به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین سالار آملی پیش از ظهر امروز (28 اردیبهشت) در نخستین همایش ملی آینده پژوهی آموزش عالی ایران، چشم اندازهای بین المللی شدن و چالش های آن که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: امروز در رأس فعالیت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بحث بین المللی شدن است و پرچم این امر نیز در دست شماست و خوشحال هستیم که برخی این پرچم را محکم گرفته و به این قضییه بها می دهند.
وی ادامه داد: بین المللی شدن و نگاه بین المللی داشتن برای آموزش عالی مهم است و در دنیای امروز تحولات سریع و شتابان است و شدت تحولات بسیار سریع بوده و این سرعت در همه زمینه های علمی، فناوری، اجتماعی، سیاسی و جغرافیایی دیده می شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اضافه کرد: تکنولوژی فراز و نشیبی را به وجود آورده و مرزها را درهم شکسته و در سطح دنیا تمدنی را ایجاد کرده که از آن با عنوان مدرنیسم نام می برند که برخی معتقد هستند این مدرنیسم می تواند جامعه را به ایده آل برساند و فقر و تضادها را کاهش دهد.
وی عنوان کرد: البته عده ای نیز معتقد هستند که این اسب سرکش در زمینه های متعدد معلوم نیست سرانجام به کجا می رسد و می تواند جوامع بشری را نابود کند بنابراین پست مدرنیسم را ایجاد کردند.
سالارآملی توضیح داد: از دل مدرنیسیم آنچه بیرون آمده مسئله جهانی شدن است و از دل فراز و نشیب ها، جهانی سازی واقعیتی است که در دنیای کنونی شکل گرفته و جهانی شدن برگشت ناپذیر است و یا ما را به ویران شهر و یا آرمان شهر می برد.
وی تصریح کرد: این موضوع وجود دارد در دنیا که علوم و تکنولوژی بحث واقعی جهانی شدن است و ما باید بپذیریم جهانی شدن واقعیت دارد؛ در کنار دولت و مجلس محلی، گروه ها و سازمان های بین المللی نقش بازی می کنند و معنای قدرت در عصر جدید تفاوت کرده و درک صحیح از شرایط بین المللی و واقعیات اثرگذار قوانین بین المللی بر رفتارهای داخلی حائز اهمیت است و پدیده های جهانی قوانین مشترک جهانی می طلبد.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل اعلام کرد: بین المللی شدن با پنج سرمایه اصلی یک کشور در ارتباط است که سرمایه امنیتی از جمله این سرمایه ها است و در واقع بین المللی سازی دانشگاه ها می تواند سرمایه های امنیتی را برای ما ایجاد می کند.
وی تأکید کرد: سرمایه اجتماعی، سرمایه فیزیکی و مالی، فرهنگی و علمی از جمله سرمایه های اصلی است که با بین المللی شدن ارتباط دارد.
سالارآملی در خصوص چالش های بین المللی شدن اظهار کرد: مهمترین اثرگذاری ها در حیطه هویت ها و تغییر آن است و این احتمال وجود دارد که در بین المللی شدن هویت ملی و محلی تضعیف شود و وجود هژمونی در ارتباطات جهانی و دست بالای بعضی کشورها در قدرت نرم از جمله نوشتن و هدایت قوانین بین المللی از دیگر چالش های بین المللی شدن است.
وی اضافه کرد: آسیب های نظام بسته آموزش عالی شامل فرار مغزها، افزایش هزینه های تحقیقاتی، عدم وجود رقابت منطقه ای و جهانی، عدم رعایت استانداردهای سطح بالا و قابل قبول و بی نظمی و حاکمیت محورهای غیرواقعی می شود.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل افزود: 23 هزار دانشجوی خارجی در کشور داریم و در واقع نیم درصد دانشجویان ما خارجی هستند که با توجه به این رقم از کشورهای منطقه نیز عقب هستیم.
وی گفت: رتبه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه های برتر در رتبه بندی تایمز از رتبه 32 در سال 2012 به رتبه 26 به 2016 رسیده که علت نیز حضور در عرصه های بین المللی بوده است.
سالارآملی یادآور شد: بنابراین نظام بسته آموزش عالی ضربه می زند و باید کارهایی صورت گیرد و در واقع بزرگترین چالش ما در آموزش عالی و توسعه دانشگاه ها، نظام بسته آموزش عالی است که باید متفکرانه و با برنامه آن را باز کنیم زیرا در جهانی شدن جز این راهی را نداریم.
نظر شما