به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، حجت الاسلام سید احمد حسینی صبح امروز ( 28 اردیبهشت ) در دومین نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان افزود: این جشن با هدف نهادینه کردن فرهنگ قرآن و عترت در بهار قرآنی ماه مبارک رمضان با استفاده از تمامی ظرفیت های فرهنگی و هنری در جهت ترویج فرهنگ قرآن و عترت برگزار می شود.
وی بیان داشت: در این جشن برنامه هایی چون نمایشگاه قرآن و عترت در نیمه اول ماه مبارک رمضان با محوریت مساجد، محفل انس با قرآن کریم و جلسات تدبر و تفسیر به صورت یک محفل در هر شهرستان، اجرای نمایش های خیابانی در صورت اعلام آمادگی گروه های تئاتر در همه شهرستان ها برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان خاطرنشان کرد: سایر برنامه های این جشن شامل نشست های تخصصی علمی و قرآنی دو تا سه نشست، شب شعر، خاطره و داستان سرایی قصص قرآنی سه برنامه، اکران و نمایش فیلم کوتاه و بلند ارسالی از سوی دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت با محوریت پخش در مساجد پخش می شود.
وی با اشاره به برگزاری آیین تجلیل و قدردانی از فعالان حوزه قرآن و عترت و تجلیل از پنج فعال قرآنی در این جشن، اظهار داشت: همچنین در این جشن مسابقات قرآن و نهج البلاغه توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان با همکاری صدا و سیمای مرکز استان کرمان برگزار می شود.
به گفته وی در مسابقات قرآن و نهج البلاغه هر روز به چهار نفر برنده، هدیه داده می شود.
والدین برا ی نیاز روحی فرزندان خود چاره اندیشی کنند
معاون سیاسی فرماندار جیرفت گفت: امروز متاسفانه کسی به فکر غذای روحی فرزند خود نیست و فرزندان گرفتار مشکلات متعدد هستند که باید خانواده ها در خصوص نیاز روحی آنها چاره اندیشی کنند.
محمود سالاری در دومین نشست شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان افزود: ضروری است در شورای فرهنگ عمومی راهکارهایی برای کنترل فضای مجازی داده شود.
وی با بیان اینکه نقش رابطه دوستی والدین با فرزندان برای دور نگه داشتن آنها از آسیب های اجتماعی، اظهار داشت: برنامه های صمیمی در فصل تابستان می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد.
وی با اشاره به ضرورت بیان احکام در ماه مبارک رمضان برای اطلاع افرادی که مبتلا به هستند، بیان داشت: باید در ماه مبارک رمضان برای روستاها برنامه ریزی فرهنگی شود تا آسیب های اجتماعی کم شود.
رئیس اداره آموزش و پروروش جیرفت نیز در ادامه گفت: بهترین ظرفیتی که در ماه مبارک رمضان می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد، مبلغین دینی هستند.
احمد اسکندری افزود: باید پیش از حضور مبلغین دینی در شهرستان های جنوبی استان جلسه ای با آنها برگزار و مشورت لازم در جهت کاهش آسیب های اجتماعی به آنها داده شود.
وی ادامه داد: در آیین ارتحال امام راحل رضوان الله علیه گروه هایی از آموزش و پرورش در این آیین شرکت می کنند.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه نیز افزود: ضروری است برای کاهش آسیب های اجتماعی پیش از حضور روحانیون در ماه رمضان آسیب شناسی اجتماعی برای انجام کار موثر تر انجام شود.
حجت الاسلام اصغر شاهرخی با بیان اینکه حضور مبلغین دینی می تواند در ماه رمضان برای انجام کار فرهنگی موثر باشد، بیان داشت: نقش مسئولین و مدیران نیز نباید در اجتماعات مردمی نادیده گرفته شود و مسئولین باید در این مراسم ها به همراه فرزندان خود حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: برقراری ارتباط بین مسجد و مدرسه در ماه مبارک رمضان می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی بسیار موثر باشد.
عضو فرهنگی و هنری شورا نیز در ادامه افزود: مبلغین مذهبی باید در ماه مبارک رمضان خانواده ها را از آسیب های اجتماعی آگاه کنند.
محمود حیدری با بیان اینکه می توان در این ماه با برپایی خیمه های معرفت مبلغین دینی به مردم مشاوره بدهند، بیان کرد: نصب بنر های فرهنگی، برگزاری مسابقات فرهنگی با موضوع ماه مبارک رمضان بسیار موثر است.
باید اقدامات فرهنگی را به فضای عمومی جامعه کشاند
نماینده رسانه های گروهی در شورای فرهنگ عمومی جنوب کرمان نیز گفت: باید اقدامات فرهنگی را به فضای عمومی جامعه کشاند که این کار را می توان با دادن یک افطاری، ارسال پیام کوتاه، بسته فرهنگی و غیره انجام داد.
بختیار مجاز افزود: در ماه رمضان باید کاری کرد که فضای جامعه متفاوت از سایر ماه ها شود.
وی با بیان اینکه آسیب های اجتماعی مصادیق متعددی دارد که در ماه رمضان به شدت کاهش پیدا می کند، اظهار داشت: می توان محور های آسیب های اجتماعی توسط کمیسیون پژوهش شورای فرهنگ عمومی تعیین و برای ارزیابی به سازمان تبلیغات پیش از اعزام مبلغین داده شود.
وی با بیان اینکه در خصوص مراسم ارتحال امام خمینی رضوان الله علیه در بعد سخت افزاری کار شده است، بیان داشت: اندیشه و سیره امام خمینی رضوان الله علیه نیز باید به جامعه انتقال پیدا کند.
نظر شما