تقابل فرهنگ غنی اسلامی و غربی عامل بالا رفتن سن ازدواج جوانان 

خبرگزاری شبستان:عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجب بالا رفتن سن ازدواج در بین جوانان شده است.

خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛

 

خانواده مامن انسان و شایسته ترین کانون برای آرامش و اطمینان و بقای زندگی اجتماعی است.

 

تاکید دین مبین اسلام به ازدواج، نشان دهنده اهمیت این امر در سعادت بشر است، در دین مبین اسلام ازدواج از بهترین سنت های دینی برشمرده شده که مایه برکات بی شماری است.

 

 

از نظر قرآن کریم، ازدواج مایه آرامش روح و روان آدمی است، تشویق اسلام به ازدواج خصوصاً در سن جوانی، و کراهتِ اسلام از تجرد در بسیاری از سخنان معصومین آمده است.

 

این روز ها بنا به دلایل متعدد سن ازدواج در جامعه افزایش یافته و جوانان کمتردیرتر به دنبال تشکیل خانواده و ازدواج می روند.

 

افزایش بی سابقه بالا رفتن سن ازدواج مشکلات فراوانی به دنبال خواهد داشت البته در این فرصت مجال بررسی مفصل آن فراهم نیست.

 

اما دوری از تشکیل خانواده، می تواند منشاء بسیاری از  مشکلات روانی حاصل از تنش های زندگی روزمره و  آسیب های اجتماعی باشد.

 

میثم هاشمی، کارشناس مسائل اجتماعی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد در خصوص بعضی مشکلات  ناشی از این افزایش سن ازدواج در جامعه، گفت:  افزایش سن ازدواج را می توان در سه بخش عمده تقسیم بندی کرد.

 

وی عوامل اجتماعی، را نخستین عامل  افزایش سن ازدواج خواند و افزود: زندگی اجتماعی یکی از ضروریات حیات انسان است به طوری که انسان ها بدون زندگی اجتماعی قادر به ادامه حیات نخواهند بود.

 

هاشمی، اظهار داشت: اگر در برنامه ریزی و سیاست گذاری برای کمک به پایین امدن سن ازدواج در جامعه تلاشی نشود مشکلات فراوانی پیش رو خواهیم داشت.

 

وی با تاکید به اینکه  مسائل اجتماعی یکی از عوامل افزایش سن ازدواج است، ابراز کرد: یکی از  مسائل اجتماعی  تحصیلات دانشگاهی است، که  طولانی بودن مدت تحصیلات دانشگاهی می تواند از عامل های افزایش سن ازدواج باشد.

 

این کارشناس اجتماعی، ادامه داد: این مسائل موجب می شود جوانان از ازدواج پرهیز کنند و نیز دختران به علت بالا بودن سطح تحصیلات حاضر به ازدواج با پسران با مدرک پایین تر نیستند و درصد بالایی از انها یا بدون همسر می مانند یا به ازدواج های نا خواسته تن می دهند.

 

وی بیان کرد: افزایش طلاق  و آسیب های اجتماعی موجب بالا رفتن آمار طلاق و دیگر آسیب های اجتماعی فرا روی ازدواج جوانان است.

 

 

هاشمی، اذعان داشت: آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، بی بند و باری، همسر آزاری نه  تنها باعث از هم پاشیدگی خانواده ها شده بلکه باعث سلب اعتماد جوانان  از ازدواج می شود.

 

این کارشناس اجتماعی، افزود: وجود این آسیب های اجتماعی موجب می شود کسانی که قصد ازدواج دارند سرنوشت خود را به افرادی که در دام این مشکلات گرفتار شده اند تشبیه کنند.

 

وی همچنین عدم توازن جمعیت  پسران و دختران اماده ازدواج را از دیگر عامل های بالا رفتن سن ازدواج خواند و گفت: بنا بر امارها جمعیت دختران در سن ازدواج  یک میلیون  و پانصد هزار نفر بیش از پسران اماده ازدواج است که این عامل همچنین نشان می دهد که پسران در ازدواج عجله چندانی ندارند.

 

هاشمی،  با بیان اینکه عدم توازن دختران و پسران در روستا ها بیشتر است، ادامه داد: به دلیل مهاجرت پسران از روستا ها به دیگر شهرها  در جستجوی کار، دختران روستایی دم بخت بیشتر از پسران هستند.

 

وی عوامل اقتصادی را نیز از عامل های عمده بالارفتن سن ازدواج در جامعه خواند و تاکید کرد: یکی از عمده ترین دلایل تاخیر ازدواج عوامل اقتصادی است.

 

 

این کارشناس امور اجتماعی استان لرستان، گفت: علت نداشتن تمایل به ازدواج در اکثر جوانان نداشتن شغل، مسکن، جهیزیه و هزینه های ازدواج است بنابراین عدم توان اقتصادی انگیزه ازدواج در جوانان را پایین می آورد.

 

وی با بیان اینکه گاهی همین داشتن شغل مانع ازدواج می شود، ابراز کرد: از انجایی که  یکی از انگیزه های دختران برای ازدواج  نیاز اقتصادی است، بسیاری از دختران شاغل از انجا که توان اقتصادی شان بالا می رود و به استقلال مالی می رسند با رسیدن به  این استقلال انگیزه  ازدواج در انها از بین می رود و رغبت چندانی به ازدواج ندارند.

 

هاشمی، اذعان داشت: دختری که شاغل است، معمولا خواستگار بیشتری دارد لذا نگرانی از بالا رفتن سن ندارد زیرا فکر می کند حتی اگر سنش افزایش پیدا کند شانس یک ازدواج خوب را خواهد داشت.

 

این کارشناس اجتماعی، عوامل فرهنگی را از دیگر عامل های بالا رفتن سن ازدواج جوانان خواند و بیان کرد: کشور ما خوشبختانه از فرهنگ  کامل و غنی اسلامی برخوردار است.

 

وی، افزود: به دلیل تهاجم فرهنگی  این فرهنگ  غنی و اسلامی در مقابل فرهنگ غرب قرار گرفته  که در غرب بسیاری از ازدواج ها در میان سالی و حتی سنین بالاتر انجام  می شود.

 

 

 منسوخ شدن ارزش های معنوی و جایگزین شدن ارزش های مادی سبب شده جوانان  ازدواج را امری مادی ببینند در صورتی که ازدواج برای کسب فضائل انسانی و نزدیک تر شدن به خدا و کامل کردن ایمان است .

 

کد خبر 543684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha