به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیتالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید، در پیامی به اولین کنگره ملی حکمت و خرد جندی شاپور و بزرگداشت علی بن عباس اهوازی که امروز(28 اردیبهشت) در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، گفت: آنچه می تواند جامع بین حکمت و خرد در یک سو و شکوفایی ایرانی و اسلامی از سوی دیگر باشد، جریان پزشکی را به حکمت و جامعیت می رساند.
وی با بیان اینکه اگر پزشکی در محدوده تن خلاصه شود مشترکات فراوانی بین انسان و دام وجود دارد که تفاوت در مقدار مصرف دارو را سبب می شود، افزود: کاری که حکمت میکند، این است که پزشک را به جامعیتی می رساند که مشترکات بین انسان و فرشته را بررسی و به سمت فرشته شدن حرکت می کند.
وی با اشاره به اینکه اگر انسان به مکتب وحی دست پیدا کند، فرشته خوی می شود؛ نه بیراهه می رود و نه راه کسی را می بندد، اضافه کرد: این کنگره که جهت شکوفایی این مطلب از منظر ایران و اسلام برگزار می شود وقتی به جامعیت خود می رسد که مشترکات انسان و فرشته مشخص شود.
آیت الله جوادی آملی، تصریح کرد: خداوند در آغاز سوره مبارکه علق ما را به مکتب کرامت فرا می خواند و جامعه کریم، جامعه فرشته است، بسیاری از فرشتگان محو جلال و جمال الهی اند و بسیاری از بزرگان نیز راه حکمت را طی کرده، به معرفت رسیده و فرشته خوی شده اند.
وی با تاکید بر اینکه قرآن ما را گذشته از برخورداری از لذایذ ظاهری ما را از لذت معنوی آگاه می کند، خاطر نشان کرد: همچنین قبل از آنکه آسمان و زمین خلق شوند انسان با خدا عهد بست جز او را نشناسد، نپسندد و نپذیرد.
این مرجع تقلید اظهار کرد: حکمت این ظرفیت را دارد که پزشکی را به جامعیت برساند تا وقتی پزشک بیماری را درمان می کند هم بُعد جسمی او را در نظر داشته باشد و هم بُعد ملکوتی او را و روح و بدن را در نظر بگیرد؛ پزشک دستی بر زمین و دستی بالای زمین دارد.
وی تأکید کرد: جامعه ای که در سایه پزشکی حکیمانه باشد جامعه فرشته است، اگر مشکلاتی مانند اختلاس، رشوه، ربا و ... وجود دارد، همه به این دلیل است که انسان در بدن خلاصه شده و اگر انسان مشترکات بین خود و دام را در یک سو و مشترکات بین خود و فرشته ها را در سوی دیگر بنهد این جامعیت هم خواسته تن و هم خواسته روح را تأمین می کند.
نظر شما