خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بانکداری در ایران یکی از امیدوارترین صنعت در بورس ایران برای کسب سود است. بانک از جمله صنعتهای پرپتانسیل کشور ایران است که اخبار مقطعی و شایعههای بازار کمتر بر روی آن تاثیر میگذارد. ممکن است گاهی افت محدودی در ارزشهای این سهام مشاهده شود اما کلاً در اغلب اوقات سود آور است. بانکها در ایران تاثیر پذیری بسیار محدودی از نوسانات بازار جهانی و تغییر قیمتها دارند که بر مزایای سرمایهگذاری در آنها میافزاید.
مالکیت بعضی از بانکهای ایران دولتی و بعضی خصوصی است. برخی موسسات مالی و اعتباری و صندوقهای قرض الحسنه نیز در ایران فعالیتهایی شبیه بانکداری انجام میدهند. برخی از بانکهای خارجی نیز در ایران دارای شعبه میباشند. سرمایههای بانکها در ایران بیشتر در بخش خدمات و بازرگانی سرمایهگذاری میشود. دلیل آن سود بیشتر سرمایهگذاری در این بخشها نسبت به تولید میباشد. طبق برخی آمارها، بنظر میرسد پولی را که مردم به شکل سپرده در این بانکها سرمایهگذاری میکنند، در پروژههای تجاری بزرگ و لوکس سرمایهگذاری میشود. بانکها به شکل کلی و بانکهای خصوصی به شکل ویژه تمایل چندانی به سرمایهگذاری در تولید و پروژههایی که بازگشت سرمایه مطمئنی ندارند، از خود نشان نمیدهند.
بنابراین گزارش، در راستای توسعه نظام بانکی کشور و حضور شرکت ها و موسسات دارای سرمایه های خرد کارآمد؛ بانک مرکزی آمادگی خود را برای تاسیس بانک تعاونی اعلام کرده است. فارس به نقل از سیدحمید کلانتری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره نوشته است: "کار تعاونیهای اعتبار کنار هم قرار دادن منابع خرد است که برای جامعه هزینه میشود. درخواست مجوز تأسیس بانک تعاونی قرضالحسنه به بانک مرکزی داده شده است و رئیس کل بانک مرکزی نیز اظهار آمادگی کرده تا این بانک تأسیس شود. 97 هزار واحد تعاونی موجود میتوانند سهامدار آن باشند البته بانک توسعه تعاون 70 درصد تسهیلات خود را دراختیار تعاونیها قرار میدهد، اما یک بانک دولتی است و قرار بود، سرمایه اولیه به 2 هزار میلیارد تومان افزایش یابد که اکنون 550 میلیارد تومان است. در حال حاضر تعاونیهای اعتبار گروه شغلی طبق ضوابط بانک مرکزی عمل میکند و 85 درصد تسهیلات این تعاونیها قرضالحسنه بوده و در عین حال، سرعت عمل بالایی برای پرداخت تسهیلات دارند، زیرا بر مبنای شناخت، این کار صورت میگیرد."
یادآور می شود: قرض الحسنه یکی از نهادهای مالی اسلامی است. در نظام مالی اسلامی از این ابزار برای تامین مالی افرادی استفاده میشود که نه آن قدر ناتوانند که مستحق پرداختهای جبرانی شوند و نه آنقدر توانایی مالی دارند که بتوانند در جهت ارتقای سطح زندگی خود فعالیت نمایند.
نظر شما