تقویت هویت فرهنگی ایرانی اسلامی سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

خبرگزاری شبستان: معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این مبناست که همه برنامه‌ها و محصولات در جهت تقویت هویت فرهنگی ایرانی اسلامی باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان، حسین نوش آبادی، معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین جلسه شورای اداری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به مضامین عالی صلوات شعبانیه گفت: حضرت محمد و آل محمد(ص) شجره نبوه و کشتی جاری در اعماق دریاها هستند که هرکسی در این کشتی سوار شود سعادتمند و هرکسی در آن سوار نشد خسارت می‌بیند و ما مسئول هستیم که ملازم این کشتی و شجره نبوی و خاندان رسالت باشیم.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ارزش هر انسانی به اندازه همت اوست، تصریح کرد: همت یعنی انگیزه های درونی و باطنی که ما را به هدف رهنمون می‌سازد و اگر این انگیزه درونی نباشد نمی‌توان به سوی حقیقت رهنما شد.

 

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باتأکید بر اینکه کار فرهنگی باید با نیت و همت همراه باشد که اگر باور و همت نباشد احساس خستگی و افسردگی ایجاد می‌شود، خاطرنشان کرد: برنامه‌های فرهنگی باید بتواند افراد را به جهت مثبت و ارزش‌ها هدایت کند و اوقات فراغت با برنامه‌های مثبت غنی شود.

 

وی با اشاره به لزوم ایجاد سرور در برنامه‌ها بیان کرد: بسیاری از متفکران، عرفا و فلاسفه از محیط و هویتی مکدر به فضای روشن و الهی رسیدند که این مسئله بر اثر اتفاقی اثرگذار و انگیزه بخش بوده، برنامه‌های صحنه‌ای و هنری در همین راستا ارزشمند است و باید به موازات سایر وظایف پیش رفته و در خدمت ارزش‌های متعالی باشد.

 

نوش آبادی با تأکید بر لزوم ارج نهادن به تلاش های صورت گرفته که با حداقل امکانات و اعتبارات انجام می‌شود، اظهار کرد: لازم است نگاه به حوزه فرهنگ متوازن و متعادل باشد، نه آنقدر که متهم به توجه صرف به هنر شویم و یا تنها به برنامه های متعارف فرهنگی پرداخته شود.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: استان اصفهان استانی بزرگ در زمینه فرهنگ و هنر است اما برای نیل به خود شکوفایی باید به خود باوری برسیم.

 

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سیاست های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به نظرات مقام عالی وزرات بر اصول محکمی استوار است، توزیع عادلانه امکانات، تجهیزات و اعتبارات و ... از جمله این اصول بوده و در این میان به ظرفیت استان‌ها و توان و قابلیت در ارائه و اجرا برنامه ها نگاه می‌شود؛ در زمینه های چاپ و نشر، سینمایی، هنرهای دستی و در بعضی استان‌ها هنرهای آیینی هر استانی با توجه به قابلیت‌ها و امکانات، منابع منظور می‌شود.

 

وی با بیان اینکه تمرکز زدایی سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: در سال‌های گذشته برنامه‌ها به صورت متمرکز در تهران اجرا می‌شد اما اکنون استان‌ها میزبان برنامه‌های ملی و فراملی هستند.

 

نوش آبادی خاطرنشان کرد: اکنون به دلیل تحولات و بعضی نارسایی‌های موجود باید نشاط را در جامعه اشاعه داد، نشاط تنها شادی و سرور نبوده بلکه انگیزه داشتن و امید نیز هست.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامهاظهار کرد: در کنار واگذاری امور به استان‌ها باید دقت‌ها را نیز افزایش داد و لازمه حذف بروکراسی افزایش دقت در جهت تثبیت نگاه به مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد؛ تعمیق بخشی به برنامه های فرهنگی و هنری باید در دستور کار قرار گیرد و این سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که همه برنامه‌ها و محصولات در جهت تقویت هویت فرهنگی ایرانی اسلامی باشد.

 

سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نامگذاری سال ٩٥ به نام اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل بیان کرد: لازم است در این زمینه گفتمان سازی صورت گرفته و این گفتمان نهادینه شده و به اجرا و عمل در آید و تمام مولفه‌ها ازکتاب و نشریه و... در این زمینه به خدمت گرفته شود.

 

وی کاهش تصدی گری را سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: باید کاهش تصدی گری و واگذاری امور به انجمن‌ها، تشکل‌ها و... و افراد توانمند انجام شود و این سیاست در استان‌ها و شهرستان‌ها نیز دنبال شود به گونه‌ای که هیچ زمانی نباید فضاهای فرهنگی بدون برنامه و رها باشند و لازمه این کار فعال سازی انجمن‌ها و تشکل‌ها است که دائما در ارتباط با نخبگان برنامه‌های متعدد و متفاوت ارائه شود.

 

نوش آبادی گفت: معرفی فرهیختگان هویت ایجاد کرده و سبب قوام، اعتلا شده و مقاومت فرهنگی ایجاد می‌کند و سبب الگوسازی برای جوانان در برابر الگوسازی بیگانگان می‌شود.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر توسعه مشارکت مردمی در موضوعات سخت افزاری و نرم افزاری اظهار کرد: اطلاع رسانی فعال و استفاده از رسانه‌ها در جهت بیان فعالیت‌های متفاوت و متکثر، تعامل با نمایندگان مجلس در جهت حمایت از برنامه‌های فرهنگی، توجه به شورای فرهنگ عمومی و فعال سازی و به ظرفیت رساندن آن و توجه به ارائه اطلاعات نیز از دیگر سیاست‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 

در این جلسه همچنین حجت الاسلام و المسلمین ارزانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به ارائه مهمترین برنامه‌های ساختاری و فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در سال ٩٥ پرداخت.

 

کد خبر 544554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha