به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، محمد شعبانی، معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل آموزش و پرورش مازندران امروز (4خرداد) در نشست خبری این معاونت، از رسانه ها به عنوان پدافند غیر عامل در حوزه های سیاسی و اجتماعی یاد کرد و گفت: مردمان ایران زمین انسان هایی نسبی گرا و پیگیر نتیجه زود هستیم به همین جهت کمتر شاهد فعالیت های ریشه ای و بنیادی در حوزه های مختلف به ویژه تعلیم و تربیت هستیم.
وی با بیان اینکه ما بیشتر فعالیت های مبتنی برهیجان را پیگیر هستیم، افزود: در حوزه مسایل فرهنگی هم به فعالیت های زیربنایی کمتر توجه شده است.
شعبانی با اشاره به اینکه نوع نگرش به فعالیت های پرورشی و فرهنگی، مهمترین مسئله این حوزه است، اظهار داشت: متاسفانه برخی ها به این حوزه نگاه تزئینی دارند.
وی با بیان اینکه در معاونت پرورشی و فرهنگی تلاش شده فعالیت ها متناسب با نیازهای دانش آموزان باشد، گفت: بسیاری از دانش آموزان و خانواده های آنها به جهت اینکه امتیاز فعالیت های هنرشان در کارنامه تحصیلی جانمایی نمی شود خیلی تمایلی به حضور در این حوزه ندارند.
شعبانی با اشاره به اینکه شورای دانش آموزی در مدارس برگزار می شود تا دانش آموزان از سنین پایین تمرین دموکراسی نمایند، افزود: جدی گرفتن این پدیده فرهنگی می تواند موجبات حضور نمایندگان شایسته در مجلس را رقم بزند.
استقبال 170هزار دانش آموز مازنی از مسابقات قرآن
وی به حضور 170هزار دانش آموز مازنی در مسابقات قرآن اشاره کرد و بیان داشت: امسال برای اولین بار برگزاری مسابقات قرآن فرهنگیان در چهار رشته را تجربه نمودیم.
شعبانی به استقبال دانش آموزان استان برای حضور در مسابقات فرهنگی هنری و آثار ارائه شده از سوی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: ساماندهی 2000مربی و 800مشاور تربیتی از جمله فعالیت های این معاونت است.
وی از اردوگاه های دانش آموزی و کانون های تربیتی به عنوان یک فضای تربیتی ارزشمند و یک منابع درآمدزا یاد کرد و اظهار داشت: سعی داریم اردوهای دانش آموزی به کوه، جنگل و دریا که غیرقانونی است به صورت کاملا کیفیت بخشی شده اجرایی شود.
شعبانی با اشاره به فعالیت 46کانون فرهنگی تربیتی، 26دارالقرآن و 100کتابخانه در استان مازندران، یادآورشد: در سال های گذشته مراکز دارالقرآن استان تعطیل شده بود که طی دو سال اخیر با تلاش همکاران مراکز دارالقرآن استان احیا و شروع به فعالیت کرد.
وی با اشاره به اهمیت حوزه مشاوره در دستگاه تعلیم و تربیت چراکه آسیب های اجتماعی نظیر استفاده بی رویه از فضای مجازی و پائین آمدن سن ازدواج در دختران، از طراحی کتاب کار برای مشاوران پرورشی خبرداد.
شعبانی با بیان اینکه آموزش و پرورش بصورت مستقیم مسئولیت اوقات فراغت دانش آموزان را عهده دار نیست، گفت: آموزش و پرورش باید برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان، نهادهای غیر رسمی ایجاد نماید و زمینه بهره گیری از یک تیم کارشناسی برای هدایت فراغت بچه ها را فراهم کند.
تابستان امسال یکهزار دانش آموز به اردوهای کشوری اعزام می شوند
وی، میانگین فراغت هر فرد را 2ساعت در شبانه روز اعلام کرد و ابراز داشت: آماده سازی یکهزار دانش آموزمازنی برای حضور در اردوهای کشوری طی 26مرحله اعزام همزمان با تابستان جاری از جمله فعالیت های مهم معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران است.
شعبانی با بیان اینکه تندیس های مسابقات کشوری نشان از موفقیت دانش آموزان و زحمات مربیان استان دارد، افزود: برگزیدگان مسابقات کشوری به عنوان یاور مربی در سطح کانون های تربیتی بکارگیری می شوند.
وی با بیان اینکه 90درصد بخشنامه های حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی کاهش یافته است، گفت: امسال میزان ورودی دانش آموزان به مسابقات قرآن با افزایش چشمگیری همراه بوده است.
اردوگاه های موقت جنگلی برای دانش آموزان ایجاد می شود
شعبانی با اشاره به اینکه میانگین سرانه فضای پرورشی در استان 80سانتی متر به ازای هر دانش آموز است، خاطرنشان کرد: انجام مکاتبات اداری با منابع طبیعی استان جهت ایجاد اردوگاه های موقت جنگلی در دستور کار این معاونت قرار دارد.
وی بابیان اینکه در سال های اخیر کانون های فرهنگی تربیتی به محل جانمایی نیروهای مازاد بدل شده بود، گفت: با لایروبی در این کانون ها حدود 25درصد، نیروهای انسانی مازاد از کادر آموزشی کانون های تربیتی حذف شدند.
مدارس مازندران رتبه اول برپایی نمایشگاه کتاب را دارند/کتاب تربیتی سال رونمایی می شود
شعبانی با اشاره به رتبه نخست آموزش و پرورش مازندران جهت برپایی نمایشگاه کتاب در سطح مدارس، از رونمایی کتاب سال در حوزه تربیتی خبر داد.
وی از واکاوی و بازخوانی آثار حضرت امام خمینی(رحمت الله علیه) در حوزه تربیتی با تعامل دفتر نشر آثار امام راحل در سال جاری خبر داد و گفت: تلاش داریم کتاب نقشه راه فعالیت های پرورشی برای مربیان و مدیران مدارس در سبد مطالعاتی فرهنگیان استان قرار گیرد.
سال 95محصولات فرهنگی را برداشت خواهیم کرد
شعبانی با اشاره به اینکه سال 95سال برداشت محصولات فرهنگی خواهد بود، اظهار داشت: به دنبال آن هستیم که جریان ساز فرهنگی در حوزه پرورشی باشیم.
وی به تربیت پنهان و مدرسه پنهان به عنوان آسیب های دنیای مجازی و استفاده بدون قید و بند از این فضا اشاره کرد و افزود: برخورد نادرست و منع دانش آموزان از حضور در فضای مجازی، فرصت سوزی محسوب می شود.
شعبانی با بیان اینکه آموزش درست خانواده ها مهمترین پدافند غیر عامل برای هدایت درست دانش آموزان بشمار می رود، گفت: اقدامات مقطعی نظیر برپایی کارگاه های آموطشی، فعال شدن مشاوره، بکارگیری همیار مشاور در مقطع اول متوسطه، نوعی درمان برای مشکلات پیش روی استفاده نادرست از فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه قوانین در حوزه تعلیم و تربیت شفاف است و نباید سلیقه ها به این حوزه حاکم شوند، اذعان داشت: برنامه های مدارس باید با نقش آفرینی دانش آموزان همراه باشد.
مازندران 50دانش آموز حافظ کل قرآن دارد
شعبانی از حضور 50حافظ کل قرآن بصورت حرفه ای در سطح مدارس استان خبر داد و گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی با موضوع فرهنگی هنری جهت افزایش توانمندی دانش آموزان قرآنی در دستور کار این معاونت لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه عفاف دانش آموزان از حجاب آنها مهمتر است، اظهار داشت: افزایش سطح معرفت دینی دانش آموزان ضروری است.
نظر شما