به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی استان سمنان ، علی اصغر جمعه ای در دومین نشست بررسی سامانه تجارت فرامرزی با حضور صادرکنندگان و وارد کنندگان استان سمنان ، روند صادرات و واردات را مختص سازمانهای مختلف مرتبط بر شمرد و بیان داشت: گمرک با همکاری ادارات و سازمان هایی که در امر صادرات و واردات دخیل هستند، اقدام می کند لذا تعامل این ارگان ها در سامانه مذکور بسیار حائز اهمیت است.
وی یکی از مشکلات صادرکنندگان را عدم وجود آزمایشگاه همکار در استان سمنان برشمرد و تصریح کرد: مشاهده شده است که برخی کالاهای صادراتی به علت عدم وجود آزمایشگاه همکار در استان به استان های همجوار ارسال می شود و این پروسه زمان را برای صادر کننده طولانی می کند.
رئیس اتاق بازرگانی سمنان از تشکل های تخصصی علی الخصوص صنایع شیمیایی درخواست کرد تا با سرمایه گذاری متناسب نسبت به آزمایشگاه همکار با هماهنگی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی اقدام کنند.
جمعه ای ادامه داد: ما در تشکل های تخصصی دور هم جمع شده ایم که سالم سازی روند تجارت را با قواعد بین المللی مطالبه کنیم، بدین خاطر پیاده سازی سامانه پنجره تجارت فرامرزی به درخواست فعالان اقتصادی بوده است.
رئیس گمرک استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به حجم بسیار بالای صادرات و واردات اظهار داشت: طراحی و پیاده سازی سامانه مذکور بمنظور تسهیل صادرکنندگان و وارد کنندگان است.
علی سعدالدین از تعامل گمرک با سازمانهای ذیربط مرتبط خبر داد و اضافه کرد: لینک ها و ارتباط ها با سازمان های متبوع صورت پذیرفته و هرچه همکاری این نهادهای مرتبط با گمرک بیشتر باشد تسهیل کار برای صادرکنندگان وارد کنندگان روانتر خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: البته در ابتدا شروع به کار این سامانه شاید اختلالاتی باشد اما تمام سعی گمرک روان سازی امر تجارت است.
رئیس گمرک استان سمنان از واحدهای تولید کننده استان خواست تا به سایت گمرک مرکزی مراجعه و اطلاعات واحد تولیدی خود را در قسمت فعالان مجاز ثبت کنند تا فرآیند تسهیل سازی روند گمرکی برای این واحدها صورت پذیرد.
رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی استان سمنان نیز از احداث آزمایشگاه مدرن معدنی در شرکت نمک های باریم و استرانسیوم آسیا خبر داد و تصریح کرد: مکاتبات لازم با سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی استان بزودی صورت خواهد پذیرفت تا فعالان معدنی تست مواد معدنی خود را در این آزمایشگاه انجام دهند.
حمید علوی یکی از مشکلات سامانه مذکور را عدم اعلام وصول برای متقاضی ذکر کرد و افزود : صادرکننده نمی داند که محموله صادراتی در گمرک در چه مرحله ای از کار است و تنها گمرکات می توانند موارد طی شده را مشاهده کنند لذا ضرورت دارد این مورد در سامانه پیاده سازی شود.
در ادامه این نشست مشکلات اختلاف وزن، ارزش دلاری کالا، نوع حمل و نقل و دیگر مسائل مرتبط مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما