جوان با آرمان گرایی های خود ایفاگر نقش اصلی در سناریوی ظهور است

خبرگزاری شبستان: شاخصه ها و نقاط آرمانی در تاسیس جامعه منتظر قطعا به دست جوانان انجام و ممکن می شود، چراکه جوان آرمان گرا و حقیقت طلب است .

حجت الاسلام عباسعلی حیدری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر مباحث مهدوی در گفت و گو با خبرنگار مهدویت  خبرگزاری شبستان با اشاره به فرا رسیدن روز جوان تصریح کرد: ما در این نگاه دو واژه داریم؛ واژه «انتظار و مهدویت» و مقوله منتظر بودن که معتقدیم به هر حال روزی حضرت حجت علیه السلام خواهند آمد و طبق وعده مسلم الهی در قرآن و روایات ظهور اتفاق می افتد و یک حکومت جهانی که فضایل و از جمله عدالت در آن پُررنگ است را پایه گذاری می کنند. و واژه ی دیگر «جوان» است.

 

وی افزود: جوان به شدت آرمان گرا و به دنبال فضایل است. آنچنان که یک جوان به دنبال آرمان ها و ارزش ها و فضایل است، ممکن است در یک فرد میان سال اینگونه نباشد. وقتی به روایات مهدوی مراجعه می کنیم (ما بالغ بر 6 هزار روایت مهدوی در کتاب معجم احادیث مهدوی داریم. البته اعم از روایاتی که از شخص امام عصر عجل الله تعالی فرجه یا پدران ایشان و یا پیامبر اعظم صل الله علیه وآله نقل شده) درباره عنصر جوانگرا بودن آن حضرت (عج) و بخصوص جوان بودن اکثر اصحاب و یاران حضرت (عج) تصریح شده است.

 

این محقق مهدویت در بیان دلایل این امر ابراز کرد: دلیل این موضوع این است که انگیزه ها برای اصلاح و کسب ارزش ها و فضایل و نشر آنها در جوان بسیار قوی تر است. لذا آنچه دورنمای آینده را می تواند تصویر و ترسیم کند این شرایط است.

 

حجت الاسلام حیدری در ادامه تاکید کرد: جوان ما با این روحیات می تواند مفهوم عمیق اعتقاد به امام عصر علیه السلام را در خود تقویت کند. از سوی دیگر ما در مقطعی هستیم که زمان غیبت کبری محسوب می شود. لذا وظیفه ی نخست ما ساختن یا تاسیس جامعه منتظر است؛ که شاخصه های ویژه ای در ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و .. دارد. رسیدن به این شاخصه ها و آن نقاط آرمانی در تاسیس جامعه منتظر قطعا به دست جوانان انجام پذیر و امکان پذیر است یعنی تلاش جوان باید این باشد که برای تحقق این شاخصه زمینه سازی کند.

 

این پژوهشگر عرصه مهدویت افزود: آنچه که برای یک منتظر در تاسیس جامعه ی آرمانی و منتظر ذکر شده قطعا شامل جوان منتظر نیز می شود. ما وقتی به روایات مراجعه می کنیم در برخی احادیث تکالیفی برای یک منتظر برشمرده اند. نخست این که هم به لحاظ نظری و هم به لحاظ عملی تلاش کند که منظر راستین باشد. ما گاه در زبان و گفتار ادعای انتظار داریم، دعای فرج می خوانیم و .. البته این نیز در جای خود تاثیرگذار است اما شعاع اثرگذاری آن به مرتب خیلی کمتر از زمانی است که عملا وارد میدان شده و کاری انجام دهیم.

 

وی در ادامه تاکید کرد: در راس سلسله وظایفی که در این زمینه وارد شده، معرفت و شناخت قرار دارد که خود شامل اقسام مختلفی می شود. گاهی این معرفت، شناسنامه ای و ظاهری است، اما گاهی معرفت حقیقی و ورای شناخت ظاهری است. شناخت شناسنامه ای معرفت و شناخت به حسب و نسب و خصوصیات ظاهری امام (عج) است. اما این «ادنی(کمترین) مراتب» شناخت است.  هرچند که خوب است و برای یک جوان منتظر ضروری است اما معرفت بالاتر، معرفت حقیقی است.

 

حجت الاسلام حیدری افزود: جوان منتظر ما باید مقام و جایگاه امام زمان (عج) را در عالم هستی که در راس آن مسئله ولایت است درک کند، بپذیرد و در عمل نشان دهد. از سوی دیگر تلاش کند تا مجموعه حقوقی که امام معصوم (ع) بر او دارد را احصاء کند. به عنوان مثال «حق وجود و هستی»؛ چرا که خداوند به برکت و به نعمت وجود مبارک امام و اولیای کرام است که لباس وجود بر تن ما پوشانده است. شخص حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه می فرمایند: ما دست پرورده ی پروردگامان هستیم و سایر مخلوقات دست پرورده ما هستند.

 

وی در ادامه به «حق بقا» اشاره کرد و گفت: باید بدانیم که امام عصر (عج) به منزله مدار و محور هستی است. همچنان که شخص ایشان بر این موضوع تصریح دارند. و حق «خویشاوندی رسول الله» یعنی آنچه پیامبر صل الله علیه وآله بر آن تصریح کرده و فرمودند: «من در ازای اجر رسالت هیچ چیز از شما نمی خواهم مگر مودت و محبت در حق اهل بیت و خویشاوندانم را.» یا «حق امام و پیشوا»، «حق پدر و فرزندی» چرا که ما معتقدیم رابطه میان امام و مومنین مانند رابطه پدر و فرزند است. و همچنین «حق ولایت». همه این حقوق به واسطه معرفت به دست می آیند و فواید و ثمرات این شناخت نیز فراوان است.

 

این پژوهشگر مهدوی در تشریح آثار و ثمرات شناخت درست امام عصر (عج) خاطرنشان کرد: شناخت، محبت به دنبال دارد چرا که ما نسبت به چیزی که از آن هیچ شناختی نداریم علاقه ای هم نشان نمی دهیم. ثمره دیگر شناخت، اطاعت و فرمان پذیری است. ما وقتی به کسی عشق می ورزیم از او حرف شنوی داریم. همچنین رسیدن به درجه ایمان و عمل صالح از دیگر ثمرات این شناخت است. شما تصور کنید یک جوان منتظر در دوره غیبت کبری با روحیه انتطار -  که او را به آینده ای روشن امیدوار می کند- ؛ از پرتو این شناخت و معرفت تبدیل به جوانی می شود که مرتکب آلودگی ها نخواهد شد، دست او به اعمال ناشایست نمی رود، زبانش به ناشایست باز نمی شود و... یعنی ثمره  این شناخت و معرفت در عمل بروز و ظهور پیدا می کند و شما با جوانی پاکدامن و نیکو سیرت مواجه می شوید که خود را برای ظهور آماده می کند.

                       

کد خبر 544943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha