محمدفوقي، مسئول ستادهماهنگي و نظارت بركانون هاي فرهنگي هنري مساجد مازندران امروز (29ارديبهشت) دهه آخر ما شعبان را فرصت مناسبي براي آماده سازي مساجد جهت ميزباني ضيافت الله دانست و به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: يكهزار و 35كانون فرهنگي هنري مساجد مازندران اين پايگاه هاي ديني را براي حضور هرچه بهتر و بيشتر مومنين و نمازگزاران در ماه رمضان فراهم مي كنند.
وي با بيان اينكه اسلام كاملترين دين الهي است و در عصري كه فقر بهداشت بوده حفظ نظافت و بهداشت را به بندگان خود آموزش داد،افزود: پاكيزگي مساجد و خانه خدا نيز مورد سفارش قرآن و دين مبين اسلام است.
فوقي به تاكيد اسلام براي آراستگي و زينت داشتن هنگام رفتن به مساجد اشاره كرد و افزود: زينت مساجد صرفا زينت ظاهري و آراسته بودن لباس خوب ظاهري نيست بلكه زينت باطني، اخلاقي و رفتار ديني در محيط مسجد و حسن خلق مورد تاكيد است.
وي با بيان اينكه تكريم و غبارروبي مساجد هم در حوزه نرم افزاري و هم در حوزه سخت افزاري از اهميت ويژه برخورداراست، تصريح كرد: غبارروبي ظاهري مساجد خوب است اما غبارروبي باطني از عوامل و هيئت امنا مساجد در برخورد با جوانان و نوجوانان نيز مورد تاكيد است كه با روي خوش و چهره گشاده با آنان برخورد نمايند و زمينه ساز حضور حضور حداكثري مردم و جوانان در مساجد باشند.
فوقي با اشاره به اينكه محيط مسجد نيازمند به پاكيزگي ظاهري و بهداشت روحي و رواني است، خاطرنشان كرد: مطابق آموزه هاي ديني افرادي كه به تطهير فضاي فيزيكي، فرهنگي و معنوي مساجد مي پردازند مورد لطف و رحمت خداوند متعال قرار مي گيرند.
وي با بيان اينكه آراستگي، غبارروبي و معطر ساختن فضاي ظاهري مساجد بايستي در كنار آراستگي اخلاقي و رفتاري دست اندركاران مساجد باشد، گفت: همچنين ائمه جماعات، هيئت امنا و مسئولين فرهنگي مساجد بايد فضاي اين پايگاه هاي ديني را مناسب با همه ذائقه ها و سليقه ها به همراه اجراي برنامه هاي متنوع ، جذاب، شاد و با نشاط نمايند.
فوقي درخصوص پاداش معنوي و اخروي پاكيزه نگه داشتن مساجد، اظهار داشت: به فرموده رسول گرامي اسلام حضرت محمدمصطفي(صلي الله عليه وآله وسلم) بهشت مشتاق حضور پاكيزه كنندگان مساجد است.
وي بيان داشت: حرمت و قداست مسجد در اين است كه مردم را با معارف اسلامي آشنا و زمينه تقويت اعتقادات و باورهاي ديني را فراهم نمايد؛ از افكار و انديشه هاي مردم غبارروبي و از خرافات و موهومات غبارزدايي بعمل آيد.
فوقي با تاكيد اينكه بهداشت ظاهري مساجد بايد با بهداشت باطني، معنوي و فرهنگي نمازگزاران همراه شود، گفت: رعايت آسايش و رفاه روحي و معنوي نمازگزاران در مساجد و عطر آگين نمودن نمازگزاران در فضاي مسجد كه باعث شادي روح و طراوت جان نمازگزاران مي شود از آموزه هاي ديني است، خواستار ترويج و نهادينه سازي اين فرهنگ در بين كودكان و نوجوانان شد.
وي با بيان اينكه اهميت به نظافت و بهداشت از نشانه هاي تمدن اسلامي است، گفت: مساجد لازم است در نظافت سرويس بهداشتي، كفشداري، آشپزخانه و ظروف آن، فرش و موكت دقت و اهتمام ويژه داشته باشند.
فوقي با اشاره به اينكه دهه تكريم و غبارروبي مساجد از8خردادمصادف با 21شعبان آغاز و تا 17خرداد«30شعبان» ادامه دارد، يادآورشد: برنامه هاي اين دهه در سراسر كشور با عناوين روزشمار شامل: مسجد، بستر ترويج فرهنگ اقتصادمقاومتي-مسجد، مامن كودكان، نوجوانان و جوانان- مسجد، كانون نقش آفريني بانوي مسلمان در جامعه- مسجد، جلوه گاه پرچمداري روحانيت شيعه- مسجد، مركز رشد فضايل اخلاقي و ترويج سبك زندگي اسلامي- مسجد، مروج امربه معروف و نهي از منكر- مسجد، پايگاه انتظار، امامت و ولايت- مسجد، كانون انقلاب و بستر نشر فرهنگ ايثار و شهادت-مسجد، مركز بصيرت بخشي و روشنگري – مسجد، پرچمدار نشرمعارف قرآن و اهل بيت(عليهم السلام) برگزار مي شود.
نظر شما