به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام، کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین، مزایا و ثبت شرکتهای دانشبنیان به همت پارک علم و فناوری استان در دانشگاه ایلام برپا شد.
دکتر محمد علیاکبری، رئیس دانشگاه ایلام در این کارگاه آموزشی اظهار کرد: اعضاء هیئتعلمی بایستی سریعتر از دیگران قدرت انطباق با محیط دانشگاه را داشته باشند، زیرا دانشگاه در طول زمان با تغییرات عملکردی و دانشی و همچنین مأموریتی همراه بوده است.
وی، گفت: دانشگاه زمانی قرار بود دبیرستان بزرگی باشد، جایی برای توضیح علم؛ اما امروزه علاوه بر اولویت داشتن این مأموریت، انتقال این علم و دانش و فناوری نیز به مأموریتهای دانشگاه افزودهشده است.
دکتر علیاکبری، بابیان اینکه پیشرفت علم و فناوری مأموریتهای دانشگاهها را بهروزتر کرده است، افزود: امروزه باید دانشگاهها در راستای تولید علم تلاش کنند، البته نه تولید علمی که در دفترخانههای مقالهنویسی امروز رایج است.
رئیس دانشگاه ایلام، با ابراز نگرانی از وضعیت ارائه و نوشتن مقالههای علمی در کشور، یادآور شد: امروز نوشتن مقاله کار دفترهای خصوصی در سطح شهر شده است که در مقابل وجهی مقاله درخواست شده را آماده و تحویل مینمایند، و این سهلانگاری موجب آن شده که آن مأموریت دانشگاه امروزه در رده چندم قرار گیرد.
دکتر علیاکبری، به همکاری خوب پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان با دانشگاه ایلام اشاره کرد و گفت: با متصل شدن مرکز رشد دانشگاه در سالهای اخیر این همکاری و هماهنگی قوت گرفته است و شرایط روز بروز در حال تغییر و پیشرفت است.
وی، به تغییر اسامی مدیریت های اجرایی در وزارت علوم و درسطح دانشگاهها، اشاره و افزود: اهمیت مسلح شدن دانشگاهها به فناوریهای روز دنیا امروزه حرف اول را در سطح مجامع علمی میزند و امروزه ورود فناوری به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی حاکی از اهمیت آن در پیشرفت و تکنولوژی جوامع دارد و دانشگاههایی در این زمینه موفقتر هستند که اعضاء هیئتعلمی آن سازگاری بیشتری با این شرایط پیداکرده و بامنطبق شدن با این فضای جدید در راستای اهداف دانشگاه تلاش مینمایند.
رئیس دانشگاه ایلام، بیان داشت: ما خیلی شفاف به اعضاء هیئتعلمی دانشگاه اعلام کردهایم، باوجود توانمندیها و پتانسیلهای بسیار خوبی که در دانشگاه ایلام وجود دارد، هیچگاه حاضر نیستیم استان آخر در سطح کشور در زمینه فناوری و بهروز بودن اساتید و اعضاء هیئتعلمی باشیم.
وی بابیان اینکه عدد ورود افراد به حوزه دانشمندی در استان بالا رفته است، تصریح کرد: بیش از 500نفر عضو هیئتعلمی و 1000 نفر مدرس دانشگاهی در استان در حال تدریس، و بیش از 40000 دانشجو در 36 دانشگاه استان در حال تحصیل میباشند.
دکتر علیاکبری، اضافه کرد: در ظاهر و انتظارات اولیه پیشرفت داشتهایم اما به آن سطح از سازگاری با محیط نرسیدهایم و در این سطح 1000 نفر عدد بزرگی است و اگر تلاش نکنیم هیچ پیشرفتی نخواهیم داشت و در روزمرگی، علمی را که کسب کردهایم، تبدیل به یک دانش عمومی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که همواره متفاوت عمل کنیم، و مثل مدیران اجرایی و شخصیتهای سیاسی و فرهنگی نباشیم، بلکه باید بدانیم که ادعای ما دانشگاهی بودن و علمی بودن ماست.
رئیس دانشگاه ایلام بابیان اینکه تمام سرمایه ما دانش ما است، گفت: امروزه ورود مدیریت دانش در حوزه اجرا، انتظارات را از دانشگاهیان و اساتید بالابرده است، درست است که تجربه خوب است اما انتظار ما این است که استاد دانشگاهی که در حوزه صنعتکار میکند بتواند کسبوکار صنعتی راه انداخته و متفاوت با صنعتگر تجربی که بهصورت پلهپله آمده است بتواند با کسبوکاری دانشی و هدفمند به تولید بپردازد.
وی افزود: در طول دو سال گذشته برای دستیابی به این هدف، ظرفیت کارگاهی و آزمایشگاهی دانشگاه را تا مهرماه آینده به دو برابر رساندهایم و این روند را تا دستیابی به مطلوب ادامه خواهیم داد.
دکتر علیاکبری، بیان کرد: باید تلاش کرد دانش ما در دانشگاه از حالت کتابخانهای و حالت نظری و تئوری خارجشده و در جنبه عملی بروز پیدا کند، اگر قادر نباشیم علم خود را تبدیل به سرمایه کنیم که دیگران ببینند و یا تبدیل به تجاریسازی و محصول نشود یک عده ژورنالیسم پیدا میشوند که میدان را به دست خواهند گرفت.
رئیس دانشگاه ایلام، خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که جامعه دانشگاهی خود را با شرایط جدید و انتظارات جدید وفق داده و با تبدیل دانش به ثروت و توسعه و انتقال آن بهخوبی ایفای نقش نماید.
نظر شما