همکاری های راه آهن ایران و اتحادیه بین المللی راه آهن روی ریل توسعه

خبرگزاری شبستان:اتحادیه بین المللی راه آهن ها در سال ۱۹۲۲ پس از برگزاری کنفرانسی متشکل از نمایندگان بسیاری از دولت ها تاسیس شد و امروز به گفته مسئولان این اتحادیه؛ همکاری های خوبی با ایران برقرار است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتحادیه بین المللی راه آهن ها (International Union of Railways) UIC در سال ۱۹۲۲ پس از برگزاری کنفرانسی متشکل از نمایندگان بسیاری از دولت ها  با هدف یکنواخت کردن مقررات و شرایط بهره برداری از راه آهن تاسیس شد. مقر این اتحادیه در کشور فرانسه و در شهر پاریس می باشد. این اتحادیه تنها سازمان تجاری است که در سطح جهانی به نیازهای حمل و نقل ریلی می پردازد و برای همکاری های بین المللی میان شرکت های راه آهنی اعم از دولتی و غیردولتی به وجود آمده است. همچنین UIC به عنوان بزرگترین سازمان همکاری بین المللی راه آهنی شناخته می شود که هم از نظر تعداد اعضاء و هم از نظر طیف گسترده فعالیت ها مطرح است.

 

قرار دادن علوم و تازه های دنیای حمل و نقل ریلی به تمامی اعضا، تلاش برای پشتیبانی از اعضاء در ساخت و ساز و انجام عملیات های عمرانی جدید، پیشنهاد و یافتن روش های جدید برای بهبود عملکرد فنی و زیست محیطی، ایجاد استاندارد واحد برای بخش حمل و نقل ریلی و توسعه همکاری بین اعضا و خانواده حمل و نقل ریلی اهداف اصلی اتحادیه بین المللی راه آهن ها است.

 

بنابراین گزارش، راه آهن جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۲۶ هجری شمسی مطابق با سال ۱۹۴۷ میلادی رسما به عضویت اتحادیه بین المللی راه آهن ها در آمد. به طور خلاصه میزان تعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه بین المللی راه آهن ها در موارد زیر است:

۱- استفاده از استانداردها و دستورالعمل های فنی در زمینه ترافیک بار ، حسابرسی و هزینه ها ، بهره برداری ، ساخت وسائط نقلیه ریلی ، کشش ، خط و ابنیه ، مشخصات فنی و فناوری اطلاعات.

۲- کمک گرفتن از UIC جهت بررسی مسایل فنی خاص و عملیاتی.

۳- عضویت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در هیئت مدیره UIC و انجام وظایف مربوطه.

۴- استفاده از توانمندی UIC در برگزاری کارگاه های آموزشی طبق نیاز واحدهای اجرایی.

۵- استفاده از دستورالعمل های UIC در زمینه مقررات حمل و نقل و مشخصات فنی واگن ها و محمولات ، در ارتباط با راه آهن های ترکیه و کشورهای اروپایی طبق دستورالعمل های فنی.

۶- جلب حمایت موسسات مالی و بانک ها جهت سرمایه گذاری و غیره ... ،  با همکاری UIC.

۷- تشکیل آکادمی بین المللی آموزش حمل و نقل ریلی در تهران با حمایت کامل UIC.

۸- راه اندازی دفتر نمایندگی UIC خاورمیانه در تهران و هماهنگی فنی در زمینه آموزش ، تحقیقات ، کریدورها و غیره ... ، با UIC.

۹- داشتن نماینده در کمیسیون های بار ، مسافر ، زیر بنایی ، امنیت ، IT ، ایمنی و تحقیقات و فناوری و همکاری های تخصصی در رابطه با موارد اعلامی از سوی کمیسیون ها.

۱۰- شرکت در اجلاس ها و بررسی های تخصصی قبل از اعزام و اعلام مواضع راه آهن جمهوری اسلامی ایران.

۱۱- تبادل اطلاعات بین راه آهن جمهوری اسلامی ایران و UIC در زمینه های مختلف.

 

این گزارش می افزاید: در سال ۱۹۲۲ که این اتحادیه تاسیس شد، حدود ۵۱ عضو از ۲۹ کشور جهان از جمله ژاپن و چین داشت. کم کم از تمام نقاط جهان از شوروی سابق تا کشورهای آفریقایی به UIC پیوستند. در سال ۲۰۱۲ میلادی این اتحادیه دارای ، ۱۹۹ عضو از ۵ قاره دارد. این اعضا شامل  ۸۲ عضو فعال  ۸۲ عضو اصلی و ۳۵ عضو پیوسته بودند. هم اکنون این اتحادیه با 240 عضو در جهان در توسعه خط آهن و حمل و نقل چند وجهی در خاورمیانه با ایران همکاری های نزدیکی دارد.

 

ایرنا به نقل از ژان پیرلوبینو، دبیرکل اتحادیه بین المللی راه آهن های جهان در این باره نوشته است: "بدون شک توسعه شبکه ریلی در خاورمیانه و حمل ونقل چند وجهی رونق اقتصادی بیشتری را برای ایران وکشورهای منطقه فراهم می کند. خاورمیانه یکی از مناطق پویا در شبکه راه آهن ریلی است و در آینده نزدیک شاهد راه اندازی قطارهای سریع السیر در این منطقه خواهیم بود. اتحادیه بین المللی راه آهن های جهان همواره درصدد است برای راه اندازی کریدور های بین المللی و افزایش حمل و نقل بار و مسافر در شبکه ریلی جهان همکاری های نزدیکی با کشورهای عضو برقرار کند. خط آهن جاده ابریشم همکاری های لجستیکی را در بین کشورهای مسیر افزایش خواهد داد و این نشان می دهد منطقه خاورمیانه در حوزه شبکه ریلی آینده روشنی دارد."

وی با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی ریل - بندر و ریل - نفت همزمان با چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقلی ریلی افزود: اتصال کشتیرانی و حمل و نقل چند وجهی به ترمینال های مختلف نفت و گاز در کشوری های خاورمیانه و استفاده از نوآوری ها و استانداردها سبب خواهد شد خدمات بین المللی بهتری به مشتریان این اتحادیه ارائه شود.

 

یادآور می شود: راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر دارای بیش از سی هزار نفر پرسنل است که در ۹ اداره کل مناطق، ۱۲ دفتر و مرکز، ۴ معاونت و تعدای شرکت اقماری (همچون رجا) فعالیت می‌کنند. تقسیم بندی شرکت بر اساس مناطق (زیر نظر رئیسان ادارات کل) و هم‌چنین صورت گرفته‌است. این شرکت علاوه بر مسئولیت بهره‌برداری از خطوط، مسئول حفظ، نگهداری و تعمیر خطوط نیز می‌باشد. امکانات بهره‌برداری این شرکت به این شرح است:

 

۱۶۳۳۰ واگن باری از همه انواع سرپوشیده، دیواره کوتاه، دیواره بلند، کفی، مخزن دار، بالاست، گاز، جرثقیل و غیره

۱۱۹۲ واگن مسافری از همه انواع

۵۶۵ لوکوموتیو در انواع دیزلی-برقی، برقی و مانوری

۳۶۳ ایستگاه اصلی در شبکه RAI

کارخانه تراورس پنام (حوزه جنوب کشور)

 

ایستگاه‌های بین‌المللی آزاد: اهواز، سهلان، تبریز، جلفا، نیک پسندی، مهرآباد، تهران، اصفهان، بندرعباس، سرخس، منهد(از مرز رازی) ۹ میلیون مسافر و ۱۸ میلیون تن بار در سال ۱۳۸۳ به وسیله راه آهن جاب‌جا شد و تا پایان برنامه چهارم توسعه، قرار است گنجایش جابجایی مسافر سالانه به ۳۶ میلیون نفر و گنجایش جابجایی بار به ۶۴ میلیون تن برسد.

کد خبر 546003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha