به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، دکتر احمد زرهانی، معاون دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست سازمان سما کشور امروز(۱خرداد) در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان گیلان که در سالن جلسات دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان از پیش دبستانی تا مقطع دکتری آموزش دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر آموزشکده های سما در مقطع مدارس ابتدایی و دانشگاه در مقطع کاردانی فعالیت دارد، گفت: ۶۵هزار دانش آموز در بیش از ۶۵۰مدرسه سما سراسر کشور مشغول تحصیل هستند.
زرهانی افزود: یکصد هزار دانشجوی مقطع کاردانی نیز در ۱۱۰آموزشکده سما در حال تحصیل هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در برنامه پنج ساله سازمان سما که از امسال تا سال ۹۹می باشد، رشد دو درصدی برای دانشجویان و رشد هفت درصدی برای دانش آموزان سما را پیش بینی کرده ایم، افزود: در نظر داریم در هر کجا که یک دانشگاه آزاد وجود دارد مجموعه مدارس سما را تاسیس کنیم.
معاون دانشگاه آزاد اسلامی کشور اظهار کرد: امروز در شورای نظارت و هماهنگی سما استان گیلان مصوب شد که در یکی از شهرستان های این استان(فومن) مدرسه سما در سال تحصیلی پیش رو تاسیس شود و همچنین فراهم کردن فرصت برای نیاز سنجی و تشکیل کارگروه برای نظارت و صدور مجوز آموزشکده های جدید، با اختصاص فضا و تعیین اعتبار و.. بود.
وی با تاکید بر اینکه در این شورا همچنین آموزش یک حرفه در هر مدرسه با رویکرد بومی تصویب شد، ادامه داد: این طرح در برخی از استانها نیز در حال انجام است.
زرهانی بیان کرد: پراکندگی آموزشگاه های سما بر حسب نیاز مناطق است و رویکرد خدمت سما به مناطق محروم نیز است.
وی با بیان اینکه هر کجا که زمینه مشارکت مردم فراهم شود سما در آنجا سرمایه گزاری می کند، تصریح کرد: تجربه بیش از ۳۰ساله دانشگاه آزاد و ۲۰ساله سما نشان داده است که مردم مناطق محروم هم از اینگونه آموزش ها استقبال می کنند هر چند ما پوشش های حمایتی نیز برای مخاطبین خود داریم.
رئیس سازمان سما کشور خاطر نشان کرد: سما و دانشگاه آزاد موظف است طبق برنامه های وزارت آموزش و پرورش اقدام کند و شهریه ما نیز تابع آموزش و پرورش است هر چند سما آموزش های ویژه ای نیز در زمینه زبان های خارجه، فعالیت های فرهنگی، هنری، ورزشی و کلاس های فوق برنامه دارد که در این زمینه صاحب سبک است.
وی بیان کرد: فراهم کردن فرصت برای بازدید دانش آموزان سما از دانشگاه ها، کارگاه ها و آزمایشگاهها و سالن های فرهنگی و هنری و ورزشی از جمله امکاناتی است که در اختیار این مدارس قرار داده می شود تا انگیزه ای برای ادامه تحصیل بالاتر این دانش آموزان شود.
زرهانی هدف از سفر به استان گیلان را آشنایی با گردش کار سما این استان و برنامه ها و توسعه کمی عنوان کرد و با اشاره به اینکه بعد از مشروطه یکی از استان هایی که مدرسه تاسیس کرد، استان گیلان بود، اضافه کرد: خوشبختانه شاهد فعالیت های آموزشی، تربیتی، فنی و حرفه ای خوبی بودم که از این رو کارنامه استان موفقیت آمیز است.
وی داشتن ارتباط مستقیم با صنعت، مشارکت کار بنیان و آموزش های کوتاه مدت را برای دانشجویان سما و نیز کسانی که نیاز به آموزش دارند از جمله برنامه های این سازمان برشمرد و گفت: آموزش هایی که جامعه به آن نیاز دارد و به ما ارجاع داده می شود برگزار می کنیم.
زرهانی با تاکید بر اینکه ۷۰درصدفارغ التحصیلان ما جذب بازار کار می شوند، اذعان کرد: کسانی که وارد سما می شوند دانش و قدرت فنی به آنان داده می شود چرا که تجهیزات و کارگاههای خوبی داریم که در برنامه پنج ساله خود نیز پیش بینی کردیم که این میزان افزایش یابد.
وی تصریح کرد: ما به فکر درآمد نیستیم بلکه هدفمان این است که هر چه در می آوریم باید صرف توسعه و کیفیت آموزش شود.
رئیس سازمان سما کشور خاطر نشان کرد: در سیاست های ما آموزش های فنی و حرفه ای،تحقیق و پژوهش و آشنایی با کار و آداب کار کردن را در مدارس تمرین و پایه گذاری می کنیم که در دانش آموزان نهادینه شود.
وی همچنین اظهار کرد: آموختن زبان ادبیات فارسی، آموختن زبان یک کشور خارجی در حال حاضر انگلیسی، سلامت تن و روان بچه ها، اقامه نماز، آموختن روانخوانی قران و همچنین آموختن یک حرفه و مهارت به دانش آموزان از عملکردهای سما برای افزایش برند این سازمان می باشد.
نظر شما