به گزارش «خبرگزاری شبستان» از قم، محمدرضا جعفری در حاشیه "دومین طرح سفیران آسمانی"(ویژه مبلغان و مربیان روحانی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور) که در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) قم، در حال برگزاری است، با اشاره به مدل آموزشی حوزه های علمیه اظهار داشت: سیستم سنتی آموزش در حوزه بسیار مطلوب و مثمر است، توجه به شان طلبگی، زی طلبگی، تدریس همزمان با تحصیل و مطالعه بیشتر همگی از ویژگی های مثبت مدل آموزشی حوزه هستند.
وی بیان کرد: این که طلاب تا یک مقطعی در محل تحصیل خود اسکان دارند یکی از ویژگی های بی نظیر مدل آموزشی حوزوی ست، در واقع طلابی که از نزدیک با حال و اقوال اساتید، شب زنده داری و تهجد طلاب دیگر و اساتید و اخلاق معاشرت در یک فضای علمی دینی آشنا می شوند آثار مثبت زیادی دارد.
جعفری عنوان کرد: توجه به یادداشت برداری و مباحثه نیز از دیگر ویژگی های برجسته سیستم آموزشی حوزه هستند که باید در مساجد راه اندازی شوند، با ایجاد مباحثه در موضوعات مختلف در مساجد می توان به نتایج راهبردی مناسبی دست یافت.
وی با اشاره به محتوای سیستم آموزشی حوزه علمیه خاطرنشان کرد: عدم توجه به مراکز تخصصی، کمبود امکانات آموزشی، تغییر مدل سیستم آموزشی حوزوی به سمت سیستم دانشگاهی (دربعضی قسمت ها)، کمرنگ شدن تعامل اجتماعی روزانه حوزویان با مردم و طولانی بودن بحث آموزش در بعضی رشته ها برخی از معایب مدل آموزشی حوزه های علمیه هستند.
جعفری به سیستم آموزشی مراکز آموزشی غیر رسمی مانند بهزیستی اشاره کرد و گفت: فعالیت آموزشی این مراکز اصلا اصولی نیست، یک موسسه و نهاد آموزش موسیقی دارد و دیگری قرآن، بیشتر آن ها هم از شیوه های وارداتی برای آموزش استفاده می کنند که آسیب های خودش را دارد.
وی در پایان تاکید کرد: مسجد باید بحث آموزش را دقیق بشناسد، آسیب های که وجود دارد را بشناسد و بتواند مدل و سیستم جامع خود را بر اساس آموزه های دینی تدوین و اجرایی کند.
نظر شما