خبرگزاری شبستان: حامد ولی زاده؛ برگزیده رشته قرائت سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، جزو قاریان برتر کشوری و بین المللی است. وی متولد 1367 و فارغ التحصیل رشته فوریت های پزشکی و همچنین کارمند دانشگاه علوم پزشکی ارومیه و از اعضای فعال کانون فرهنگی هنری «آیت الله طالقانی» شهر ارومیه در استان آذربایجان غربی است.
ولی زاده تاکنون در حدود 70 مسابقه قرآنی کشوری و بین المللی شرکت کرده و توانسته است در آن ها 30 رتبه کشوری کسب کند که از آن جمله می توان به مقام های «نفر برگزیده مسابقات بین المللی دانشگاهیان جهان اسلام»، «نفر ممتاز مسابقات بین المللی مالزی»، «نفر دوم مسابقات کشوری ایران» در سال 92، «نفر اول رشته تلاوت مسابقات ایران» در سال 94 و «برگزیده مسابقات قرآنی مدهامتان» اشاره کرد.
در ادامه متن گفت و گوی خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با وی را می خوانید:
ـ به عنوان اولین پرسش بفرمایید فعالیت در عرصه قرآن را از چه زمانی آغاز کرده اید؟ و مشوقتان چه کسی بوده است؟
به لطف خدا و با زحمات پدر و مادرم، قرائت قرآن را از چهار سالگی شروع کردم. با مشاهده تمرینات قرآن برادر بزرگترم به قرآن خواندن علاقه مند شدم و با حفظ تلاوتهای استاد عبدالباسط کار تلاوت قرآن را شروع کردم.
اوایل، قرائت هایم فقط در مراسم های مذهبی و هیئت هایی بود که برنامه هایشان به طور هفتگی برگزار می شد و در مدت کوتاهی موفق به حفظ تلاوتهای جزء 30 مرحوم عبدالباسط شدم و هر هفته در برخی از هیئت های مذهبی، محافل و جلسات قرآنی در شهر تلاوت می کردم.
به اعتقاد من در راه کسب هر موفقیتی، وجود خانه ای با محیطی آرام و فضای خانوادگی گرم باعث دلگرمی و نشاط هر فردی خواهد شد که پدر و مادر من نیز چنین محیطی را برای من فراهم کردند و همواره در همه مراحل زندگی ام حامی ام بودند تا این موفقیت حاصل شود و مهم ترین مشوقان من آنان بوده اند.
ـ استادانی که از ابتدای دوران تلاوت قرآن خود در محضرشان تلمذ کرده اید، چه کسانی بوده اند؟
استاد محمد میرقلنج، احمد ابوالقاسمی، مجید عیاری، حسن حسین زاده، رسول سلیمانی، صمد محمدپور، استاد مصطفی صولتی، علیرضا عیوضی و برادر بزرگترم بوده اند که همگی مطمئنا حق زیادی بر گردنم دارند.
ـ برای حضور در سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، از چه زمانی برنامه ریزی کردید؟
حدود چهار سال بود که از هر زمانی برای تمرین استفاده میکردم، به خصوص در یک سال اخیر هیچ وقت به خودم استراحت ندادم و این برنامه را تا مسابقات بینالمللی ادامه دادم.
در رفتار نخبه مسجدی ارتباط با قرآن و مسجد باید نمود و بروز داشته باشد
ـ معنویت قرآن در زندگی شخصی شما چقدر تاثیرگذار بوده است؟
عنایت و توجه خداوند مرا در مسیر قرآن نگه داشته است. هر چقدر بخواهم نمیتوانم لطف بیکران خداوند را بابت این نعمت عظیم آن گونه که شایسته است به جای آورم. از منظر دیگر هم، دید مثبتی که جامعه نسبت به قاری قرآن و نخبه مسجدی دارد، بیشترین و بزرگترین سرمایه چنین فردی است. این نگاه ارزشمند و مثبت انرژی بسیاری به یک برگزیده قرآنی می دهد.
مردم همواره در جامعه به واسطه قرآن نگاه مثبتی به من دارند و اعتماد خوبی بین من و مردم جاری است که این هم از برکت قرآن است.
به اعتقاد من نخبگان مسجدی و قرآنی باید جوانانی تأثیرگذار بر اقشار گوناگون جامعه باشند و در مسجد، محل و شهر شناخته شده باشند. از سویی دیگر همین نخبه قرآنی و مسجدی بودن مسئولیت چنین فردی را سنگین می کند، زیرا باید قرآنی و مسجدی بودن در رفتارش نمود و بروز داشته باشند.
ـ شما از اعضای فعال کانون فرهنگی هنری آیت الله طالقانی ارومیه هستید، بفرمایید با کانون فرهنگی هنری مساجد چگونه آشنا شدید و فعالیت های که در کانون شهرتان داشته اید، در چه زمینه ای بوده است؟
این کانون یکی از کانون های فعال در این شهر است و در چند سال گذشته به عنوان کانون نمونه شناخته شده است. مدیر و اعضای آن هم در زمینه قرآن و برگزاری جلسات و حلقه های قرآنی فعالیت چشمگیری دارند. تمام توان و تلاش اعضا و مسئولان آن هم بر این اساس است که در بحث تربیت نیرو فعالیت خوبی داشته باشد.
من از همان دوران کودکی در مسجد و هیئت های مذهبی حضور فعالی داشتم، اما پس از تاسیس کانون فرهنگی هنری آیت الله طالقانی و نیز برگزاری دوره های مختلف و رشته های متنوع در آن، سعی کردم اوقات فراغتم را به این کانون بروم و در برنامه های آن شرکت کنم و زمانی که حضور دوستان و همسن و سالانم را در برنامه های آن می دیدم تشویق می شدم تا فعالیت ها و آموزش های قرآنی به کودکان و نوجوانان را در کانون ادامه دهم و حضورم در آن همیشگی باشد.
«مدهامتان» در شناسایی نخبگان مسجدی تاثیر گذار است
- همه ساله از سوی ستاد عالی کانون های مساجد کشور جشنواره هایی در رشته های مختلف برگزار می شود که یکی از آنها جشنواره قرآنی «مدهامتان» است، به نظر شما این جشنواره توانسته است در شناسایی نخبگان و برگزیدگان قرآنی مساجد تاثیرگذار باشد؟
همانطور که اشاره شد جشنواره قرآنی «مدهامتان» در پرورش نیروهای قرآنی موثر است من هم در این جشنواره چند دوره شرکت کردم و توانستم رتبه برتر را کسب کنم. زیرا اعتقاد دارم در رشته های مختلف فرهنگی دینی و هنری نیروهای مستعدی در مساجد مشغول به فعالیت هستند که لازم است از سوی دستگاه ها و نهادهای متولی امور فرهنگی مورد شناسایی و حمایت قرار گیرند.
به نظرم جشنواره قرآنی «مدهامتان» توانسته و می تواند در راستای ارتقای سطح توانمندی جوانان علاقه مند به قرآن و فرهنگ غنی اسلام و نیز حضور پر نشاط تر اعضای کانون های مساجد در فعالیت های قرآنی ملی و بین المللی و ترغیب و تشویق مدیران این کانون ها به کشف استعدادهای محلی و منطقه ای فعال در امور قرآنی تاثیر بسیاری داشته باشد و جا دارد از برگزار کنندگان این جشنواره بسیار تشکر کنم که در طول چند دوره این جشنواره را با موفقیت برگزار کرده اند.
خانواده ها با خیال آسوده فرزندانشان را به کانون می سپارند
- به نظر شما کانون های فرهنگی هنری مساجد توانسته اند در جذب نوجوانان و جوانان به مساجد تاثیر گذار باشند؟
کانون های فرهنگی هنری مساجد در طول چند سال فعالیت توانسته اند اعتماد خانواده ها را به خود جلب کنند. زیرا هم در ارتقای معنویت کودک، نوجوان و جوان تاثیر گذار هستند و هم خانواده ها با خیال آسوده فرزندانشان را به این مراکز می سپارند.
از طرفی در حال حاضر کانون های فرهنگی هنری مساجد در رشته های مختلف به تمام مقاطع سنی خدمات ارایه می دهند و نوجوانان و جوانان می توانند با شرکت در برنامه های آن ها به رشد و بالندگی برسند.
لازم است تا میان هیئت امنای مساجد با مدیران کانون ها، بسیج و امام جماعت مساجد، تعامل بیشتری برقرار شود تا فعالیت هایی که در آن ها برگزار می شوند مکمل یکدیگر و عاملی برای جذب جوانان و نوجوانان باشد.
نظر شما