به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي وزارت علوم،تحقیقات و قناوری دكترسيدضيا هاشمي در ديدار با اعضاي شوراي فرهنگي و اتاق فكر دانشگاه رازي و دبيران انجمن ها، تشكل ها و كانون دانشجويي و فرهنگي دانشگاه كه در سالن جلسات حوزه رياست دانشگاه برگزار شد، اظهاركرد: نقد، انتقاد و بيان نظرهاي مختلف از نيازهاي اساسي دانشگاه است.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري بر آزادانديشي گفت: كرمانشاه در طول تاريخ نمونه بارز زندگي مسالمت آميز فرهنگ ها و مذاهب مختلف است و اين موضوع درمورد دانشگاه رازي نيز صدق مي كند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم با تاكيد بر اين كه فرهنگ بايد ما را به هم وصل كند نه اين كه ما را از هم جدا كند، اظهاركرد: بي شك برهم زدن جلسات و جنجال، كار ضد فرهنگي است اما گفت و گو و بحث، از راه هاي توسعه فرهنگ است.
دكترهاشمي تصريح كرد: علم نيز زير مجموعه فرهنگ است و نبايد فراموش كنيم كه حتي بودجه اي كه براي ساختمان دانشگاه صرف مي شود بودجه فرهنگي محسوب مي شود چرا كه دانشگاه در حالت كلي يك مكان فرهنگي است.
معاون وزير علوم با بيان اينكه اگر دانشگاه با جامعه پيوند نداشته باشد دچار مرگ تدريجي مي شود، افزود: بخشي از رسالت دانشگاه آماده سازي دانشجويان براي زندگي اجتماعي و دادن الگوهاي مناسب به جامعه است.
وي اتاق هاي فكر را ظرفيتي عظيم براي دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه بايد به طور مداوم جامعه را رصد كند؛ اتاق هاي فكر بايد مشكلات جامعه را مشاهده كرده و براي آنها در دانشگاه چاره انديشي كنند.
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم در ادامه به موضوع عفاف و حجاب اشاره كرد و گفت: حجاب جزو آموزه هاي ديني ما است و ما بايد براي ترويج هرچه بيشتر آن تلاش كنيم.
دكترهاشمي افزود: حجاب با روش هاي كنترل محسوس و نامحسوس ترويج نمي شود و اين كار نيازمند طرح هاي فرهنگي است.
معاون وزيرعلوم اظهاركرد: براساس آيين نامه برگزاري كنسرت ها در دانشگاه ها تخلف است اما برگزاري موسيقي فاخر هيچ ايرادي ندارد.
وي درباره آموزش زبان انگليسي هم گفت: آموزش انگليسي را متوقف نمي كنيم اما آموزش انگليسي نبايد جلوي آموزش زبان غني فارسي را بگيرد.
معاون وزيرعلوم گفت: با ايجاد اميد مي توان جلوي آسيب هاي اجتماعي همچون افسردگي و خودكشي را گرفت.
وي در بخش ديگري از سخنانش به برگزاري اردوهاي راهيان نور اشاره كرد و گفت: اردوهاي راهيان نور از ابزارهاي ما براي آشنايي دانشجويان با آرمان هاي مقاومت و ايستادگي است.
معاون وزير علوم تاكيدكرد: بايد بستري ايجاد شود تا دانشجو دچار روزمرگي نشود و به آينده اميدوار باشد.
دكترهاشمي تاكيد كرد:هيچ تشكل دانشجويي حق ندارد شاخه اي از يك جريان سياسي باشد اما ابراز نظرات در دانشگاه ها هيچ ايرادي ندارد؛ ما بايد زمينه مشاركت حداكثري را در جامعه و بويژه دانشگاه فراهم كنيم.
همچنين دراين نشست دكترمحمد ابراهيم اعلمي آل آقا رييس دانشگاه رازي با بيان اين كه بناي راهبرد هاي فرهنگي دانشگاه را بر هم انديشي گذاشته ايم گفت: دانشگاه بايد محل هم انديشي صاحبان فكر و انديشه باشد و نتيجه آن بايد به ارتقاي همگرايي ملي كمك كند.
وي افزود: امروز هدف ما از برگزاري اين نشست انتقال نظرات و استفاده از رويكرد هاي فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري است.
دكتر اعلمي خاطر نشان كرد: اختلاف سليقه در همه زمينه ها وجود دارد اما در ابعاد فرهنگي نمود بيشتري پيدا مي كند.
رييس دانشگاه رازي با اشاره به شعار« دانشگاه رازي، اخلاق محور و پيشرو در تحقق جامعه دانش بنيان» گفت: اخلاق از اولويت هاي اين دانشگاه و توجه به اخلاق از نياز هاي اساسي دانشگاه و جامعه است.
وي گسترش فعاليت انجمن هاي علمي و تشكل ها را از ديگر اولويت هاي دانشگاه برشمرد و گفت: در سال گذشته دو تشكل انجمن اسلامي دانشجويان عدالت گرا و انجمن اسلامي دانشجويان مستقل رسماَ شروع به فعاليت كردند. هم چنين انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه هم فعاليت خود را آغاز كرد.
دكتر اعلمي در پايان اظهار داشت:قانون گرايي را به عنوان اصل جدي علي رغم اختلاف سليقه در تمام فعاليت هاي دانشگاه فصل الخطاب قرار داده ايم و درچهارچوب قانون حركت مي كنيم
نظر شما