمام دارندگان مجوزهای معدنی که تاکنون در سامانه کاداستر ثبت نام نکردهاند، موظفند ضمن ایجاد حساب کاربری در این سامانه از طریق مراجعه به سازمان ها، نسبت به ارائه اصل مجوزهای قبلی و دریافت مجوزهای الکترونیکی(کاداستری) اقدام کنند.
وی ادامه داد: از ابتدای تیرماه ارائه هرگونه خدمات به متقاضیان فاقد حساب کاربری در سامانه کاداستر توسط سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها متوقف میشود.
وی ادامه داد: این اقدام با هدف تکمیل فرایند اتوماسیون اداری و ایجاد آمار به روز از وضعیت بخش معدن انجام خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور اکتشاف با بیان اینکه بخش اعظمی از محدوده¬های معدنی در کشور هنوز تعیین تکلیف نشده است افزود: عدم تشکیل پرونده¬ الکترونیکی برای متقاضیان سبب بروز این مشکل شده است.
وی در پایان با بیان اینکه تا پایان سال گذشته 19 هزار و 230 متقاضی در سامانه کاداستر معادن ثبت نام کردهاند گفت: 16 هزار و 19 نفر از ثبت نام کنندگان در سامانه کاداستر اعضای حقیقی و مابقی اعضای حقوقی هستند.
نرخ تورم اردیبهشت به 10.2 درصد رسید
محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در نشست شورای برنامه ریزی استان های منطقه یک کشور در ساری گفت : به استناد تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران که امروز کامل شد ، نرخ تورم اردیبهشت ماه به 10 و 2دهم درصد رسیده است .
مرکز آمار ایران نرخ تورم فروردین ماه امسال را 10 و 8 دهم درصد و تورم نقطه به نقطه را هم 7 و 7 دهم درصد اعلام کرده بود.
وی افزود: براساس گزارش مرکز آمار ایران ، تورم نقطه به نقطه نیز در ماه اردیبهشت امسال چهار دهم درصد نسبت به اردیبهشت سال پیش کاهش یافت .
نوبخت ادامه داد: در فروردین ماه سال جاری هم تورم نقطه به نقطه چهار دهم درصد در مقایسه با فروردین ماه سال قبل کاهش داشت .
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت که در سال جاری پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی کشور به حدود هفت تا هشت درصد برسد و مجامع بین المللی پولی جهان نیز این میزان رشد را تایید کرده اند.
وی افزود: در 2 ماهه سال 95 طبق بررسی ها و گزارش مرکز آمار ایران نرخ رشد اقتصادی به 2 درصد مثبت رسید.
نوبخت گفت: براساس این گزارش پنج و پنج دهم درصد از رشد اقتصادی 2 ماهه امسال مربوط به بخش کشاورزی ، 6 دهم درصد مربوط به صنعت و هشت دهم درصد نیز مربوط به بخش خدمات است.
وی از افزایش صادرات نفت کشور به 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز خبر داد و از آن به عنوان بخش دیگری از دستاوردهای برجام یاد کرد.
نوبخت گفت: میزان صادرات نفت پیش از این یک میلیون و 300 هزار بشکه بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین گفت که دولت برای احیاء واحدهای تولیدی و صنعتی مشکل دار 16 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت پیس پیش بینی شده است.
وی افزود: با این اعتبار ، هفت هزار و 500 واحد تولیدی و صنعتی که با رکود مواجه بودند ، احیاء می شوند.
او ادامه داد: برنامه ما این است که بتوانیم حدود 10 هزار واحد صنعتی را امسال احیاء کنیم .
نوبخت گفت: علاوه بر این هم اکنون چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی آماده افتتاح داریم که به دلیل مشکل سرمایه در گردش هنوز بهره برداری از آنها آغاز نشده است و ما باید سرمایه در گردش این واحدها را نیز تامین کنیم تا بتوانند راه اندازی شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین گفت که در سال جاری 11 هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح های مصوب سفر رئیس جمهوری به استان های کشور اعتبار پیش بینی شده است و این اعتبارات طبق تعهد دولت به استان ها پرداخت می شود.
وی افزود: در سال گذشته به دلیل تنگناهای مالی ما موفق به پرداخت 50 درصد از اعتبار مورد نیاز طرح های مصوب سفر رئیس جمهوری به استان ها که در بودجه سال 94 نیز مصوب شده بود ، نشدیم و این کار در سال جاری انجام می شود.
نوبخت گفت : استان هایی که دولت در نیمه دوم سال قبل به آنجا سفر داشت ، ما موفق به پرداخت اعتبار مصوب برای اجرای پروژه های عمرانی سفر رئیس جمهوری نشدیم و این کار در سال جاری انجام خواهد شد .
وی افزود : طبق برنامه ریزی دولت ، تمام پروژه های عمرانی مصوب سفر رئیس جمهوری به استان ها تا پایان سال 95 می بایست به بهره برداری برسد که احتمال می رود بخشی از این تعهد به دلیل مشکل مالی سروقت به بهره برداری نرسد.
نوبخت اظهارکرد: تلاش دولت این است که بتواند با تامین به موقع اعتبارات مورد نیاز این طرح ها که از طرح های عمرانی مهم استان ها بوده اند ، آنها را به بهره برداری برساند.
افزایش بهره وری اساس برنامه های بخش کشاورزی در اقتصاد مقاومتی
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در مراسم گشایش مجتمع پرورش و اصلاح نژاد گوسفند افشاری شرکت آساره در زنجان افزود: سال قبل متوسط بارش کشور شاهد 20 درصد کاهش بود، اما امسال با بارندگی قابل توجهی، شاهد برابر شدن میزان مصرف و بارش هستیم.
وی یادآورشد: طرح های تحقیقاتی و دانش بنیان در کشاورزی موجب پایداری اقتصادی و در نتیجه رونق اقتصادی می شود.
حجتی اظهار کرد: با اجرای طرح های پژوهشی علاوه بر آنکه می توان وابستگی کشور به واردات محصولات کشاورزی را کاهش داد، زمینه افزایش ظرفیت بهره وری این حوزه ایجاد می شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران از نظر منابع خدادادی، ظرفیت ها و ابزارهای موجود شاهد هیچ نوع کاستی نیست، اما بهره برداری لازم از این ظرفیت ها انجام نشده است.
وی خاطر نشان کرد: مهمترین مشکلی که مانع از بهره برداری از ظرفیت ها و توانمندی های موجود در کشور شده است، کم توجهی و نبود اطلاعات کافی و لازم است.
حجتی تاکید کرد: در صورتی که باور کنیم که ما می توانیم و تمام توان خود را برای تحقق این موضوع به کار بگیریم، به حتم به اهداف مورد نظر دست خواهیم یافت.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در هر زمان که مسئولان، کارشناسان و مردم با جدیت وارد حوزه ای شده اند با توجه به استعدادهای موجود در بخش کشاورزی، به موفقیت های اقتصادی قابل توجهی دست یافته اند و هر زمان که سستی کرده اند، توفیقی نداشته اند.
وی ادامه داد: علیرغم آنکه ایران در مقایسه با سایر کشورها، همواره با مشکل کمبود آب مواجه بوده و یک کشور خشک محسوب می شود اما طی تاریخ، از ملتی توانمند از نظر اقتصادی برخوردار بوده است.
حجتی اضافه کرد: دانش، علم، اطلاعات و ابزاری که هم اکنون در اختیار ایران قرار دارد، باید به کمک همه اقشار جامعه بیاید و با کنار زدن مشکل خشکسالی، زمینه ساز افزایش بهره وری و در نهایت استفاده از همه ظرفیت های موجود باشد.
وی ابراز کرد: تمام تلاش دولت در سال جاری به صفر رساندن میزان واردات گندم به کشور با افزایش بهره وری تولید این محصول از طریق آبیاری با سیستم های نوین است.
حجتی با بیان اینکه برنامه ریزی برای اقتصاد مقاومتی بر اساس افزایش بهره وری شکل گرفته است، افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرموده اند، اقتصاد مقاومتی علاوه بر آنکه هیچ نوع فشاری به مردم وارد نمی کند، درون زا و برون نگر است و می تواند فرصت افزایش توان اقتصادی را در جامعه ایجاد کند.
وزیر جهاد کشاورزی یکی از طرح های قابل توجه که زمینه ساز افزایش بهره وری در بخش دامپروری است را مجتمع پرورش و اصلاح نژاد گوسفند افشار برشمرد و گفت: این طرح با زمینه سازی برای تولد بیش از یک راس بره طی سال، می تواند زمینه تامین بیش از پیش گوشت قرمز گوسفندی و افزایش صرفه اقتصادی را فراهم کند.
خرید تضمینی گندم کشاورزان از مرز 2 میلیون تن فراتر رفت
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید بیش از 2 میلیون تن گندم از کشاورزان به قیمت تضمینی تا صبح روز سوم خرداد ماه خبر داد و گفت: میزان خرید امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیشتر از 500 هزار تن افزایش داشته است.
علی قنبری افزود: تاکنون 2 میلیون و 60 هزار تن گندم به قیمت تضمینی از کشاورزان در 12 استان کشور خریداری شده است.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه سال قبل در همین تاریخ، 1 میلیون و 470 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده بود، اعلام کرد: میزان خرید گندم در سالجاری 25 درصد رشد یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز زود هنگام فصل برداشت گندم کشور در اواخر اسفند ماه سال94، اظهار کرد: علیرغم برداشت زود هنگام گندم در سیستان و بلوچستان، برودت هوا و بارندگی های اخیر، فصل برداشت گندم در بسیاری از مناطق کشور را با تاخیر مواجه کرده است، به گونه ای که در حال حاضر 12 استان کشور وارد عملیات برداشت و خرید گندم شده اند.
وی افزود: سال قبل در این تاریخ خرید تضمینی در 15 استان کشور آغاز شده بود و این 15 استان کمتر از 1.5 میلیون تن گندم خریده بودند.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد: ارزش کل گندم های خریداری شده حدود 25 هزار میلیارد ریال است که تاکنون 70 درصد بهای گندم ها به مبلغ 1650 میلیارد ریال به حساب کشاورزان پرداخت شده است.
دکتر علی قنبری با اشاره به روند روبه رشد خرید گندم در ماه های آینده افزود: با توجه به رشد فعلی خرید تضمینی گندم، پیش بینی خرید تا 10 میلیون تن در سال جاری محقق خواهد شد و نیازی به واردات گندم جهت تامین آرد مورد نیاز کشور نیست.
وی اظهار کرد: در حال حاضر استان خوزستان با خرید 1 میلیون و 320 هزار تن گندم در رتبه اول خرید کشور قرار دارد و پس از آن استان های فارس 210 هزار تن، ایلام 170 هزار تن، کرمان 140 هزار تن و بوشهر 98 هزارتن، 5 استان بیشترین خریدار گندم کشور هستند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین از خرید دانه روغنی کلزا توسط این شرکت خبر داد و گفت: تاکنون بیش از 15 هزار تن کلزا توسط مراکز خرید این شرکت از کلزا کاران خریداری و تمامی وجوه آن نیز پرداخت شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیشترین میزان خرید کلزا در کشور را مربوط به استان خوزستان با خرید 12320 تن اعلام کرد.
نظر شما