ایران بهترین گزینه پاکستان برای واردات گاز

خبرگزاری شبستان:پاکستان برای حرکت چرخ های اقتصادی خود مانند بسیاری از کشورها به نفت و گاز نیاز دارد و در میان کشورهای منطقه ایران گزینه ای مناسب بزای واردات نفت از آن می باشد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پاکستان برای حرکت چرخ های اقتصادی خود مانند بسیاری از کشورها به نفت و گاز نیاز دارد و در میان کشورهای منطقه ایران گزینه ای مناسب بزای واردات نفت از آن می باشد از همین رو مبادلات تجاری و اقتصادی بسیاری با محور نفت و گاز میان پاکستان با کشورمان انجام شده است به تازگی نیز وزیر اقتصاد و دارایی سابق پاکستان بر این امر صحه گذاشته و تاکید کرده که کشورش می تواند در حوزه واردات گاز به ایران بیاندیشد.

 

بنابراین گزارش، عبد الحفیظ شیخ، وزیر اقتصاد و دارایی سابق پاکستان در این باره به فارس گفته است: "پاکستان با بحران کمبود انرژی مواجه است و سعی دارد با اجرای پروژه‌های مختلف، گاز و برق مورد نیاز خود را تأمین کند. بهترین گزینه برای دریافت گاز کشور همسایه ایران است و برای تأمین برق به تاجیکستان رجوع کرده‌ایم البته پاکستان از ایران برق نیز دریافت می‌کند که در بخش‌هایی از بلوچستان توزیع می‌شود. اقتصاد پاکستان به تأمین انرژی از طریق خط لوله صلح و کاسا1000 نیاز دارد و این پروژه‌ها باید هر چه زودتر تکمیل شود. تأخیر در اجرای پروژه‌های تأمین انرژی هزینه‌های اضافی را برای پاکستان به دنبال دارد بنابراین باید به دنبال سرعت اجرای کار باشیم. تأخیر در اجرای پروژه‌های تأمین انرژی علاوه بر هزینه‌های اضافی وخیم‌تر شدن بحران کمبود انرژی را نیز به دنبال دارد که تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان خواهد داشت."

 

یادآور می شود: پاکستان کشوری در حال توسعه‌است که در جبهه‌های سیاسی و اقتصادی با چالش‌هایی روبه‌رو بوده‌است. با وجود اینکه در سال ۱۹۴۷ این کشور بسیار فقیر بود نرخ رشد اقتصادی پاکستان در طول ۴ دهه بعد از آن بهتر از میانگین جهانی بوده‌است. اما سیاست‌های ناآگاهانه به پایین آمدن این نرخ در دهه ۱۹۹۰ منجر شد. تغییرات گسترده اقتصادی به اقتصادی قدرتمندتر منجر شده‌اند و به نرخ رشد به‌ویژه در زمینه‌های ساخت و تولید و بخش‌های خدمات مالی (اقتصادی) سرعت بخشیده‌اند. پیشرفت‌های بزرگی نیز در موقعیت ارز خارجی و رشد سریع در منابع ارز ثابت در سالهای اخیر شاهد بوده‌ایم. تخمین بدهی خارجی در سال ۲۰۰۵ در حدود ۴۰ میلیارد دلار آمریکا بود. با این حال این بدهی با کمک‌های صندوق بین‌المللی پول و بخشودگی بدهی از طرف ایالات متحده آمریکا کاهش یافته‌است. تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۰۵ حدود ۶/۴۰۴ میلیارد دلار برآورد شد و تولید سرانه ناخالص ملی آن ۲۴۰۰ دلار آمریکا بود.

 

نرخ‌های رشد تولید ناخالص ملی پاکستان در ۵ سال اخیر شاهد یک افزایش ثابت بوده‌اند. در سال ۲۰۰۱ نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور ۸/۱ درصد بود ولی در سال مالی که ۳۰ ژوئن ۲۰۰۵ پایان یافت، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی اسمی به حدود  ۴/۸ درصد رسید. این نرخ رشد پاکستان را پس از چین دارنده دومین نرخ رشد اقتصادی در میان پرچمعیت‌ترین کشورهای جهان قرار داد. با این حال فشارهای تورمی و میزان ذخیره کمتر از مقدار لازم و همچنین عوامل اقتصادی دخیل دیگر امر نگه داشتن نرخ رشد به این میزان را مشکل می‌سازد.

کد خبر 545701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha