خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشاورزی، معادن و منابع طبیعی، جهانگردی و صنعت نفت در اقتصاد تونس نقش مهمی دارند. زیتون، انگور، گندم، میوهجات و سبزیجات از فراوردههای کشاورزی تونس هستند. این کشور دارای منابع انرژی همچون نفت، گاز طبیعی و معادن فسفات، آهن، روی و سرب است. تولیدات این کشور بیشتر شامل مواد شیمیایی، پارچه، برق و سیمان است. از این کشور نفت خام، روغن زیتون، مرکبات، آهن و سرب صادر میشود.
بنابراین گزارش، ایران و تونس دارای مراودات تجاری و اقتصادی هستند و سطح فعلی تجارت بین دو کشور به گفته محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت و معدن در دیدار منجی مرزوق، وزیر انرژی و معادن کشور تونس ۴۰ میلیون دلار است. ایران و تونس دارای ظرفیتهای خوب معدنی هستند. ایجاد و راه اندازی خط تراکتور سازی ایران در کشور تونس از پیشنهادی ما برای توسعه همکاری با کشور تونس است. در زمینه ساخت کلیه تجهیزات برقی، ترانسفورماتور، کابلهای فشار قوی ۴۰۰ ولتی، کلیه سیستم های کنترل و DCS و کابل های کنترل خودکفا ایران دارای توانمندی های بسیاری است به طئری که توربینهای ۱۶۰ تا ۱۸۰ مگاوات به صورت گازی را می توان به ۲۶۰ مگاوات رساند و در این زمینه می توانیم به کشور تونس خدمات ارایه دهیم بر همین اساس وزیر نیرو به آمادگی تونس برای توسعه همکاریهای برقی با ایران خبر داده است.
این گزارش می افزاید: مهر در این رابطه به نقل از حمید چیتچیان، وزیر نیرو نوشته است: "برنامهریزی برای صادرات خدمات فنی و مهندسی، ساخت و تعمیر نیروگاههای برق این کشور شمال آفریقا در حال انجام است. شرکتهای ایرانی آماده هستند تا در زمینه بازسازی نیروگاههای تونس و همچنین تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر، نیروگاههای سیکل ترکیبی و صدور خدمات فنی و مهندسی با این کشور همکاری کنند."
یادآور می شود: در چشمانداز سال ۲۰۳۰ میلادی قرار است ۳۰ درصد انرژیهای تولیدی تونس از انرژیهای تجدیدپذیر همچون انرژیهای بادی باشد که راههای همکاری در این زمینه بررسی شده و با توجه به تجربه ایران و کیفیت نیروگاههای ایرانی در زمینه تولید برق و اینکه این کیفیت در سطح جهانی است.
نظر شما