روایت رهبر انقلاب از علتِ شکست مشروطه / نارضایتی آیت‌الله مجتهدی از طلاب

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد رسول اکرم(ص) گفت: شب زنده داری از مصادیق تهذیب و تقوی برای طلاب است. به طوری که آیت‌الله مجتهدی تهرانی(ره) تاکید داشتند «راضی نیستم، روحانی یا طلبه‌ای، خود را شاگرد من معرفی کند اما اهل نماز شب، نباشد».

خبرگزاری شبستان-گروه قرآن و معارف- حضرت آیت‌الله خامنه ای، رهبر انقلاب، 25 اردبیشهت‌ماه 95 در دیدار جمعی از مدیران، مدرسان و طلاب حوزه‌های علمیه تهران «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی» را سه وظیفه عمده روحانیت برشمردند و تأکید کردند: طلاب باید با کسب صلاحیت‌ها و آگاهی‌های لازم، در دنیای متفاوت امروز خود را برای ایفای مسئولیت‌های تعیین کننده در جامعه آماده کنند.

ایشان، هدایت عملی مردم را مکمل هدایت اندیشه‌ای آنان دانستند و افزودند: با بهترین روش‌ها، مردم را به عبادات و ظواهر و مصادیق دینی از جمله صدق، امانت، تقوا، ترک منکر، امر به معروف و سبک زندگی صحیح، هدایت کنید.

رهبر انقلاب طلاب را به «درس خواندن خوب و تهذیب نفس» توصیه کردند و خاطر نشان کردند: همت خود را برای ایفای مسئولیتهای روحانیت که هیچ تخصص دیگری نمی‌تواند جایگزین آن شود، به‌کار گیرید؛ البته این کار نباید به معنای هدفگیری مناصب و مقامات و عناوین باشد بلکه در همه اوقات باید کسب رضایت پروردگار و امام عصر(عج)، هدف اصلی قرار گیرد.

 

 

رهبر انقلاب با اشاره به قضایای «تنباکو، مشروطیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت» افزودند: مشروطیت و نهضت ملی به علت استمرار نیافتن حضور روحانیت به اهداف خود نرسید، اما هنر امام خمینی(ره) این بود که نگذاشت دشمن، حضور روحانیت را در حرکت عظیم انقلاب و پس از آن متوقف کند چرا که در غیر این‌صورت، نه انقلاب پیروز می‌شد و نه جمهوری اسلامی به حرکت خود ادامه می‌داد.

 

خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین حسن حشمتی، امام جماعت مسجد جامع حضرت رسول اکرم(ص) تهرانسر و کارشناس حوزوی به تبیین تاکید مقام معظم رهبری بر «تهذیب نفس»، «پالایش اخلاقی» و «حضور هدایتگر و میدانی طلاب در خدمات اجتماعی» پرداخت که شرح آن، تقدیم میشود. گفتنی است وی شاگرد آیات، احمد مجتهدی تهرانی، طبرستانی، سیدمحمد ضیاءآبادی، حسن نمازی شاهرودی، محسن حبیبی و ... بودند و چندسالی است از درس خارج فقه آیت الله سیدعلی خامنه ای، استفاده میکند.

 

حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، علما را دارای دو وظیفه مهم «هدایتگری در دنیا» و «رساندن مردم به فلاح اخروی»، دانست و گفت: علما و روحانیون در تداوم نقش پیامبران، وظیفه بیان و تبیین آموزه های دین و پاسداری از ارزش‌های الهی را برعهده دارند؛ به همین دلیل امام خمینی(ره) فرمودند «وظیفه علمای اسلام که طبق روایت، افضل از علمای بنی اسرائیل هستند، در معرفی دقیق و صحیح تعالیم آخرین دین، بسیار خطیر و حساس است».

 

تعهد به سرنوشت انسانها، سرلوحه فعالیت طلاب باشد

وی افزود: طلاب و روحانیون به تاسی از رهبر کبیر انقلاب که توامان، فقیه، مفسر قرآن، استاد اخلاق، رجل سیاسی و چهره فرهیخته بودند، تعهد به سرنوشت انسان‌ها و جوامع بشری را سرلوحه کارشان قرار دهند. اگر طلبه‌ای چنین نیندیشد و عمل نکند، موفق نخواهد بود.

 

امام جماعت مسجد جامع حضرت رسول(ص) پیشتازی روحانیت در عرصه‌های جهاد، مبارزه و سازندگی را مطرح و خاطرنشان کرد: نقش روحانیون در عرصه‌ها و سمت‌های مختلف بسیار کلیدی و حساس است و در صورت کم توجهی، جامعه دستخوش آسیب‌های جدی فرهنگی و اجتماعی و بدرفتاری‌های اخلاقی و سیاسی خواهد شد.

 

 

حکایت رهبر انقلاب از شکست ملی شدن نفت

وی با اشاره به هشدار رهبر انقلاب درباره تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن که روحانیون را نیز گرفتار کرده و جوان‌ها را در معرض خطر قرار داده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری، روحانیون را متوجه وظیفه خود نسبت به اقشار و طبقات مختلف مردم کردند. از جمله در دیدار 25 ادریبهشت ماه خطاب به اساتید و طلاب حوزه علمیه استان تهران گفتند:

«مشروطیت و نهضت ملی به علت استمرار نیافتن حضور روحانیت به اهداف خود نرسید، اما هنر امام خمینی(ره) این بود که نگذاشت دشمن، حضور روحانیت را در حرکت عظیم انقلاب و پس از آن متوقف کند چرا که در غیر این‌صورت، نه انقلاب پیروز می‌شد و نه جمهوری اسلامی به حرکت خود ادامه می‌داد».

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی، تاکید رهبر انقلاب به طلاب و روحانیون مبنی بر اینکه «سنگ صبور مردم باشند»، مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: یک روحانی، محل رجوع و پناهگاه مردم است. بنابراین با شناخت دقیق رسالت و وظایف خود، برای ایفای این نقش بی بدیل تلاش کند.

 

دیدار رهبری با روحانیون، اهمیت صدچندان دارد

وی سخنان رهبر انقلاب خطاب به روحانیون را بسیار متفاوت از منویات ایشان در دیدار با سایر اقشار مانند کارگران، صنعتگران، معلمان و ... دانست و گفت: دیدار مقام معظم رهبری با روحانیون به دلیل ماهیت صنفی، حائز اهمیت، صدچندان است؛ بنابراین طلاب، سخنان مطرح شده در این دیدار را برای همیشه آویزه گوش خود، کنند.

 

کارشناس حوزوی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب مبنی بر اینکه طلاب و روحانیت، سنگ صبور مردم باشند، افزود: گاهی یک نوجوان، سوالی که از پدرش نمی پرسد با یک روحانی در میان می گذارد. یا زمانی یک زن، موضوعی که با شوهرش در میان نمی گذارد با یک طلبه، مطرح می کند. حال تصور کنید، اگر یک روحانی یا طلبه اولا نتواند با زبانی خوش و رفتاری پسندیده، پذیرای مردم باشد؛ و ثانیا نتواند پاسخی دقیق و اقناعی به پاسخ ها و خواسته های آنان بدهد، چه اثرات نامطلوبی بر اندیشه و باورهای دینی مردم برجای می گذارد.

 

گفتار و کردار طلاب، الگوی مردم است

وی افزود: مردم در طول تاریخ تشیع، شاهد فعالیت علمی و جهادی علمایی بودند که با تحمل تمام سختی ها، آثار علمی و تربیتی گرانسنگی برجای گذاشتند، بنابراین گفتار و کردار آنان را الگوی خود قرار می دهند. بنابراین اگر روحانیت در زمینه های سیاسی، اجتماعی، آموزشی، اخلاقی و تربیتی، سخنی نداشته باشند یا نقشی ایفا نکنند، مطمئنا جامعه اسلامی محقق نمی‌شود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی خاطرنشان کرد: تاکید اصلی مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و طلاب حوزه علمیه استان تهران، حضور هدایتگرانه و میدانی روحانیون در عرصه خدمات اجتماعی بود:

«سومین وظیفه مهم روحانیت «حضور هدایتگر و نیز میدانی در عرصه خدمات اجتماعی» است. حضور طلاب در خدمات رسانی به مردم، مدرسه سازی، بیمارستان سازی، کمک به مردم هنگام حوادث و دیگر عرصه ها، نیروهای مردمی را نیز به صحنه می‌آورد و منشأ خدمات خواهد شد. همت خود را برای ایفای مسئولیت‌های روحانیت که هیچ تخصص دیگری نمی‌تواند جایگزین آن شود، به‌کار گیرید؛ البته این کار نباید به معنای هدف گیری مناصب و مقامات و عناوین باشد بلکه در همه اوقات باید کسب رضایت پروردگار و امام عصر(عج)، هدف اصلی قرار گیرد».

 

توصیه امام و رهبری به طلاب

وی اضافه کرد: امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب همواره با توصیه به طلاب برای «درس خواندن خوب و تهذیب نفس»، می‌فرمایند: همت خود را برای ایفای مسئولیت‌های روحانیت که هیچ تخصص دیگری نمی‌تواند جایگزین آن شود، به‌کار گیرید؛ البته این کار نباید به معنای هدف گیری مناصب و مقامات و عناوین باشد بلکه در همه اوقات باید کسب رضایت پروردگار و امام عصر(عج)، هدف اصلی قرار گیرد.

 

 

امام جماعت مسجد جامع حضرت رسول اکرم(ص) ادامه داد: تقوی، تهذیب و تزکیه نفسِ طلاب، اثر سازنده و بسزایی در اعتماد مردم به روحانیون دارد. شب زنده داری و اقامه نماز و نوافل شب، از مصادیق این تهذیب و تقوی است. همچنان که آیت‌الله مجتهدی تهرانی(ره) تاکید داشتند، راضی نیستم روحانی یا طلبه‌ای، خود را شاگرد من معرفی کند اما اهل نماز شب نباشد.

کد خبر 546140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha