گسترش ارتباطات فرامرزی، یکی از الزامات پویایی مطبوعات

خبرگزاری شبستان: برگزاری نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی جدار مرزی ایران و عراق، افق تازه ای را روی مطبوعات محلی و روزنامه نگاران محلی در ایران و عراق می گشاید.

خبرگزاری شبستان - ایلام: با توجه به جوهره ارتباطات لازم است که در این زمینه فراتر از حوزه‌های مشخص به فعالیت پرداخت، لذا می‌توان گفت که برگزاری جشنواره فرامرزی، می‌تواند موجب گسترش ارتباطات محلی و منطقه‌ای باشد و بی‌درنگ این جشنواره در نوبه خود تأثیرات مثبتی را بر جای خواهد گذاشت.

 

از سوی دیگر باید به این مسئله توجه کرد که گسترش ارتباطات فرامرزی یکی از الزامات پویایی مطبوعات است و همچنین این مسئله می‌تواند موجب زنده نگاه‌داشتن ارتباط بین کشورهای مختلف و همچنین توسعه مطبوعات هر دو کشور باشد.

 

به‌طورقطع می‌توان گفت که برگزاری چنین رویدادهای بزرگی در ایران می‌تواند جرقه ترقی مطبوعات کشور باشد، چراکه ارتباط فرامرزی بین مطبوعات و خبرگزاری‌های ایران و عراق پتانسیل اندیشیدن را در بین گروه‌های در نظر گرفته‌شده تقویت می‌کند.

 

همچنین به اعتقاد من می‌توان از جشنواره فرامرزی مطبوعات و خبرگزاری‌های جدار مرزی کشور ایران و عراق به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای مطبوعاتی کشور یادکرد و امیدواریم این همکاری‌های ارتباطات محلی و منطقه‌ای گسترش یابد.

 

از سوی دیگر می‌توان از این منظر نیز به برگزاری این جشنواره نگاه کرد، با توجه به نیاز مطبوعات ایران، می‌توان این‌گونه برداشت کرد که این جشنواره افق تازه‌ای را روی مطبوعات محلی و روزنامه‌نگاران محلی در ایران و عراق می‌گشاید.

 

همچنین با توجه به‌ضرورت ها و نیازهایی که در شرایط فعلی روزنامه‌نگاری و مطبوعات ایران وجود دارد باید گفت که لازم است همکاری‌های آکادمی، نظری، حرفه‌ای و عملی تقویت شود چراکه در حال حاضر ما نسبت به نیازها و زمینه‌های موجود در این عرصه، دچار عقب‌ماندگی هستیم، علاوه بر اینکه این نکته نیز اشاره کرد که در شرایط فعلی ارتباطات به‌صورت عامل و مطبوعات به‌صورت خاص به زیرشاخه‌های متفاوتی تبدیل‌شده است که ازجمله می‌توان به حضور حوزه‌های جدید روزنامه‌نگاری همچون روزنامه‌نگاری شهروندی، موبایلی، کنشگر و گونه‌های متفاوتی اشاره کرد که این مسئله نیز مبادله تجربیات را آشکار می‌کند.

 

از سوی دیگر با توجه به شرایط فرهنگی خاص کشور لازم است که در انتقال تجربیات نسبت به کشور انتخاب‌شده توجه شود، چراکه امکانات و اولویت‌ها این‌گونه ایجاب می‌کند که در حوزه‌هایی با کشورهای مرزی وارد تبادل مطبوعاتی شویم که مزیت نسبی و مشترکات فرهنگی بیشتری داشته باشیم.

 

به‌طورکلی می‌توان گفت که سرمایه‌گذاری در تبادل تجربیات و گسترش اطلاعات فرامرزی می‌تواند موجب ایجاد تحولات گسترده‌ای در مطبوعات ایران شود، اما باید به این مسئله توجه کرد که باید کشوری انتخاب شود که ازنظر فرهنگی وابستگی و شباهت زیادی به ما داشته باشند.

 

از سوی دیگر اهمیت خبرنویسی برای رسانه‌های مرزی این‌گونه ایجاب می‌کند که انتقال تجربه، مبادله اطلاعات صورت بگیرد و می‌توان این‌گونه گفت که تبادل تجربیات در زمینه مطبوعات هیچ مرزی را نمی‌شناسد و رسانه‌ها نقش زیادی را می‌توانند در توسعه محلی مطبوعات داشته باشند.

دکتر هادی خانیکی، عضو هیئت عملی گروه ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

 

گفتنی است، نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های اطلاع رسانی جدار مرزی ایران و عراق ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت سال جاری در محل دانشگاه ایلام با حضور مقامات و مهمانانی از کشور عراق برگزار می شود.

کد خبر 544508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha