به گزارش خبرنگار شهری شبستان، معضلات و مشکلات شهرداری منطقه ۱۲ در دویست و شصت و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
احمد دنیامالی پس از گزارش عملکرد دبیران شورایاری منطقه 12 گفت: در این منطقه میراث فرهنگی و ارزشمندی وجود دارد و باید در راستای نوسازی و بازسازی این فضاها اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه در نما و منظر باید الگویی ایجاد شود و این الگو را به مردم پیشنهاد بدهیم، افزود: در طرح نما و منظر نیز باید اقداماتی انجام شود و نباید قوانینی بگذاریم که مردم به دردسر بیفتند.
پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهراننیز گفت: منطقه ۱۲ شناسنامه تهران محسوب میشود بنابراین باید این شناسنامه مبری از آْلودگیها باشد.
وی با بیان اینکه احتیاط، امنیت و بافت فرسوده به منطقه 12 تحمیل شده است، ادامه داد: تا زمانی که یک تصمیم فرابخشی اتخاذ نشود منطقه 12 نمیتواند از این مشکلات خود را خارج کند.
عضو شورای اسلامی تهران با بیان اینکه مقابله با اعتیاد و ایجاد امنیت در حیطه اختیارات یک بخش نیست بلکه باید چندین بخش در این خصوص ورود کنند، اذعان داشت: در سال 95 تصمیمات سریع در رابطه با بافت فرسوده منطقه 12 باید گرفته شود.
اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران، معضل و مشکلات منطقه 12 را فرامنطقهای و حاکمیتی عنوان کرد و افزود: فریز کردن منطقه باعث شده است که مشکلات گوناگونی ایجاد شود.
شاکری با بیان اینکه زیرساختهای لازم برای منطقه 12 باید ایجاد و شاخصهای آماری دقیقی در این خصوص داده شود، ادامه داد: امسال 196 میلیارد تومان به منطقه 12 اختصاص یافته است و حمایت خوبی از این منطقه شده ولی نباید این بودجه صرف کارهای روبنایی شود.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این منطقه بافت ارزشمندی دارد ولی متکی بر شبکه آب و فاضلاب فرسوده است، تصریح کرد: شبکههای فرسوده مشکلاتی را برای این منطقه به وجود میآورند و باید حتماً یک اقدام فرامنطقهای جامع در این خصوص صورت گیرد.
در ادامه اسماعیل دوستی با بیان اینکه موتورسیکلتها باید از این منطقه جمعآور شوند، افزود: شرکت ساایران که متعلق به وزارت دفاع است اعلام کرده 5 هزار موتورسیکلت برقی به این منطقه تحویل دهد. اگر بتوانیم موتورسیکلتهای منطقه 12 را برقی کنیم اقدام درستی است و بعضی معضلات آلودگی حل میشود.
دوستی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم انبارهایی که آنجا است را بخریم یک فضای عمومی، فرهنگی، ورزشی، هنری آنجا ایجاد شود اقدام خوبی است.
مجتبی شاکری عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران، شب مردگی در منطقه 12 را مشکل جدی عنوان کرد و افزود: اصلاحات ظاهری نمیتواند مشکلات این منطقه را حل کند.
وی با بیان اینکه این منطقه مرکز اقتصادی، سیاسی و تربیتی است و همین طور شدیدترین آسیبهای اجتماعی در آنجا وجود دارد، یادآور شد: چارچوبی برای مشکلات منطقه 12 نیازمند پژوهشی در حوزه جامعهشناسی شهر است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: حدود دو برابر بازار در اطراف این پهنه خانههایی وجود دارد که در ظاهر مسکونی است اما به عنوان کارگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به نبود فضای ورزشی در محله بهارستان، گفت: در این محله سرای محله کوچکی وجود دارد و شاید کسی باور نکند که درمجاورت هرم بزرگ ساختمان مجلس فضایی برای ورزش شهروندان موجود نیست چرا که 80 درصد این محله صرفاً در این مکان شاغل بوده و سکونت ندارند.
در ادامه عباس جدیدی معاون نظارت شورای شهر تهران با اشاره به خرید و فروش واحدهای مسکونی توسط مغازهداران و تبدیل آن به انبار کالا، گفت: اگر این امر کنترل نشود باعث بروز سونامی جمعیتگریزی خواهیم بود.
وی افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک منطقه 12 که جزو مرکزیت شهر تهران محسوب میشود و به دلیل وجود بازار بزرگ تهران تردد در این منطقه بسیار بالاست و نیازمند یک همت مضاعف و اجرای برنامه جامع در مدیریت شهری هستیم.
جدیدی با اشاره به اینکه در بازدیدهایی از منطقه 12 جمعیتگریزی از این منطقه مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این منطقه به دلیل وجود مراکز تجاری و محدوده تردد بسیار بالا به خصوص خرید و فروش واحدهای مسکونی و تبدیل آن به انبارهای کالا، به یک بحران جمعیتگریزی دچار شده است.
جدیدی بیان داشت: ما اگر نتوانیم این مسئله را در چارچوبهای قانونی کنترل کنیم با بروز یک سونامی جمعیتگریزی در این منطقه مواجه میشویم. شهرداری منطقه 12 یکی از مناطق پردرآمد شهر تهران محسوب میشود ولی تخصیص اعتبار و هزینهکرد شهرداری در این محدوده مناسب به نظر نمیرسد.
نظر شما