از ازدواج های سنتی تا وصلت های تلگرامی/ ازدواج اینترنتی درست یا غلط؟

خبرگزاری شبستان: حضور نگران کننده دختران و پسران ایرانی در شبکه های اجتماعی و مجازی سبب بروز معضلات جدی شده است ، که زنگ خطری برای جوانان می باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، بالا رفتن سن ازدواج یکی از معضلات نسل جوان امروز به شمار می رود و ریشه بسیاری از جرائم را می توان در افزایش سن ازدواج جوانان جست وجو کرد.

 

در گذشته های نه چندان دور دختران و پسران بعد از سن بلوغ به خانه بخت می رفتند ولی امروزه سن ازدواج دختران و پسران افزایش یافته است به طوری که طبق آمارهای رسمی سن متوسط  ازدواج برای پسران (۲۵ ) تا (۳۵) و برای دختران (۲۴) تا (۳۰)سالگی است.

 

ازدواج هم یکی ازمقوله هایی است که روزبه روزدستخوش تغییرات بیشتری درمیان نسل های جوان می شود و شاید رواج ازدواج های اینترنتی درجامعه را بتوان پیچیده ترین شکل آن دانست که قضاوت کردن درباره آن باتوجه به ناشناخته بودن آن کاردشواری است اما افزایش این ازدواج ها ازیک سو و بالارفتن آمارطلاق دربین آنها باعث می شود که توجه ویژه تری را  بطلبد.

 

روانشناسان و جامعه شناسان می گویند یکی از دلایل مهم بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان گذراندن اوقات فراغت در فضاهاهای مجازی است، این روزها با توجه به افزایش فعالیت کاربران در فضای مجازی، تمایل به ازدواج هایی که به ازدواج اینترنتی معروف شده، افزایش پیدا کرده است، موضوعی که می تواند آسیب‌های فراوانی بدنبال داشته باشد.

 

بیشترین افرادی که از طریق همسریابی اینترنتی مبادرت به آغاز آشنایی می‌کنند شامل گروه‌هایی هستند که محدودیت‌هایی دارند؛ حالا این محدودیت‌ها ممکن است مربوط به مشکلات فردی، خانوادگی، ظاهری و فرهنگ حاکم بر محیط زندگی فرد باشد.

 

ترویج فرهنگ ازدواج مجازی در بین هم میهنان‌مان، ما را بر آن داشت تا به سراغ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی این استان رفته و به آسیب شناسی این مسئله از منظرهای گوناگون پرداختیم.

سراب سایت های همسریابی در فضای مجازی

 

سید محمد معصومی، عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فضای مجازی یک پدیده ای اجتماعی نو ظهور است، به خبرنگار شبستان گفت: در ده سال اخیر تکنولوژی در کشور ایران از پیشرفت های چشمگیری برخوردار بوده است.

 

وی افزود: فضای مجازی یک فضای کاملا واقعی است چرا که عرصه ای جدیدی از ارتباطات را به وجود آورده است و باعث آشنایی قومیت ها و فرهنگ های مختلف شده است.

 

وی تصریح کرد: امروزه فضای مجازی در دسترس قشرجوان قرار گرفته است و متاسفانه تعداد قابل توجهی از نوجوانان و جوانان با هدف دوست‌یابی وارد این فضا می‌شوند و پس از آشنایی به ازدواج ختم می شود.

 

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با وجود فضای مجازی فرصت ارتباطات چهره به چهره از آحاد مختلف مردم سلب شده است و همین مورد موجب آشنایی بین دختر و پسر شده که باید این مهم تحت نظارت خانواده ها و برحسب ملاک و معیار دقیق باشد.

 

معصومی عدم راست آزمایی را یکی ازمعضلات فضای مجازی دانست و خاطرنشان کرد: چت کردن و آشنایی بین دختر و پسر در فضای مجازی حالت عاطفی را بین طرفین ایجاد می کند و این خود نوعی تهدید به شمار می رود .

 

وی ابراز داشت: چون معمولا افراد در اين فضا مي‌توانند اطلاعات خلاف واقع از خود ارائه دهند و امكان سنجش آنها وجود ندارد، سرانجام اين ازدواج‌ها چندان موفق نيست.

 

وی عنوان کرد: بهترین راهکار برای رفع مشکلات ناشی از فضای مجازی فرهنگ سازی است به این معنی که مسئولان فرهنگی جامعه با ارائه مشاوره به والدین و همچنین تولید برنامه های مختلف به آموزش خانواده ها و جوانان بپردازند.

 

وی در خصوص سایت همسریابی نیز بیان داشت: امروزه افراد سودجو با راه اندازی سایت های همسریابی غیرقانونی به اطلاعات افراد دسترسی پیدا می کنند و اقدام به اخذ هزینه خواهند کرد که باید معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره‌کل ورزش و جوانان خود اقدام به سایت همسریابی کند و نظارت براینگونه سایت ها را برعهده بگیرد.

 

 

بی اعتمادی در بین زوج ها عمده ترین آسیب ازدواج اینترنتی است

 

سعید گلستانی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان نیز با بیان اینکه در زمان های گذشته ازدواج توسط بزرگترها صورت می گرفت، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به ظهور پدیده های اجتماعی و وجود رسانه های دیداری، شنیداری و گفتاری ازدواج بین دختر و پسر از این طریق صورت می گیرد.

 

وی افزود: یکی از دلایل ازدواج های مجازی افزایش سن ازدواج می باشد که از در وحله ای نخست از طریق پیامک و چت در تلگرام و اینستاگرام و لاین و... صورت می گیرد.

 

وی تصریح کرد: هدف بسیاری از پسران از چت کردن ازدواج نمی باشد و  برخی از افراد سود جو با ترفند امر ازدواج دختران را به کام بلا دعوت می کنند و ممکن است پس از دلباختگی و علاقه مندی دختر به پسر و عدم رسیدن به خواسته اقدام به کارهای زشت و ناپسند کند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان اظهار داشت: آشنایی در فضای چت روم ها بعد ها در روابط زوج ها تاثیرات عمیقی می گذارد چرا که آنها در مرحله نخست برای برقراری ارتباط با یکدیگر ناگزیرند در برخی موارد خود را بسیار ایده آل معرفی کنند و این مسا له زمان زیادی طول نخواهد کشید.

 

گلستانی خاطرنشان کرد: بی اعتمادی در بین زوج ها عمده ترین آسیب ازدواج اینترنتی است چرا که همواره این دغدغه با آنهاست که آیا همسرشان با افراد دیگری هم چت می کند.

 

وی بیان کرد: از سوي ديگر استفاده از اين وسايل براي آشنايي و ازدواج با بافت سنتي جامعه ما همگوني ندارد چرا که جامعه ما در امر ازدواج جامعه‌اي است كه پايبندي‌های بي‌قيد و شرطي را به آداب و سنن دارد.

 

وی افزود: متاسفانه یکی از خطراتی که ازدواج های اینترنتی دارد، ادامه‌ ارتباط به‌صورت مجازی است چرا که این فضا زمینه‌ی مناسبی برای طرح دروغ و ساخت تصویری دروغین از شخصیت و هویت خود است.

 

ضرورت راه اندازی بنیاد خیریه ازدواج

 

وی گفت: یکی از راه کارهای مصون ماندن از آسیب های اجتماعی از جمله ازدواج های فضای مجازی راه اندازی بنیاد خیریه ازدواج در راستای تسهیل در این امر به صورت شرعی و قانونی است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان عنوان کرد: اداره کل ورزش و جوانان با همکاری سایر دستگاه ها بر طبق منویات مقام معظم رهبری باید اقدام به راه اندازی بنیاد خیریه ازدواج کند.

 

 در نتیجه می توان گفت: پیدا کردن شریک زندگی مناسب همواره یکی از مهمترین چالش های زندگی فردی و اجتماعی است و این با پیشرفت فن آوری و تکنولوژی در عصر ارتباطات صورت های نوینی به خود گرفته است اکنون تنها با فشار دادن چند کلید می توان عضو سایتی شد که هزاران نفر از اقصی نقاط دنیا برای یافتن دوست یا شریک زندگی در آن عضو شده اند با فراگیر شدن اینترنت در دنیا استفاده از وسیله و شبکه های دوست یابی یکی از پر طرفدارترین شیوه ها در دوست یابی است که ایرانیان هم از این مقوله مستثنی نیستند، در فضای مجازی تضمینی وجود ندارد که اطلاعات ارائه ‌شده از سوی کاربران تا چه حد صحت دارد، زیرا در بسیاری از موارد افراد ایده‌آل‌های خود را به طرف مقابل منعکس می‌کنند.

 

دختران و پسران باید بدانید یکی از مهم ترین آفت های  ازدواج‌های مجازی، توجه نکردن به اختلافات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی فرد و خصوصا خانواده‌ی اوست، در ارتباط مجازی، از آن‌جا که طرف مقابل در واقعیت دیده نمی‌شود، توجه کمتری به اختلافات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی می‌شود پس درباره طرف مقابل تحقیق کنید و به اطلاعات داده شده اکتفا نکنیدو حتما خانواده ها را در جریان این روابط قرار بدهید.

 

گزارش: سمیرا قادری

کد خبر 544527

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha