به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پرس تی وی؛ این گزارش بر اساس اظهارات 45 نفر از ساکنان «سِرت» در ماه مارس سال گذشته تدوین شد. این افراد جزء دو سوم جمعیت 80 هزار نفری این شهر بودند که در پی اشغال سرت به دست داعش از این شهر گریختند.
این گزارش شامل «صحنههای هولناک» برگرفته از روایت شاهدان از جنایات داعش مربوط به فوریه سال گذشته میلادی است، که در بردارنده موارد گردن زدن دهها تن از شهروندان به اتهام جاسوسی است.
این گزارش همچنین موارد صلیبکشی و شلاق زدن افراد به خاطر کارهایی چون سیگار کشیدن و گوش دادن به موسیقی را به تصویر کشیده است.
لِتا تایلر محقق ارشد تروریسم و ضد تروریسم در دیدهبان یاد شده مستقر در نیویورک (که تصویر زیر متعلق به وی می باشد) گفت: «در حالی که توجهات جهانی بر جنایات در سوریه و عراق متمرکز است داعش در لیبی نیز آزادانه سرگرم کشتار است.»
پس از حمله امریکا و هم پیمانانش به لیبی در سال 2011 میلادی که منجر به سرنگونی دولت معمر قذافی شد، فعالیت گروههای تروریستی در این کشور آفریقایی افزایش یافته است.
در پی سرنگونی حکومت قذافی و نبود دولت مرکزی قدرتمند در لیبی، این کشور به صحنه فعالیت گروههای تروریستی تبدیل شد و تروریستهای داعش پس از غلبه بر قبایل محلی به ویژه در مناطق جنوبی، برای خود پایگاهی در این کشور شمال آفریقا ایجاد کردند.
اگرچه گروههای مخالف در لیبی اخیرا با هدف جلوگیری از گسترش نفوذ داعش، دولت وحدت ملی تشکیل دادهاند، اما گروه تروریستی تکفیری داعش با بهره برداری از این هرج و مرج توانسته است مناطقی را در این کشور اشغال کند.
در اواخر دی ماه سال 1394 و پس از تلاشهای بینالمللی، شورای ریاست جمهوری لیبی بر مبنای طرح مورد حمایت سازمان ملل، دولت جدید وحدت ملی را با هدف متحد کردن جناحهای متخاصم در این کشور معرفی کرد و نمایندگان دولت وحدت ملی سرانجام با حمایت سازمان ملل در طرابلس مستقر شد.
امریکا چندی پیش اعلام کرد در حال بررسی گزینههای نظامی در لیبی از جمله انجام حملات هوایی گستردهتر در این کشور خشونت زده است، و از ارسال سلاح برای دولت جدید خبر داد.
نظر شما