به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد روشن امروز (4 خرداد) در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه بیرجند اظهار کرد: این دانشگاه سال ها قبل ایجاد و بارور شده و اکنون بلوغ ۴۰ سالگی رسیده است.
وی با بیان اینکه آموزش کلاسیک اولین بار در تهران، تبریز و بیرجند آغاز شده، افزود: جامعه ای که در آن عالمان در صدر بنشینند به رستگاری می رسد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با تاکید بر اینکه علم وجه تمایز انسان با سایر مخلوقات است و این علم و دانش باید در خدمت تعالی انسان باشد، گفت: اساتید و معلمان قبل از وظیفه آموزش علم باید آموزندگان عدالت و اخلاق در جامعه باشند.
روشن خاطر نشان کرد: اساتید و خیران و حامیانی که به صورت مادی و معنوی زمینه آموزش دانشجویان را فراهم و از آنان حمایت میکنند قابل تقدیر هستند.
غلامعلی ناصح، دانش آموخته مدرسه شوکتیه بیرجند و نخستین استاد روماتولوژی در ایران در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: فرهنگ متشکل از سه پایه بنیان گذاران، خدمت گزاران و پذیرندگان تحول فرهنگی است که در همکاری با هم یک فرهنگ پویا را متجلی می کنند.
وی افزود: در مقابل بینش و فرهنگ مردم این خطه سر تعظیم فرود می آورم و در سه پایه فرهنگی این منطقه پذیرندگان تحول فرهنگی بالاترین حد را داشته است.
ناصح با بیان اینکه فرهنگ دو بعد کمی و کیفی دارد، گفت: بعد عمقی و کیفی فرهنگ که آن را با سایر فرهنگ ها متمایز می کند در بیرجند بیش از یکصد سال است.
نخستین استاد روماتولوژی در ایران با تاکید بر اینکه بیرجند پیشگام فرهنگی ایران بوده است، بیان کرد: دبیرستان شوکتیه بیرجند اولین دبیرستان ایران است که دارای برنامه مدون بوده است.
ناصح با اشاره به اینکه بورس تحصیلی از بیرجند شروع شده، ادامه داد: بیرجند اولین منطقه در ایران بوده که آموزش رایگان داشته است.
به گفته وی برای اولین بار در بیرجند حدود. یکصد سال پیش کلاس اکاور انگلیسی با ذکر محصلان و محل اجرا و معلمان وجود داشته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه بیرجند پیشگام تحولات فرهنگی جدید در سطح کشور بوده، تاکید کرد: بزرگترین دلیل پیشگامی بیرجند در فرهنگ جدید دبیرستان ها و مدارس اقماری است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه بیرجند در مدت عمر خود مقام ارزنده ای در میان دانشگاه های کشور کسب کرده است.
گفتنی است در این مراسم پیام دکتر محمد فرهادی وزیر علوم و تحقیقات و فناوری به مناسبت چهلمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند به شرح زیر قرائت شد.
"افتخار دارم به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی از جامعه علمی و دانشگاهی کشور چهلمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند را به استادان، پژوهشگران، دانشجویان، کارکنان و مردم فرهنگی و فرهیخته استان خراسان جنوبی تبریک بگویم.
دانشگاه بیرجند یکی از دانشگاه های پرسابقه ی این مرز و بوم و نگین آموزش عالی شرق کشور بوده که در طی چهل سال اخیر خدمات شایسته ای انجام داده است. خدمات ارزنده دانشگاه بیرجند بعنوان نمونه ای از خدمات ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه آموزش عالی، در منطقه و کشور عزیزمان ایران ابعاد مختلفی داشته است که تربیت نیروی متخصص و کارآمد از آن جمله می باشد.
نقش بی بدیل دانشگاه بیرجند در ارتقای فرهنگ عمومی، چرخش اقتصاد منطقه، قطب نگهداشت جمعیت در منطقه مرزی و توسعه پایدار منطقه انکارناپذیر است. شاخص هایی همچون نسبت دانشجو به شهروند، نرخ مشارکت عمومی در تصمیمات اجتماعی و انتخابات و رتبه امنیت عمومی گواهی بر این کار کرد موفق موفقیت است.
موفقیت فارغ التحصیلان این دانشگاه در راهیابی به مقاطع تحصیلی بالاتر و به خصوص در دانشگاه های تراز اول بیانگر بهره وری خوب آموزش عالی در دانشگاه بیرجند و استان خراسان جنوبی است.
اینک در فضای بین المللی موجود پس از برجام دانشگاه بیرجند با تکیه بر توانمندی های موجود و بهره گیری از اندیشه استادان، پژوهشگران و دانشجویان می تواند نقش مهمی در تکمیل چرخه تبدیل علم به ثروت و همچنین ارتقای مراودات علمی علمی بین المللی و به ویژه همکاری با کشورهای همسایه ایفا نماید و با اقدام و عمل زمینه های توسعه منطقه را بیش از پیش فراهم سازد.
به دانشگاهیان عزیز توصیه میکنم با استفاده از توان علمی نیروهای بومی و اقوام و دیگر توانمندی های متطقه در ایجاد فرهنگ مقاومت و اقتصاد دانش بنیان در جهت توسعه علمی کشور همت گمارند و زمینه احیای تمدن عظیم ایرانی اسلامی و تحقق آرمان های والای انقلاب را فراهم آورند. از دانشجویان دانش پژوهان می خواهم با استفاده از فضای مناسب و امکانات و اساتید فرهیخته در تداوم توسعه علمی کشور و استقلال آن نقش آفرینی کنند.
امیدوارم با استعانت از الطاف الهی بتوانیم گامهای موثری در ارتقای جایگاه علمی ایران اسلامی برداریم و در آینده ای نزدیک شاهد قرار گرفتن ایران عزیز در میان کشورهای برتر جهان از نظر علم و فناوری و مرجعیت علمی کشور در منطقه و جهان باشیم.
نظر شما