تعزیه ده زیار، نمونه ای از یک کار فرهنگی مردمی است

خبرگزاری شبستان: رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کرمان گفت: در این سوگواره به طور اخص و ویژه مشاهده می شود که عده ای در استان تصمیم به کار فرهنگی گرفتند و وظیفه دولت حمایت و نظارت است تا این کارها تداوم داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدی ملانوری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کرمان، امروز(4خرداد)در نشست خبری چهارمین سوگواره استانی تعزیه روستای ده زیار گفت: تعزیه، یک مراسم آئینی در مباحث مذهبی و دارای سابقه چند صد ساله است و مردم هم از جهت ارادت به اهل بیت علیهم السلام در طول تاریخ تعزیه علاقمند بودند.

 

وی با بیان اینکه تعزیه در دوره ای که ابزارهای سمعی و بصری کمتری در اختیار بوده در 365 روز سال اجرا و برنامه هایی در ایام ولادت و شهادت داشته است؛ تصریح کرد: به عنوان یک میراث معنوی و فرهنگی می شود به تعزیه نگاه کرد و باید حفظ شود.

 

ملانوری افزود: تعزیه، جدای از مراسم مذهبی، یک هنر آئینی است و حفظ و پالایش و مصون ماندن آن از ابزارهای جدید فنی و تکنولوژی لازم است و راه آن، برگزاری سوگواره ها است و  دولت و مسئولین دولتی به دو نکته باید توجه داشته باشند؛ اول اینکه کارها را در همه مناطق جغرافیایی ببینیم و برنامه های فرهنگی و خوبی که حتی در نقاط دورافتاده پایه گذاری می شود وظیفه این است حمایت شوند و برنامه ها فقط برای مراکز جمعیتی نباشد.

 

وی افزود: دومین نکته واگذاری امور به مردم است که در این سوگواره به طور اخص و ویژه مشاهده می شود که عده ای در استان تصمیم به کار فرهنگی گرفتند و وظیفه دولت حمایت و نظارت است تا این کارها تداوم داشته باشد و انجمن تعزیه باید پشتیبانی کند و البته جای حمایت بیشتری دارد و سایر بخش هایی که می توانند کمک کنند تا این هنر آئینی از مسیر خود خارج نشود و اصل و ریشه های خود را حفظ کند.

 

این مسئول، راه حفظ اصالت تعزیه را نگاه تخصصی به آن عنوان کرد و با اشاره به اینکه به طور مثال موسیقی تعزیه از جمله این موارد است که موسیقی های جدید روی آن تأثیر می گذاشت؛ افزود: دست اندرکاران تعزیه از نقدهای سازنده استقبال می کنند و در تعزیه هم باید به جنبه هنری و هم متن های محکم و قوی توجه داشت.

 

کد خبر 546037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha