خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پیش نویس طرح جامع فرودگاه در سال 1354 تهیه و در سال1356 موافقت اصولی با آن به عمل آمد و مقدمات اجرائی آن آغاز گردید، پس از توقف چند ساله مصادف با جنگ تحمیلی ، مجدداً در اسفند 1369 فعالیت در این زمینه به صورت عملی شروع شده و با تجدید نظر در طرح جامع و تصویب آن توسط وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان هواپیمائی کشوری وقت، عملیات طراحی و اجرایی ادامه یافت. در سال 1381 فرودگاه مذکور برای تمام پروازهای بین المللی و جابجایی مسافران در سال برنامه ریزی شد.
فرودگاه امام توسط شرکت فرودگاههای کشور اداره میشود و مرکز فعالیت شرکتهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، ماهان، آسمان، قشم، کاسپین، تابان و زاگرس میباشد. تا اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ ایرلاین بوده که با بیش از ۷۰۰ پرواز هفتگی تهران را به شهرهایی در بیش از ۳۰ کشور جهان متصل میکنند.
بنابراین گزارش، فاز یک فرودگاه امام خمینی دارای یک ترمینال مسافر بری فعال با ظرفیت جابجایی ۶/۵ میلیون مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار در سال بوده و فاز ۲ فردگاه نیز در حال ساخت میباشد. در شهریور ۹۳ پل ارتباطی فاز ۱ و ۲ با تغییر کاربری به عنوان ترمینال موقت حجاج مورد بهرهبرداری قرار گرفت. فرودگاه امام با جابجایی نزدیک به ۵ میلیون مسافر در سال ۱۳۹۲ یازدهمین فرودگاه خاور میانه از نظر جابجایی مسافر است این آمار در ۱۱ ماهه سال ۹۳ به ۵٬۸۴۴٬۰۹۰ مسافر رسید. فرودگاه امام همچنین با جابجایی نزدیک به ۹۹ هزار تن بار در سال یکی از فرودگاههای مهم منطقه در زمینه حمل بار نیز میباشد.
این گزارش می افزاید: در طرح توسعه فرودگاه بینالمللی امام پهنه ۱۴ هزار هکتاری فرودگاه به دو بخش هوایی و غیر هوایی تقسیم شده است. بخش هوایی شامل ۴۰۰۰ هکتار از اراضی فرودگاه است که به چهار فاز تقسیم شده، فاز اول این پروژه شامل ترمینال مسافری شماره یک و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۶/۵ میلیون مسافر در سال است که در حال حاضر سالانه به ۵ میلیون مسافر سرویس میدهد. فاز دوم شامل ترمینال مسافری شماره دو و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن با ظرفیت جابجایی حدود ۲۰ میلیون مسافر در سال در حال حاضر در حال ساخت میباشد، هزینه احداث و تکمیل فاز دوم طرح توسعه فرودگاه حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. فاز سوم شامل ترمینال مسافری شماره سه و تأسیسات و ساختمانهای جانبی آن خواهد بود که از لحاظ معماری و ظرفیت دقیقاً مشابه ترمینال مسافری شماره دو است. در فاز چهارم طرح توسعه این فرودگاه که فاز نهایی بخش هوایی است برای افزایش ظرفیت فرودگاه تا ۹۰ میلیون مسافر در سال برنامهریزی شده است. بخش غیرهوایی طرح توسعه فرودگاه (شهر فرودگاهی) حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی فرودگاه را به خود اختصاص میدهد که شامل ۱۵۰۰ هکتار منطقه آزاد تجاری، ۲۵۰۰ هکتار منطقه ویژه اقتصادی و حدود ۶۰۰۰ هکتار با کاربریهای متفاوت است.
حال این فرودگاه به گفته رئیس سازمان هواپیمایی كشوری در حال تبدیل به هاب مهم در منطقه است و انجام اینكار در دستور كار سازمان هواپیمایی كشوری است. ایرنا به نقل از علی عابد زاده، رئیس سازمان هواپیمایی كشوری نوشته است: "بحث صدور MRTD و امنیت مسافران با استفاده از داده های بیو متریك از مباحث مورد بررسی در این همایش است و جمهوری اسلامی مایل است از تجربیات ایكائو و دیگر كشورها استفاده كند . با توجه به استراتژی های در حال توسعه كشورهای عضو باید مزیت هواپیمایی كشوری با شكل هایی كه مربوط به اسناد و مسافر هستند را بررسی كند تا كشورها تشویق به استفاده از گذرنامه های الكترونیكی شوند. برای اینكه بتوان شرق و غرب را در شرایط هوایی به یكدیگر متصل كنیم ضرورت دارد فعالیت بیشتری در این راستا صورت گیرد. ایران در عرصه هوانوردی و ناوبری هوایی جایگاه ویژه ای دارد. ایران پلی بین شرق و كشورهای اروپایی است و كوتاه ترین مسیر های هوایی را در سراسر آسیا در اختیار كشورها قرار می دهد كه این موضوع سبب كاهش دو برابری مسیرها و در بخش مدیریت حمل و نقل هوایی ، نظارت بر هوانوردی سبب افزایش سطح كیفی ترانزیت هوایی می شود."
یادآور می شود: ایران با 80 فرودگاه عملیاتی و فعال خدمات داخلی و بین المللی ارائه میكند و پیش بینی می شود فروگاه امام خمینی (ره) در آینده یكی از مراكز مهم توسعه باشد.
نظر شما