خبرگزاری شبستان: اوضاع در سومالی به خاطر خشکسالی بی سابقه وخیم گزارش شده است، سازمان ملل متحد این کشور را قحطی زده اعلام کرد.خانم جوست شیران، مدیر برنامه جهانی غذا در این باره گفت: هر 6 دقیقه یک کودک سومالیایی به دلیل قحطی زدگی و فقر جان می سپارد. مادران و خانواده ها نمی توانند تا غذای آنان را تامین کنند و کودکان بی روح خود را در خیابانها رها می کنند.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد روز گذشته نشستی اضطراری را در رم تشکیل داد و از جهانیان خواست تا به مردم قحطی زده شاخ آفریقا کمک کنند.خانم جوست شیران اظهار داشت: باید هر چه سریعتر به مردم سومالی کمکهای غذایی ارسال شود تا بیشتر از این آمار قربانیان بالا نرود..
رئیس بخش کمکهای غذایی سازمان ملل گفت: 45 در صد از ساکنان منطقه از سوء تغذیه رنج می برند و باید به سرعت به آنان کمک رسانی شود.کریستوفر تیدی ازسازمان کودکان وابسته به سازمان ملل(یونیسف) گفت: صدها نفر روزانه به بزرگترین پایگاه نظامی پناهندگان کنیا«داداب» پناه می آورند تا شاید جان خود و کودکانشان را نشان دهند.
وی پس از دیدار از این پایگاه نظامی گفت: بسیاری از کودکان به قدری از ضعف شدید رنج می برند که قادر به بلعیدن غذا نبستند و باید از طریق سرم غذا به آنها برسد.وی افزود : اوضاع خیلی اسفناک است، کودکی سه ساله ای را دیدم که فقط 5 کیلو گرم وزن داشت.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به جمع آوری 6/1 میلیون دلار برای سومالیایی ها فرا خواند و اظهار داشت: هر گونه تاخیر در ارسال کمک، باعث افزایش مرگ و میر در این کشور می شود.3/7میلیون نفر، یعنی چیزی حدود نیمی از ساکنان سومالی از بحران قحطی زدگی رنج می برند و سازمان ملل دو منطقه باکول(جنوب غرب) و شبیل(جنوب شرق) را قحطی زده اعلام کرد.
این خشکسالی به حدود 10 میلیون سکنه آسیب زده است.ده ها هزار نفر از مردم تاکنون از این کشور گریخته و به کشورهای همسایه کنیا و اتیوپی رفته اند. شرایط کنونی باعث شده روزانه 4 نفر از هر ده هزار کودک بمیرند. در حالی که سازمان های بشردوستانه به ندرت منطقه ای را قحطی زده اعلام می کنند، از سال 1992 برای نخستین بار است که سومالی قحطی زده اعلام می شود.
سازمان ملل همچنین امیدوار است که با وجود سیطره گروه شباب که مانع مرود کمکهای انسان دوستانه می شوند، بتوانند کمکهای خود را ارسال کنند.خانم کریستیانا آمارال، مدیر عملیات فوق العاده برنامه جهانی غذا گفت: با گروه شباب درباره ارسال کمکها مذاکره کرده ایم و موافقتهایی صورت گرفته است و لی به دلیل حج بحران کافی نیست.
فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد برای مقابله با بحران منطقه ای در شاخ آفریقا، 120 میلیون دلار اضافی داده که 70 میلیون به سومالی ها و 50 میلیون دلار به اتیوپی، کنیا، جیبوتی و اوگاندا اختصاص یافته است.
علاوه بر خشکسالی و جنگ داخلی که صدها هزار سومالیایی را به خروج از کشورشان می کشاند، بحران ناشی از بال رفتن سوخت و مواد غذایی نیز در این امر بی تاثیر نبوده است.
به دنبال بحران ایجاد شده ناشی از قحطی زدگی در سومالی، هزاران نفر به سایت تویتر پناه برده و از خشکسالی خبر داده و درخواست کمک کردند.
یک نفر بانام «کونولیک مدیا»در تویتر نوشت: باید وضعیت فوق العاده در سومالی اعلام شود، زیرا مردم در سومالی به دلیل شرایط بحرانی از گرسنگی جان می دهند.
یکی دیگر در تویتر نوشته است: «یک وعده غذا کمک کنید، به غذا محتاجند» . براین اساس بسیاری دیگر چنین درخواستهایی را اراده دادند.
با این وجود، برنامه جهانی غذا که تلاش دارد تا به 5/1 میلیون نفر در سومالی غذا برساند، می گوید: بیش از یک میلیون نفر از مردم در مناطقی هستند که هم اکنون امکان دسترسی به آنها وجود ندارد.
سومالی یکی از بالاترین درصدهای مرگ و میر کودکان جهان را داراست. 10 درصد از کودکان در هنگام تولد و 25 درصد از آن دسته که هنگام تولد جان سالم بدر میبرند، قبل از رسیدن به پنج سالگی از دنیا میروند. سومالی از لحاظ مبتلایان به ویروس اچ آی وی ایدز کمترین درصد در آفریقا و جهان را داراست.
در سومالی – که از زمان آغاز جنگ داخلی و بمدت 14 سال در انزوا بوده و دارای جمعیت مذهبی مسلمان نیز میباشد – نرخ این بیماری در حد یک و نیم تا 2 درصد کل جمعیت بزرگسال است.
پایان پیام/
نظر شما