به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از بسیج سازندگی، چندسالي است كه برگزاري اردوهاي جهادي با هدف رفع محروميت از نقاط مختلف كشور در بين جوانان ايراني نهادينه شده است، اما امسال حضور طلاب و جوانان خارجي در اين اردوها به طور چشمگيري افزايش پيدا كرده است.
مسئول گروه جهادي امام موسي صدر در اين باره ميگويد: گروه جهادي طلاب خارجي با نام امام موسي صدر براي ششمين سال متوالي جهت سازندگي در مناطق محروم خوزستان به شهرستان بندري شادگان ميآيد و اقدامات فرهنگي و عمراني خود را براي محروميت زدايي انجام ميدهد.
ابوالفضل عليخاني با بيان اينكه هدف از اين اردو نهادينه كردن روحيه خدمت بين دانشجويان خارجي به عنوان يك امر فطري است، اظهار داشت: اين اقدامات جهادي براي محروميت زدايي در واقع يك الگوي اسلامي از خدمت رساني به محرومان جهان است. حقيقت اين اردوها اين است كه ما مردم را با زبان عملي به اسلام دعوت ميكنيم.
وي ميافزايد: وقتي يك دانشجو يا طلبه خارجي اين روحيه را فرا بگيرد، هنگام بازگشت به كشورش اين كار را ادامه ميدهد و چيزي به اين اندازه تأثير گذار براي دعوت به حق وجود ندارد.
وي با بيان اينكه اردوي جهادي كاشتن بذر محبوبيت در دل مردم است، بيان ميكند: امام خميني (ره) فرمودند كه «پابرهنگان انقلاب كردند». پس اين بار وظيفه ما است كه به پا برهنگان عالم خدمت كنيم و آنها را از محروميت نجات دهيم. ما در ايران به دنبال شيعه كردن جهان نيستيم بلكه همگان را به سمت حق دعوت ميكنيم تا در كنار يكديگر زندگي مطلوبي داشته باشيم.
عليخاني عنوان ميكند: اقدامات گروه سازندگي امام موسي صدر در ۲ بخش انجام ميشود كه از صبح تا اذان ظهر اقدامات عمراني و از ظهر تا عصر اقدامات فرهنگي است؛ البته شبها جلسات مباحثه و گفت و گو نيز برگزار ميشود.
وي با اشاره به استقبال دانشجويان خارجي از اردوهاي جهادي و محروميت زدايي ميگويد: در دو سال اخير تعداد افراد ثبت نامي براي حضور در اين اردوها به شدت افزايش يافته ولي به دليل محدوديت ما در اعزام براي اردوهاي جهادي شرايطي مانند معدل و نخبگي را در نظر گرفتهايم.
وي با اشاره به حضور ۸۰ طلبه خارجي از ۲۰ كشور جهان از جمله سودان، پاكستان، هند، نروژ، سوئد، چين و روسيه در اين اردو ميگويد: از ۳ ماه گذشته كار شناسايي نقاط محروم آغاز شد و با سفر به خوزستان ساخت ۴ خانه براي محرومان و مستضعفان در دستور كار قرار گرفت.
طلبه سوداني: اگر كسي يك بار اردوي جهادي را تجربه كند ديگر نمي تواند آن را رها كند
ابوعلي از سودان ۳۶ ساله است و درباره حضور در اين اردوها ميگويد: ۱۰ سالي است كه براي فرا گرفتن علوم ديني به ايران آمدهام و براي دومين بار است كه در اين اردوها شركت ميكنم. از اينكه در اواخر دهه سوم زندگي و انقدر دير با اين اردوها آشنا شدم ناراحتم چون در اين اردو است كه انسان ميتواند زندگي جهادي را فرا بگيرد.
وي ميافزايد: در كشورهاي ديگر شبيه به اين حركت وجود دارد اما هيچكدامشان مانند اين اردوهاي جهادي مثمر ثمر نيست چون در اين اردوها همه محبتها و ارتباط گيريها واقعي است. زماني كه در سودان زندگي ميكردم برخي از خارجيها براي اهالي سودان غذا تهيه ميكردند و گزارش ميگرفتند اما در نهايت اين گزارشها به ضرر مردم سودان بود و تهيه ملزومات زندگي براي اهالي اين كشور با منت انجام ميشد.
اين طلبه سوداني عنوان ميكند: من از نظر ظاهري يك خارجي هستم اما اين موضوع را پذيرفتم كه ما براي مهيا سازي زمينه هاي ظهور بايد به اتحاد و انسجام خاصي برسيم و مرزها نبايد براي ما محدوديت ايجاد كند چرا كه عزت و سربلندي اسلام، منجر به سربلندي همه كشورهاي اسلامي ميشود.
وي بيان ميكند: امسال براي حضور در اين سفر خانوادهام را همراهم آوردم تا بتوانند اين فضا را تجربه كنند و در زندگي خود به كار ببرند. شنيدن اين حرفها بيشتر شبيه به شعار است اما اگر كسي اين فضا را تجربه كند، ديگر قدرت جدا شدن از آن را ندارد.
ابوعلي ادامه ميدهد: اين روحيه سازندگي بيمنت و خدمت به محرومان بايد در همه جهان نهادينه شود، همين روحيه است كه اسلام را از شر استكبار نجات ميدهد و فقط اين روحيه ميتواند غرب را از ابتذال موجود رها كند. مسلمانان بايد اين روحيه را پرورش دهند چرا كه در سالهاي گذشته بسياري از كشورهاي مسلمان آسيب زيادي از جنگهاي تحميل شده توسط غرب ديدند و اين ويرانيها فقط با روحيه جهادي رفع ميشود.
طلبه پاكستاني: هدف اسلام خدمت به مردم است
سيد عباس موسوي، طلبه ۲۹ ساله پاكستاني نيز معتقد است كه شادي مسلمانان واقعي با شادي و ناراحتي ملت ايران يكي است براي همين هنگام تحقير ملوانان آمريكايي در خليج فارس بسياري از مسلمانان ديگر جشن گرفتند. وقتي اين شادي و ناراحتي يكي باشد ما وظيفه خود را ميدانيم كه به محرومان ايراني خدمت كنيم.
وي ميافزايد: البته بنده در روزهايي كه درس ندارم به كشور باز ميگردم و خوشبختانه توانستم جمعي از جوانان ديار خودم را به خدمت به محرومان ترغيب كنم. روحيه جهادي همان روحيه خوبي است كه جوانان پاكستاني به آن نياز دارند.
اين طلبه پاكستاني با اشاره به رفع محروميت در برخي از نقاط ايران بعد از برپايي اردوهاي جهادي ميگويد: پاكستان در سالهاي گذشته اسير وحشيگري آمريكا و غرب شد و قسمتهاي وسيعي از اين كشور در پي اين تجاوز نابود شدهاند، اگر بتوان اردوهاي جهادي را در پاكستان نهادينه كرد، بدون شك ميتوانيم در آيندهاي نه چندان دور شاهد ساخت پاكستان بود.
وي درباره حضور در دورترين روستاهاي ايران براي رفع محروميت تصريح ميكند: اسلام به ما ياد داده كه تعصبات قومي و قبليهاي را كنار بگذاريم و به محرومان از هر دين و قوم خدمت كنيم، پس تا وقتي كه در ايران هستيم به محرومان اينجا كمك ميكنيم و در آينده به هر كشوري كه برويم وظيفه خدمت به محرومان را داريم.
سردار محمدرضا نقدي نيز در جمع اين طلاب خارجي حاضر شده بود، به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جهادي ميگويد: چشيدن طعم محروميتزدايي به اين طلاب ياد ميدهد كه درك درستي از وضعيت محرومان پيدا كنند و اين درك درست به نهادينه شدن فرهنگ خدمت به محرومان كمك ميكند.
رئيس سازمان بسيج مستضعفين بيان ميكند: اين تجربه شيرين بايد به همه جهان اسلام منتقل شود تا محروميت زدايي در كل جهان اسلام توسعه پيدا كند و استكبار جرأت سوءاستفاده از محروميت مسلمانان نداشته باشد.
خبرگزاری شبستان: فعال جهادي كه يك طلبه سوداني است عنوان ميكند: من از نظر ظاهري يك خارجي هستم اما اين موضوع را پذيرفتم كه ما براي مهيا سازي زمينه هاي ظهور بايد به اتحاد و انسجام خاصي برسيم و مرزها نبايد براي ما محدوديت ايجاد كند.
کد خبر 544023
نظر شما