«مسجد» برای تمام فصل های زندگی برنامه دارد

خبرگزاری شبستان: فصول کودکی، نوجوانی و جوانی هر یک برای خود طرح و برنامه ای را می طلبد و پایگاه « مسجد » با وجود کانون فرهنگی هنری مسجد برای این فصل ها برنامه دارد، چراکه مسجد برای تمام فصل های زندگی برنامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، آن روزهای نه چندان دور، با فرارسیدن فصل اوقات فراغت دانش آموزان، خانواده ها این دغدغه را داشتند که برای گذراندن وقت فرزندانشان چگونه برنامه ریزی کنند. در این میان بودند، نوجوانان و جوانانی که از همان سنین کودکی به اجبار در صافکاری، مکانیکی و ... مشغول به کار می شدند. هرچند همین مطلب، سرفصل تثبیت شخصیت آنان و یادگرفتن هنر و حرفه ای بود، امّا یک مطلب مهم و آن فصل کودکی، نوجوانی و جوانی بود که در مسیر واحد تعریف شده جامعه نادیده گرفته می شد.

 

غروب ها یک توپ پلاستیکی بود و بچه های محل که مشتاقانه برای گل زدن به دنبال آن می دویدند. این طبیعت ذاتی انسان که تمایل دارد در جمع ها حضور داشته باشد، عرض اندام کند، استعدادهای بلقوه خود را بارور کند و به فعلیت برساند، در کوچه و خیابان و یا در بازار کار محقق نشدنی بود و این روزمرّگی تنها پل سریعی بود برای گذشتن از فصول مختلف زندگی برای آنان.

 

در میان بچه های دیروز، مردانی با باورهای ایمانی به بار نشستند که نیم نگاهی به فصل کودکی، نوجوانی و جوانی آنان می تواند، این حقیقت را بیش از پیش معلوم کند، که چه عنصر، هویت و موقعیتی در رشد باورهای دینی و ایمانی و اعتقادی آنان نقش داشته است، که امروز یاد و نام آنان ماندگار شده است و هر یک چراغ و بلد راه زندگی هستند؟

 

ربط فصول زندگی کودکی و نوجوانی انسان به خانواده به خصوص به مادر می رسد. از این حیث مادر شهید حجت الاسلام علی تمامزاده، در گفتگو با خبرنگار شبستان در البرز، از فصل کودکی فرزندش و پیوند هرروز با مسجد و قرآن و روحانیت برایمان گفت.

 

روزگاری که مادر شهید علی تمامزاده، دست های کوچک فرزندانش را می گرفت و هرروز به مسجد می برد تا قرآن بیاموزد. مادر فصل کودکی فرزند شهیدش را توأمان با مسجد عنوان می کند و معتقد است، فرزندش به واسطه مسجد رشد پیدا کرد و در مسیر شهادت قرار گرفت.

وقتی هم که به فصل نوجوانی رسید، ارتباط شهید علی تمامزاده با روحانیت بیش از پیش شد و نهایت همین حبّ و علاقه بود، که زمینه ملبس شدن او را فراهم کرد.

 

محسن کمالی دهقان، او نیز از شهدای مدافع حرم از استان البرز بود که در منطقه رجایی شهر زندگی می کرد. رجایی شهر کرج با مسجد جامع و کانون فرهنگی هنری اش امروز برای خیلی از اهالی محل مأمن و تکیه گاه تربیتی و پرورش فرزندانشان است. نوجوانان و جوانانی این منطقه با باور به فصل کودکی شهید محسن کمالی دهقان، که در مسجد گذشت، ایّام و لحظات خویش را در ارتباط تنگاتنگ با مسجد و روحانیت سوق داده اند و شهدای گمنام را که در صحن شبستان مسجد آرمیده اند بلد راه خویش کرده اند.

 

آموزش نماز در شبستان مسجد ، با همت کانون فرهنگی هنری مسجد جامع رجایی شهر آخرین برنامه ای است، که مدیرکانون فرهنگی هنری این مسجد به آن اشاره  کرد.

 

 

جای خالی دندان های فاطمه می گوید، که هنوز هفت سالش نشده است. او به صحن و سرای مسجد جامع رجایی شهر عشق می ورزد و می گوید دوست دارد، هر روز در این مسجد نماز بخواند. این لحظه است، که نظافت و ظاهر زیبای مسجد نظرم را جلب می کند و این یک امتیاز برای رشد و رونق این مسجد در این منطقه است.

 

کانون فرهنگی هنری مسجد، به عنوان یک بازوی فرهنگی پرورشی در کنار مسجد توانسته است، ساعت ها و لحظه های نوجوانان، جوانان و حتی کودکان را پر از لحظاتی گرداند که به فراخور آن اندیشه های آنان بارور شود و فصل زندگی خویش را متناسب با نیازها و روحیّات خویش سپری کنند.

 

به استتثنای رویکرد، دینی و تعالیم مذهبی که در مسجد می توان آموخت، توجه به امر فرهنگی و ورزشی نیز از دیگر مواردی است، که در بسیاری از مواقع کانون های فرهنگی هنری مساجد نسبت به آن توجه داشته اند و در برنامه های خویش گنجانده اند، که از آن جمله می توان به اردوی کوهنوری با همت کانون فرهنگی هنرری رسول خاتم(صلی الله علیه و آله) در شهرستان اشتهارد اشاره کرد.

 

رفتن بر فراز کوه های زیبای جارو در شهرستان اشتهارد، آن هم به صورت دسته جمعی با دوستان مسجدی و در خاطر آرام خانواده ها یکی از فرصت های زیبایی بود، که در فصل نوجوانی بچه های مسجد رسول خاتم(صلی الله علیه و آله) ماندگار شد.

 

 

مقام معظم رهبری بارها بر سه امر ضروری برای نوجوانان و جوانان تاکید داشته اند و آن «تحصیل، تهذیب و ورزش» است. از این رو، دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان البرز نیز همواره با برپایی مسابقات ورزشی در مناطق مختلف و با همراهی کانون های مسجد در زمینه ورزش گام های موثری برداشته شده است.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد امروزه با اهتمام فعالان مسجد و با مدیریت امام مسجد توانسته اند، استعدادهای نوجوانان و جوانان را با برپایی موقیعت کتاب و کتابخوانی فراهم کند و در این امر توجه مسئولان امر را به منظور همراهی و مساعدت جلب کند. افتتاحیه کتابخانه های روستایی از دیگر شاخص های با اهمیت در امر رونق مساجد روستاهای استان محسوب می شود. به عنوان نمونه افتتاحیه کتابخانه روستایی بانوصحر در ساوجبلاغ یکی از آن فرصت هایی است، که برای تبدیل استعدادهای بلقوه دانش آموزان فراهم شده است.

 

به منظور افتتاحیه کتابخانه روستایی بانوصحرا، جلب نظر دستگاه های زیربط شرایطی را فراهم آورد تا کانون فرهنگی هنری مساجد روستایی استان بیش از پیش تثبیت شود.

 

کانون فرهنگی هنری تخصصی کتاب و کتابخوانی با مدیریت یکی از معلمان استان در منطقه حصارک کرج از دیگر فرصت ها و امتیازها برای نوجوانان و جوانان آن منطقه محسوب می شود.

 

 

این کانون تخصصی کتاب و کتابخوانی در جوار مسجد کتابخانه روزانه ای را راه اندازی کرده است، که به صورت تفکیک شده برای خواهران و برادران موقعیت مطلوبی از محیط کتابخوانی را فراهم شاخته است.

 

بازدید هرساله از نمایشگاه بین اللملی کتاب تهران یکی از برنامه های این کانون تخصصی است. به همین منظور در سال جاری نیز با حضور و استقبال پرشور اعضاء کتابخوان این کانون فرهنگی هنری مسجد برگزار شد.

 

فصول کودکی، نوجوانی و جوانی هر یک برای خود طرح و برنامه ای را می طلبد و پایگاه « مسجد » با وجود کانون فرهنگی هنری مسجد برای این فصل ها برنامه دارد و به عبارت کلّی تر مسجد برای تمام فصول زندگی انسان برنامه دارد.

 

کد خبر 543627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha